9 találat a(z) vendéglátóhely cimkére

Ellenőrzés a nyaralóhelyeken: kevesebb ital a poharakban Cikk

A boltok mellett a vendéglátóhelyeken próbavásárlásokkal is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi revizorok a szeptember végéig tartó célzott akció keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, és az úgynevezett szűk mérés, amikor a kifizetettnél kevesebb italt töltenek a vendég poharába.

Önkéntes belépő Kérdés

Jövő hét közepén nyithatják a teraszokat a vendéglátóhelyek Cikk

Ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán ma közzétett videóban. Közölte azt is: a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.

Vendéglátósok, szabadidős szolgáltatók: közeleg az ágazati bértámogatás igénylésének határideje Cikk

December 11-éig igényelhető az ágazati bértámogatás, aminek maximális mértéke a minimálbér másfélszerese, személyenként bruttó 241 500 forint – hívja fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Mentőöv Ausztriában a vendéglátóipar és a turizmus részére Cikk

500 millió eurós segélycsomagot hirdetett az osztrák kormány a vendéglátóipar és a turizmus talpra állítására – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn egy bécsi sajtótájékoztatón.

Vendéglátóegységekből kilépett dolgozók járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó és szállodai szolgáltatási tevékenységet végző cégek esetében a 03. hóban kilépett alkalmazottak esetében – a vonatkozó kormányrendelet előtt és után kilépetteknél – hogyan kell elszámolni az alkalmazotti járulékokat és a cég járulékait? A kormányrendelet megjelenése előtt kilépett az alkalmazottak cca. 40%-a, akiknek a járulékai teljes mértékben levonásra kerültek. Helyesen gondoljuk-e, hogy ezeket az elszámolásokat módosítanunk kell, és a nettó bér ülönbözeteket át kell utalnunk a kilépett alkalmazottak részére? Köszönettel: Józsa Ibolyka

Járványhelyzet – élő közvetítés, vendéglátóhely átalakítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Élő közvetítés zenei programról egy bezárva tartó, működési tevékenységet szüneteltető vendéglátóhely helyszínéről, 1-2 fő zenész, plusz 1-2 fős stáb (hang+kép) milyen feltételekkel valósítható meg? Vendéglátóhely átalakításához biozöldségek árusításához milyen engedélyre, illetve feltételekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben? Zárt helyiségből ablakon, védő maszk és kesztyű viselésével történne a kiszolgálás. Hány fő tartózkodhat egyszerre a helyiségben? Köszönettel.

Szakácsok, pincérek, recepciósok fogyasztása a vendéglátóhelyen Kérdés

Adott egy vendéglátóhely (étterem, szálloda). A személyzet egy része helyben étkezik. Ez az étkezés miként fog adózni az alábbi esetekben: Napi kétszeri étkezés (reggeli + ebéd vagy ebéd+vacsora). A személyzet a svédasztalos (megmaradt) ételekből választhat, vagy más esetben (nagyobb konyháknál) külön főzés történik a személyzet számára. (Személyzet alatt mindkét esetben csak a konyhai dolgozókat, pincéreket és a recepciósokat értem). Más kisegítő munkavállaló nem részesül ilyen étkeztetésben, mivel nekik más a munkarendjük, illetve a napi munkaidőbeosztásuk (a konyhások, pincérek, recepciósok 12 órás munkarendben dolgoznak, míg a többiek normál 8 órás munkaidőben). Várom megtisztelő válaszukat.

Fizetheti-e Erzsébet-utalvánnyal a beszerzéseit a vendéglátóhely? Cikk

Egy vendéglátóegység – amely Erzsébet-utalvány elfogadóhely – használhatja-e fizetési eszközként az általa elfogadott utalványokat árubeszerzésnél? – kérdezte olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs