• Koós Olivér
Hozzászólások 0

Építőipari kivitelezés Szerbiában

Tisztelt Szakértő! Magyarországi partner alvállalkozója lenne a cég egy Szerbiában kezdődő építőipari kivitelezésnek, a munka több, mint fél évet meghaladó szolgáltatást takarna. A kivitelezés nemcsak szolgáltatást vonna maga után, hanem Magyarországról beépítésre váró anyagok kerülnének kivitelre. Ha ez a kivitelezés Magyarországon történne építésiengedély-köteles munka lenne. Ezen esetben mely ország adózása a mérvadó? A teljesítés helye Szerbia lenne, így Szerbia áfája fog a szolgáltatásra vonatkozni (szolgáltatási szerződéshez vonatkozó beépítésre váró eszközökre)? Az anyagokra lenne-e vámkötelezettsége a cégnek? Milyen iratok/dokumentációk szükségesek a vámoltatáshoz? Mi a vámügyintézés menete? Vannak-e esetleg mentességi szabályok, esetleg nemzetközi fordított adózás alá esik-e az ügylet? Ha nem, akkor az alvállalkozó cégnek be kell-e regisztrálnia magát adóalanyként Szerbiába, majd áfás számlát az ottani adókulcsok alkalmazásával tud kiállítani? A magyarországi alvállalkozó cég a saját munkavállalóit foglalkoztatná Szerbiában. Külön biztosítást kell kötnie a munkavállalóira a cégnek, vagy van lehetőség arra, hogy Szerbiában biztosítottak legyenek a dolgozók? Van-e bármilyen egyéb kötelessége a cégnek, hogy a munkavállalók Szerbiában végezhessék a munkát magyarországi munkavállalóként? Köszönettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close