hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Már elérhető a nulla százalékos kamatozású hitel

  • MTI/Adózóna

Az MFB Pontoknál már be lehet nyújtani a hiteligényléseket az uniós forrású K+F+I hitelre, amit a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetnek – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett hitelprogram (Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel) célja azon pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenységének ösztönzése, amelyek a pénzpiacokon nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hitelprogram célja továbbá, hogy növekedjen a vállalkozás saját tevékenységi körében végzett olyan prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak kifejlesztését, piacra vitelét eredményezheti.

A konstrukció keretösszege 32 milliárd forint, a hitel összege ügyletenként legalább 100 millió forint, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat évi 0 százalék, a futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 15 év (induló vállalkozásnak nyújtott támogatás esetén legfeljebb 10 év).

A programon belül ipari kutatást és kísérleti fejlesztést, innovációs tevékenységeket, termék piacra viteli és a projekt végrehajtásához kapcsolódó, illetve ahhoz szorosan kapcsolódó, de nem K+F tartalmú tevékenységeket lehet finanszírozni.

A hiteligényléseket 2019. december 2-áig lehet benyújtani az MFB Pontoknál.

A felhívás és részletes termékleírás a Széchenyi2020 oldalán, illetve a www.mfbpont.hu oldalon olvasható.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata, kifizetőt terhelő 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

2020. évi helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs