6 találat a(z) zöldséges cimkére

Katás piacon áruló online számla jelentése Kérdés

Zöldséges lengyelországi beszerzése Kérdés

Tisztelt Partnerünk! Amennyiben egy magyar zöldség- gyümölcs-kiskereskedő Lengyel-országból, nagybani piacról kíván behozni zöldség- és gyümölcstermékeket, ezt egyszerűen megteheti-e, és árusíthatja a standján az uniós adószám birtokában, vagy van egyéb élelmiszerekre vonatkozó, vagy egyéb jogszabály, ami azt leírja, hogy megteheti vagy sem, illetve milyen feltételek mellett tehetné meg. Tehát ő egyszerű falusi kiskereskedő, saját kisautójával hozná be és szeretné árusítani, mit kell tennie, hogy itthon a termék eladható legyen? Válaszát köszönöm.

Zárjegy nélküli pálinkával bukott le egy zöldséges Cikk

Egy budapesti, elsősorban zöldséget és gyümölcsöt forgalmazó kiskereskedelmi egységben 24 palack jelöletlen pálinkát találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a tételeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból.

Online kassza pénzkészlete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Most került hozzám könyvelésre egy zöldséges bolt, amely online kasszával rendelkezik. Reggelente nyitó összegnek csak a váltópénzt ütik be, napközben csak a bevételeket ütik be a pénztárgépbe, a kiadásokat nem. Este kiveszik a váltópénzen felüli pénzkészletet, és csak a váltópénzt hagyják bent. Nem bizonylatolnak semmit kiadási-bevételi pénztárbizonylaton. Egy festékbolt, amelyet évek óta könyvelek, a következőképpen jár el. Napközben vezeti rendesen a pénztárgépbe a bevételeket a kiadásokat. A záró pénzkészlete lesz a következő napi nyitója. Kiadási-bevételi pénztárbizonylatot használ minden pénztári mozgáshoz. Nincs olyan, hogy váltópénz, hiszen van elegendő pénzkészlet mindig a visszaadáshoz. Így látható a vállalkozás pénzkészlete folyamatában naponta is, ugyanúgy, mintha nem online kasszával dolgozna a cég. Naponta egyeztetik is a pénzkészletet. Viszont a gyakorlat például a zöldségeseknél, az első tipus az ügyfél elmondása alapján. Kérdésem , hogy helyes-e az első verziós pénztárgépkezelés? Ha igen, akkor például a váltópénz feletti bevétel este bekerül egy kvázi kettes pénztárba, és ott kell vezetni a készpénzes kiadásokat, illetve a banki befizetéseket és felvéteket? Mi lesz a bizonylata este az online kasszából kivett bevételnek. Esetleg egy sima kiadási pénztárbizonylat? Hogy áll így fenn a nyitó és a záró pénzkészlet egyezősége a pénztárgépből kijövő pénztárjelentéssel ? Jól gondolom, hogy helyetelen ez a gyakorlat? Köszönettel várom válaszukat.

Ekáerszám kérése Kérdés

Egyéni vállalkozó áfa alanya, alanyi mentes őstermelőtől vásárol kockázatos terméket (vöröshagymát), amit a nagybani piacon értékesít. Előre nem tudja, hogy ki lesz a vevő, és milyen mennyiséget visz, meghaladja-e az 500 kilogrammot. Nekem, mint eladónak a piaci értékesitéskor kell-e ekáerszámot kérni? Sürgős vállaszt kérnék.

EKÁER – nagybani felvásárlónál Kérdés

Felvásárlás őstermelőtől – EKÁER nem kell? A következőket olvasom: "az Art. szerint a bejelentésre kötelezett személyi kör tekintetében az őstermelők, kistermelők sincsenek mentesítve, azonban az Áfatv. szerint kompenzációs felárra jogosult mezőgazdasági termelőnek – ezen tevékenységük esetén – nem kell EKÁER-számot kérnie...." Kérdésem: a kompenzációs felárra jogosult őstermelőtől vásárló zöldségboltos (amennyiben 250 kilogrammot meghaladó mennyiségben vásárol) a nagybani piacról hazaszállíthatja az árut EKÁER nélkül ? Köszönöm előre is a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31