241 találat a(z) vám cimkére

Elhalasztva a döntés az EU-t, Kanadát és Mexikót érintő védővámok bevezetéséről Cikk

Donald Trump amerikai elnök harminc nappal elhalasztotta az Európai Uniót, Kanadát és Mexikót érintő védővámok bevezetéséről szóló döntést – jelentette be hétfőn a Fehér Ház Washingtonban.

Meghosszabbította az EU az acéláruk dömpingvámját Cikk

Az Európai Bizottság további öt évvel, változatlan százalékos értékkel meghosszabbította mások mellett a Kínából érkező acél drótkötelekre és kábelekre vonatkozó dömpingellenes vámszabályozást pénteken.

Származás meghatározása bérgyártás esetén Kérdés

Kedves Szakértők, szeretnék segítséget kérni, ha valaki jártas esetleg VÁM/SZÁRMAZÁS kérdéskörben is. 1.) Étrendkiegészítő bérgyártásáról van szó, ahol X cég fogja exportálni a terméket 3. országba, ez a cég fejlesztette ki a receptúrát, ő szállítja be az alapanyagok döntő hányadát a bérgyártónak, a termék az ő nevére van levédetve. A bérgyártó Y cég effektíve a fizikai gyártási folyamatot (granulálás, kapszulázás/tablettázás, csomagolás, címkézés stb.) végzi el. Ilyen esetben például ki tud gyártói/beszállítói nyilatkozatot kiadni a származás meghatározásához? 2.) Mi a helyzet abban az esetben, ha a bérgyártó a termék kifejlesztésében is részt vesz? Nagyon várom a visszajelzéseket, tanácsokat. Köszönöm előre is.

Fuvarszervező társaság áfabevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fuvarszervezéssel, logisztikával foglalkozik. A fuvarszervezés kiterjed mind a 3. országokból történő beszállításra (légi, vízi, szárazföldi), mind az EU-ban történő ki- illetve beszállításokra. A 3. országból beszállításra került áruk általában konténerekben történnek. A tevékenységet "alvállalkozók" közreműködésével végezzük, társaságunknak szállítójárműve nincs. Maga a folyamat: - általában 3. országbeli partnerektől kapjuk a bejövő számlát, amelyen általános forgalmi adó nincs feltüntetve; - az EU-s partnereinktől kapott számlák szintén áfamentesek, de nagyon sok számlán szerepel a "Reverse charge" megjegyzés; Mivel az esetek többségében klasszikus importról van szó, amely feltételezi, hogy a vámolás során a fuvardíj is bekerül a vámáru értékébe, megítélésünk szerint ezeket a számlákat az áfabevallásban már nem kell szerepeltetni – legyen az 3. országbeli vagy EU-s szállítótól kapott számla. Mivel nem egyértelmű, melyik költség épül be a vámolás során az áru értékébe (milyen érték után fizetik meg az importáfát, vámot stb.), jól járunk-e el, ha az összes külföldi szolgáltatást szerepeltetjük az áfabevallásban, mind a befizetési, mind a levonási oldalon? A 18. sorban szereplő összegről leadjuk az A60-s bevallást is. Vagy a fentiekre való tekintettel (mely szerint az áfát a vámolás során megfizetik), cégünknek az áfabevallásban csak a "tisztán" közösségen belüli fuvarokat szabad szerepeltetni? Válaszukat köszönjük! IntelliTax kft.

Árubeszerzés Kínából Kérdés

Ügyfelünknek webáruháza van Magyarországon. Tervei között szerepel, hogy Kínából hoz be termékeket, amiket az unión belül értékesítene. Közösségi adószámmal rendelkezik. Milyen módon szerezhet be árut Kínából? Hol célszerűbb vámoltatnia? Más EU-tagállamban lehetséges ez? Válaszát előre is köszönjük!

Kínai válasz az amerikai importvámokra Cikk

Importvámokat vezetett be Kína bizonyos amerikai termékekre, válaszul az új amerikai importvámokra, ezek hétfőtől hatályosak is – jelentette be a pekingi pénzügyminisztérium, miután kínai tisztségviselők már hetek óta figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy nem maradnak tétlenek a két ország közötti kereskedelmi vitában.

Kínából beszerzett termék – teendők az áfa kapcsán Cikk

Az áfanyomtatványon hol kell bevallani a Kínából behozatott, Szlovéniában vámolt terméket, ki kell-e fizetni előre az áfát? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Mától vámkötelesek az importált acél- és alumíniumtermékek az Egyesült Államokban Cikk

Az Egyesült Államokban ma hatályba lépnek az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámokról szóló elnöki nyilatkozatok. Több ország és az Európai Unió is mentességet élvez egyelőre.

Amerika egyelőre megkegyelmezett az EU-nak Cikk

Az Európai Unió és további hat ország egyelőre mentességet kap az Egyesült Államokba importált acélra és alumíniumra kivetett vámok megfizetésére – jelentette be az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője csütörtökön.

Amerikai importvámok: az EU-ra is kiterjesztik a vámmentességet? Cikk

Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos pénteken reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államok az Európai Uniót is kivonja az importált acélra és alumíniumra kivetett védővámok alól.

Folytatódik az amerikai–EU nyilatkozatháború Cikk

Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegette meg szombaton az Európai Uniót, hogy „adót fog kivetni az Európában gyártott autókra”, ha az unió tényleg megtorló intézkedéseket hoz válaszul arra, hogy az Egyesült Államok vámot készül bevezetni az acél és az alumínium importjára.

Illetékfizetés az állami adó- és vámhatósági eljárásokban 2018-ban Cikk

Milyen adó- és vámhatósági eljárásokban kell az adózónak illetéket fizetnie, mekkora ennek összege? A NAV eljárási illetékekről szóló (34. számú) információs füzetét több részletben ismertetjük.

Uniós válasz az amerikai importvámokra Cikk

Az Európai Unió napokon belül „határozott és arányos” választ fog adni az Egyesült Államok által bejelentett kereskedelmi korlátozásokra – közölte csütörtök este Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

30-50 százalékos importvámot is kivet Amerika Cikk

Donald Trump amerikai elnök néhány importáru magas vámjáról írt alá rendeletet, sajtóértesülések szerint a kormányzat újabb magas védővámokat készít elő.

Ne halassza vámügyeit péntekre! Cikk

Január 26-án (pénteken)– a repülőterek és a határátkelők kivételével – csak ügyeletet tartanak a vámosok a nemzetközi vámnap miatt – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs