• Nyirati Tímea
Hozzászólások 0

Export értékesítés bizonylatai

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő ügyben. Egy webáruházat üzemeltető vállalkozó, saját készítésű ruhaneműket értékesít. Főleg Magyarországon értékesít, de egyre inkább előfordul Európai Unión belüli és kívüli értékesítés is. Lett egy Norvégiában élő, magyar ügyfele, aki Norvégiában értékesíti tovább a termékeit. A termékeket eddig maga az ügyfél itt vásárolta meg és vitte ki magával az EU-n kívülre. Az ügyfél elmondása szerint mivel még nincs akkora árbevétele, a Norvég törvények szerint nem kell adószámot kiváltania, emiatt sem vámot, sem áfát nem fizeti meg Norvégiában. Sajnos nem ismerjük a norvég adójogot, viszont sajnos így nem tudjuk, hogy hogyan bizonyítsuk be, hogy export értékesítés történik. A termékek kifizetése átutalással történik, azon lehet látni, hogy Norvégiából érkezik. Ez elegendő ahhoz, hogy exportként kezelhessük a norvég értékesítéseket, vagy van valami más módja a bizonyításnak? Válaszát előre is köszönettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close