22 találat a(z) uniós cimkére

Ennyi pénzre várunk még Brüsszeltől Cikk

Tavaly december 31-éig 2488 milliárd forintot fizettek ki az uniós pályázatok hazai nyerteseinek, ebből az év végéig több mint 900 milliárd forint érkezett meg Brüsszelből.

17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k Cikk

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, a teljes keretösszeg 17 milliárd forint – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Lakásbérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégük Magyarországon és az Európai Unión belül lakásbérbeadással foglalkozik. Cégektől és magánszemélyektől bérelünk lakásokat, amiket cégeknek adunk tovább. Van olyan eset, hogy magyar cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, és olyan is, amikor külföldi cégeknek adunk ki magyarországi lakásokat. Cégünk a lakás-bérbeadási tevékenységet áfamentesen végzi. Kérdéseim: – Milyen áfamegjelölést kell ráírni a számlára abban az esetben, ha külföldi cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, kell-e ezeket szerepeltetni az A60-as nyilatkozaton? – Milyen áfamegjelölést kell ráírni a számlára, ha magyar cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, de a magyar cégnek van a lakás országában áfaregisztrációja, és a külföldi adószámára kéri a számlát. Kell-e szerepeltetni ezeket a bevételeket az A60-as nyilatkozaton? Cégünknek van más áfás tevékenysége is. Kérdésem, hogy a külföldi lakásbérbeadásból származó árbevételével is számolni kell akkor, amikor a levonható áfát arányosítjuk? Előre is köszönöm.

Már elérhető a nulla százalékos kamatozású hitel Cikk

Az MFB Pontoknál már be lehet nyújtani a hiteligényléseket az uniós forrású K+F+I hitelre, amit a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetnek – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Kamatmentes hitel kkv-knak! Újabb 50 helyen lehet igényelni Cikk

Több mint egymilliárd forint értékű, nulla százalékos kamat mellett igényelhető, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését szolgáló hitelt értékesítettek kkv-knak az MFB Pontok. A hálózat újabb 50 hitelintézeti fiókkal bővült, így a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) országszerte már 76 MFB Ponton várja a vállalkozásokat – közölte a hitelintézet.

Régi és új ügyek miatt nem kapjuk az uniós támogatásokat Cikk

Nem szakította meg a fejlesztési források kifizetését az Európai Bizottság, és nem is áll fenn ennek a veszélye, ha a magyar hatóságok megnyugtató választ tudnak adni a következő hetekben a testületnek a hazai támogatási intézményrendszer gyökeres átalakításával kapcsolatos kérdéseire. A kifizetések ettől függetlenül állnak, részben azért, mert a Bizottság híján van a költségvetési forrásoknak.

Ugyanolyan jogok illetnék meg a kölcsönzött munkaerőt, mint az alkalmazottat Cikk

Megállapodásra jutottak az Európai Unió munkaidő-irányelvéről és a kölcsönmunka szabályozásáról az uniós szakminiszterek - jelentette be az EU soros elnökségét adó Szlovénia képviselője, Marjeta Cotman a hétfői luxembourgi tanácsülést követően.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Ekho minimálbér alatti jövedelem esetén, arányosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink