8 találat a(z) vízum cimkére

Vízumügyintézés áfabesorolása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Utazási irodák foglalkoznak vízumügyintézéssel is utasaik részére. Az áfatörvényből nem egyértelmű, hogy a vízum áfa körön kívüli-e, továbbá a vízumügyintézéséhez kapcsolódóan az ügyintézési díj áfás szolgáltatás-e. Ebben kérjük véleményüket.

Vendégmunkások százezrei mehetnek dolgozni Japánba az új, átalakított vízumrendszerben Cikk

A japán parlament jóváhagyta szombaton a munkavállalói vízumrendszer átalakítását, aminek köszönhetően külföldi vendégmunkások százezrei érkezhetnek az országba áprilistól.

Mától vízummentesen jöhetnek az ukránok az EU-ba Cikk

Egyelőre nem nőtt a magyar-ukrán határátkelők járműforgalma az ukrán állampolgárok vasárnap nulla órakor érvénybe lépett európai uniós vízummentessége miatt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Vízumlottóval az USA-ba: szigorúbban ellenőrzik a munkavállalási engedélyeket Cikk

Szigorúbban ellenőrzik a jövőben az Egyesült Államok hatóságai az úgynevezett vízumlottó révén elnyert tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi munkavállalókat fogadó cégeket – közölte ma az amerikai belbiztonsági minisztérium.

Kínai vízum és egyéb költség elszámolása Kérdés

Kínai vízum költségét hogyan eleht elszámolni a kft.-ben abban az esetben, ha a vízumot turistaként kértük, és a befizetés is magánszemély nevén van? A magánszemély a kft. alkalmazottja, aki egy szakmai kiállításon vesz részt. Azért kértük a vízumot turistaként, mert szakmai rendezvényre meghívó kell.

Vízumközvetítés, -értékesítés elszámolása Kérdés

Köszönöm a válaszát. Ami még nem egyértelmű számomra, hogy a vízumdíjat társaságunk csak átvett pénzeszközként kezelheti? Azt nem tehetjük meg, hogy a nagykövetségtől társaságunk nevére szóló számlát kérünk, és mi is számlával adjuk tovább a vevőnknek? Ehhez milyen tevékenységi kört kell kiváltani, és milyen engedélyekkel kell rendelkezni? Ha számlázhatjuk, akkor áfamentesen tehetjük? Üdvözlettel: P. Miklós

Vízum értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykövetséggel társaságunk vízumügyintézésre szóló megbízásról megállapodást kötött. A megállapodás nem tér ki arra, hogy ezt ügynöki vagy bizományosi feltételekkel végzi. Ha a vízumkérő számlát kér, azt kinek kell kiállítania? Jelenleg úgy adminisztráljuk le, hogy a vízumigénylőtől bevételi pénztárbizonylaton bevételezzük a vízumdíjat, és a szolgáltatásunkért áfás számlát állítunk ki a kérelmező részére. A bankból pedig átutaljuk a nagykövetségnek a befizetett vízumdíjat. Viszont vannak olyan igénylők (például utazási iroda, társaságok), akik erről számlát kérnek, mert szeretnék ezt a szolgáltatást továbbszámlázni. Kinek kell erről a szolgáltatásról számlát kiállítani, és kinek a nevére lehet kiállítani? (Közvetítőnek is lehet, vagy csak az igénylőnek?) Válaszát előre is köszönöm: P. Miklós

A turizmus érdekében oldanának a merev uniós vízumszabályokon Cikk

A merev uniós vízumszabályok módosítását és egy, a turizmus ösztönzését célzó vízum bevezetését kezdeményezte kedden az Európai Bizottság abban a reményben, hogy a látogatók számának növekedése doppingolni fogja a gazdaságot és új munkahelyeket teremt majd.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close