28 találat a(z) tűzgyújtási tilalom cimkére

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Magyarország teljes területére Cikk

Az egész országot sújtó kánikula miatt 2023. augusztus 26-tól Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, valamint a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban – tette közzé pénteken honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tűzgyújtási tilalom csütörtöktől hét vármegyében Cikk

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt csütörtöktől hét vármegyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Az alföldi vármegyékben is visszavonták a tűzgyújtási tilalmat Cikk

Az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság visszavonja a tűzgyújtási tilalmat 2023. augusztus 7-étől Bács-Kiskun, Csongrád–Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Több vármegyére kiterjesztik a tűzgyújtási tilalmat Cikk

A kánikula és az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárás miatt a hatóság 2023. július 12-étől kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben is tovább él, Olvasható A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján

Holnaptól vége a tűzgyújtási tillalomnak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Cikk

A lehűlés folytán, illetve az elmúlt órákban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak, valamint a további várható, jelentős mennyiségű csapadéknak köszönhetően megszűnt a tűzveszély, ezért 2023. március 28-ától a hatóság visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

Tűzgyújtási tilalom Borsodban Cikk

A szeles és napsütéses napokat követően a hétvégére várható száraz, jelentősebb csapadék nélküli időjárás megnöveli az erdőre átterjedő szabadtéri tüzek kialakulásának veszélyét, ezért 2023. március 18-ától a Nébih tűzgyújtási tilalmat rendelt el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Mától az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom Cikk

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében. Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Már csak két megyére vonatkozik a tűzgyújtási tilalom Cikk

A hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően két megye kivételével megszűnik a tűzgyújtási tilalom 2022. szeptember 20-tól. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Szombattól országos tűzgyújtási tilalom lép életbe Cikk

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban – közölte a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Itt a hőség, itt a tűzgyújtási tilalom négy megyében Cikk

Az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt 2022. június 22-étől a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében Cikk

Bár a csapadékhiány még mindig jelentős, az élő biomassza arányának növekedése, valamint a tűzesetszámok csökkenése alapján megszűnt a fokozott tűzkockázat Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye területén. Mindezek alapján a hatóság 2022. április 27-től mindkét megyében feloldja a tűzgyújtási tilalmat – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább bővül a tűzgyújtási tilalom alá vont terület Cikk

A hűvös, csapadékszegény időjárás miatt 2022. március 5-étől újabb öt megyére (Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Szolnok) terjeszti ki a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A korábban elrendelt korlátozás változatlanul érvényben marad hazánk hat megyéjében.

Tűzgyújtási tilalom van több megyében Cikk

A csapadékszegény időjárás miatt 2022. február 26-ától a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Nógrád megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyékben. Emellett fennmarad a korábban elrendelt tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék területén is, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Tűzgyújtási tilalom négy megyében Cikk

A csapadékszegény időjárás miatt 2022. február 17-étől a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben, emellett fenntartja a korábban elrendelt tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye területén – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Cikk

Az elmúlt 72 órában a visszavonásra javasolt megyék jelentős részén a csapadék mértéke elérte a 15–20 mm-t, egyes területeken ezt jelentősen meg is haladta. A lehullott csapadéknak köszönhetően a tűzveszély az 1 és 10 órás éghető holt biomasszában lecsökkent. olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3