127 találat a(z) törvénymódosítás cimkére

Újabb törvénymódosítás: egyszerűsítés helyett káosz Cikk

Május 10-én a kormány újabb olyan törvénymódosítási csomagot nyújtott be az Országgyűléshez, amelynek az a hangoztatott célja, hogy csökkenjenek a vállalkozások adminisztratív terhei, de valójában a pénzbeli egészségbiztosítási ellátások ma sem egyszerű megállapítási szabályait alakítják még átláthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenebbé, ha azokat az Országgyűlés elfogadja, s 2015. január 1-jétől hatályba lépnek.

Változó adótörvények: erre számíthatnak a vállalkozások Cikk

Az „átlagadózó” számára meglehetősen érdektelennek tűnhet az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló T/10238. számú törvényjavaslat. Pedig, ha végigolvassuk a tervezetet, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy klasszikus saláta törvénnyel állunk szembe, amely a címben említettek szabályozása mellett több adótörvényt is módosítana. E változások közül ezúttal a vállalkozások foglalkoztatáshoz kapcsolódó terheit érintő szakasszal foglalkozunk.

Törvénymódosítás: tényleges jövedelem után fizetnének az átalányadózók Cikk

2013. március 1-jén nyújtotta be a kormány T/10238. számon az adótörvények módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely nemcsak néhány a szociális hozzájárulási adófizetést, a járulékfizetést, hanem a kata szabályait is módosítaná.

Tucatnyi törvényjavaslat benyújtását tervezi még idén a kormány Cikk

Péntekig, azaz máig kell benyújtania a kormánynak azokat a törvényjavaslatokat, amelyek elfogadását még idén reméli az Országgyűléstől - tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

Ombudsman: az illetéktörvény visszamenőleges módosítása sérti a jogbiztonságot Cikk

Az ombudsman szerint az illetéktörvény év elejétől hatályos módosítása visszamenőlegesen állapít meg kötelezettséget, ami sérti a jogbiztonságot. Szabó Máté a nemzetgazdasági miniszterhez fordult a törvényrészlet hatályon kívül helyezése érdekében - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Módosul a bírósági végrehajtási törvény Cikk

Szeptembertől a végrehajtók adatot szolgáltatnak a kamarájuknak, amely közhiteles nyilvántartást vezet a végrehajtási ügyekről - a végrehajtási törvény tavaly decemberi módosításának ez a része szeptember elsején lép hatályba.

Hatályba lép a NAV-törvény módosítása Cikk

Szeptembertől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) vezetői kinevezést csak felsőfokú iskolai végzettségű, jogi vagy közigazgatási szakvizsgájú - vagy a szakvizsga alól az Országos Közigazgatási Vizsgabizottság elnökségének mentesítésével rendelkező - kormánytisztviselő kaphat a parlament által júniusban elfogadott törvénymódosítás szerint.

Módosulhat a chipsadó: a túró rudi és a kakaóital megúszhatja Cikk

Több fideszes módosító indítvány is érkezett a csipszadóhoz: egyebek mellett a kakaóitalokat, vagy a túró rudit vennék ki az adó hatálya alól, amelyet azonban kiterjesztenének az extrudált sós élelmiszerekre és az alacsony gyümölcstartalmú lekvárfélékre is.

Végtörlesztés és vagyonosodás: amnesztia az adócsalóknak? Szakértői Kommentár

Módosította a végtörlesztésre vonatkozó jogszabályt a parlament: eszerint a végtörlesztésre fordított összeg kapcsán nem állapítható meg vagyongyarapodás. Szakértőnk véleménye szerint ez a vagyonosodási vizsgálatok módszertanának végét is jelentheti, ráadásul a korábban lezárt ügyek felülvizsgálatára is sor kerülhet a módosítás alapján.

Még egy hetet csúszik az adócsomag Cikk

A jövő évi adócsomagot ezen a héten már nem nyújtják be a parlamentnek, értesült az Adózóna. A kormány a jövő héten tárgyalja, és ha a döntés megszületik, 14-én várható a törvénymódosítások benyújtása.

Adóamnesztia: a jövőben úgy teszünk mintha Szakértői Kommentár

A múlt hónaptól élnek megváltozott formában és időben kiterjesztve az új adóamnesztia szabályok, eltérő megítélésekkel és várakozásokkal kísérve. Rogán Antal képviselő módosító indítványát - kis fazonírozással - gyakorlatilag változatlan formában fogadta el a parlament. A jogszabály értelmezéséből kiderül, hogy milyen vagyonokat és miként lehet a jövőben tisztára mosni a 10 százalékos adó megfizetésével.

Munka törvénykönyve: vészforgatókönyv az egészségügyre? Cikk

Hatalmas felháborodást váltott ki az egészségügyben dolgozók körében, hogy a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása szerint csökkentenék az éjszakai és megszüntetnék a délutáni műszakpótlékot. Emellett nem csak a szándékos, hanem a gondatlan szakmai károkozásért is a dolgozókat terhelné a felelősség.

"Ami idáig megjelent, az a tragédia" Cikk

Összehangolt sztrájkot szerveznek a szakszervezeti konföderációk, ha a kormánnyal folytatott tárgyalásokon nem sikerül jelentős módosításokat elérniük a Munka törvénykönyve (Mtk.) nyilvánosságra került tervezetén. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint a kormány tervezete bércsökkenést és az érdekvédelem ellehetetlenülését jelenti.

Munka törvénykönyve: milyen új világot fest az tervezet? Cikk

Könnyebb kirúghatóság, megkurtított végkielégítés, kevesebb pénz, rövidebb szabadság, hosszabb munkaidő – ezek a munkaalapú társadalom építőkockái a formálódó munkajogi kódex szerint.

TASZ és K-Monitor a Munka törvénykönyvéről: alkotmányellenes a tervezet több pontja Cikk

Alkotmányellenesnek tartja a munkatörvénykönyv-tervezet több pontját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a közpénzek elköltésének átláthatóságát vizsgáló K-Monitor Közhasznú Egyesület - derül ki a két szervezet közös közleményéből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close