9 találat a(z) tartósan beteg cimkére

Így kaphatnak időskori támogatást a tartósan beteg gyermeket ápoló nyugdíjasok Cikk

Azok a szülők, akik beteg gyermeküket tartósan otthon ápolják, keresőtevékenységet nem, vagy csak korlátozott mértékben tudnak végezni, ezért a számukra megállapítható nyugellátás mértéke is rendszerint jóval alacsonyabb, mint azoké a szülőké, akik életpályájuk során folyamatosan dolgoznak. 2018. január 1-jétől kezdődően viszont lehetőség nyílik a gyermeküket tartósan ápoló személyek részére a nyugdíjba vonulásukat követően időskori támogatást megállapítani, mely ellátás az alacsony összegű nyugdíj kiegészítésével biztosíthat könnyebb megélhetést számukra.

Tovább nő az ápolási díj összege Cikk

A Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat megszavazásával – egyebek mellett – elfogadta a parlament az ápolási díj összegének mértékére vonatkozó rendelkezések módosítását.

Gyes-jogosultság tartósan beteg gyermek után Kérdés

7 és fél éves a tartósan beteg kisfiú. Meddig jogosult az anyuka gyesre? A gyermek 8. éves koráig, utána ápolási díjat kaphat?

Családi kedvezmény Kérdés

21 éves gyermekem súlyosan fogyatékos. Rokkantsági járadékot és emelt családi pótlékot kap, mint tartósan beteg, súlyosan fogyatékos. Adózandó jövedelemmel nem rendelkezik, mivel nem dolgozik. Ebben az esetben az édesanyja igénybe veheti-e a családi kedvezményt rá, és melyik nyilatkozatot kell ikszelni? Ha igen, akkor a gyerek hány éves koráig lehet igénybe venni? Egy háztartásban élnek.

Időskori támogatás a gyermeküket tartósan ápolóknak Cikk

Új támogatási formát vezet be a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára a családtámogatási törvény módosítása, amelyet 173 igen szavazattal, egyhangúlag fogadott el az Országgyűlés.

Pótszabadság tartósan beteg gyermek után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az évenkénti kettő nap pótszabadság nem csak a fogyatékos gyermeket nevelő szülőnek, hanem a tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknek is jár. Mint munkáltató milyen igazolást tudok kérni vagy kérhetek a munkavállalótól, ha tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel háztartásában? Köszönöm válaszát.

Családi kedvezmény tartósan beteg testvér után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Testvérem tartósan beteg és saját jogán családi pótlékra jogosult. A két saját gyermekem mellett igénybe vehetem-e utána is a családi adókedvezményt és milyen összegben, ha a kedvezményt más nem tudja igénybe venni? Szükséges ebben az esetben, hogy közös lakásban, házban éljünk, vagy a közös háztartás meglétét, a költségek közös viselését egyéb módon is lehet igazolni? Válaszát előre is köszönöm!

Autista gyermek Kérdés

Tisztelt Szakértő! A lányomnak két fia van, Attila 2017. 02. 17-én lesz 7 éves, Alexander 2017. 05. 26-án két éves. Attila, aki most lesz 7 éves, autista. Kiemelt családi pótlékot kap, van "parkolási igazolványa" – sajnos. A lányom jelenleg gyeden van. Valaki azt mondta neki, hogy a gyed mellett nem igényelheti az autista gyermeke után a gyest, mivel egyszerre két ellátást nem kaphat. Ezen felül Attila "kötelezően" óvodába jár. Ennek ellenére én valahogy úgy érzem, hogy a feltételek fennállnak ahhoz, hogy Attila után – 10 éves koráig – igényelhesse a gyest. Természetesen van megfelelő orvosi szakvélemény is. Kérdésem: valóban nem jár gyes, ha mellette a gyermek óvodába jár, illetve ha az édesanya gyeden van a másfél éves kisgyermekével? Válaszukat előre is megköszönve, tisztelettel: Anderlik István Gyuláné

Gyes három éven túl: kinek jár, és mit tehet a munkáltató? Cikk

Alapesetben a gyermek hároméves korának betöltéséig jár a gyes a gyermeket nevelőknek, egyes esetekben azonban ez az időszak akár 10 évre is kitolódhat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Befejezetlen beruházás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Energia-nyilatkozat – lakossági fogyasztó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni cég kft.-vé átalakulás és a tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs