20 találat a(z) vendéglátóhely cimkére
Mentőöv Ausztriában a vendéglátóipar és a turizmus részére Cikk
500 millió eurós segélycsomagot hirdetett az osztrák kormány a vendéglátóipar és a turizmus talpra állítására – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn egy bécsi sajtótájékoztatón.
Vendéglátóegységekből kilépett dolgozók járulékai Kérdés
Tisztelt Szakértő! Vendéglátó és szállodai szolgáltatási tevékenységet végző cégek esetében a 03. hóban kilépett alkalmazottak esetében – a vonatkozó kormányrendelet előtt és után kilépetteknél – hogyan kell elszámolni az alkalmazotti járulékokat és a cég járulékait? A kormányrendelet megjelenése előtt kilépett az alkalmazottak cca. 40%-a, akiknek a járulékai teljes mértékben levonásra kerültek. Helyesen gondoljuk-e, hogy ezeket az elszámolásokat módosítanunk kell, és a nettó bér ülönbözeteket át kell utalnunk a kilépett alkalmazottak részére? Köszönettel: Józsa Ibolyka
Járványhelyzet – élő közvetítés, vendéglátóhely átalakítása Kérdés
Tisztelt Szakértő! Élő közvetítés zenei programról egy bezárva tartó, működési tevékenységet szüneteltető vendéglátóhely helyszínéről, 1-2 fő zenész, plusz 1-2 fős stáb (hang+kép) milyen feltételekkel valósítható meg? Vendéglátóhely átalakításához biozöldségek árusításához milyen engedélyre, illetve feltételekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben? Zárt helyiségből ablakon, védő maszk és kesztyű viselésével történne a kiszolgálás. Hány fő tartózkodhat egyszerre a helyiségben? Köszönettel.
Szakácsok, pincérek, recepciósok fogyasztása a vendéglátóhelyen Kérdés
Adott egy vendéglátóhely (étterem, szálloda). A személyzet egy része helyben étkezik. Ez az étkezés miként fog adózni az alábbi esetekben: Napi kétszeri étkezés (reggeli + ebéd vagy ebéd+vacsora). A személyzet a svédasztalos (megmaradt) ételekből választhat, vagy más esetben (nagyobb konyháknál) külön főzés történik a személyzet számára. (Személyzet alatt mindkét esetben csak a konyhai dolgozókat, pincéreket és a recepciósokat értem). Más kisegítő munkavállaló nem részesül ilyen étkeztetésben, mivel nekik más a munkarendjük, illetve a napi munkaidőbeosztásuk (a konyhások, pincérek, recepciósok 12 órás munkarendben dolgoznak, míg a többiek normál 8 órás munkaidőben). Várom megtisztelő válaszukat.
Fizetheti-e Erzsébet-utalvánnyal a beszerzéseit a vendéglátóhely? Cikk
Egy vendéglátóegység – amely Erzsébet-utalvány elfogadóhely – használhatja-e fizetési eszközként az általa elfogadott utalványokat árubeszerzésnél? – kérdezte olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.