127 találat a(z) törvénymódosítás cimkére

Óriási változás a gyedben 2016-tól! Módosul a táppénzszabály is Cikk

Jelentősen változnak jövő januártól a gyermekgondozási díjra (gyedre), a táppénzre, a nyomtatványokra és az egyidejűleg több ellátás folyósítására vonatkozó szabályok. Ebben a sorrendben ismertetjük a 2016. januártól alkalmazandó új szabályokat.

Közbeszerzés: lazul a hurok, itt az újabb törvénymódosítás Cikk

Jelentősen bővítette a közbeszerzési eljárás lefolytatására kötelezett vállalkozások körét a november elsején hatályba lépett, új közbeszerzési törvény. Tapasztalatok szerint azonban a kis- és középvállalatok nincsenek erre felkészülve, ezért máris módosulnak a mindössze egy hónapja érvényes szabályok.

Családok tízezreinek megsegítése: itt a törvénymódosítás Cikk

Törvénymódosítással könnyítette az Országgyűlés a hiteltörlesztési nehézségekkel küzdő magánszemélyek adósságrendezését, a megváltozott rendelkezések november közepétől érvényesek. Az ősz elején hatályba lépett magáncsődtörvény nem aratott nagy sikert az érintettek körében, kérdés, hogy a két hete kihirdetett módosítások révén hányan élnek majd a kedvező lehetőségekkel.

Így változik a gépkocsivezetők és árukísérők napidíja 2016-tól Cikk

Változik a közúti árufuvarozásban, személyszállításban résztvevő gépkocsivezetők és árukísérők napidíja a 2016. évtől. Azt is tudni kell, hogy a napidíj igazolás nélkül elszámolható mértéke eltérő attól függően, hogy külföldi, vagy belföldi kiküldetésről van szó.

Áfatörvény-változás: ez a szabály is módosult január 1-jén Cikk

Az elektronikus szolgáltatásokhoz kapcsolódó jutalékok adózása is megváltozott 2015. január 1-jével. A megváltozott szabályok miatt meg kell különböztetnünk a jutalékot, regisztrációs – és/vagy tagdíjakat. Ugyanis a regisztrációs és tagdíjak egy szolgáltatás ellenértékét jelentik, míg a jutalék a megkötött ügyletek után jár.

Zűrzavar az áfamódosításban: vissza a régi szabályokhoz Cikk

Bár az érintettek túlnyomó többsége örül annak, hogy az úgynevezett időszakos elszámolású ügyleteknél július 4-étől kezdve visszaállt a régi, azaz a június 30-áig hatályos szabályozás, azonban az a mód, ahogy ez történt, megér egy – igaz, rövid – misét, nem is annyira a konkrét ügy, mint inkább az abból adódó tanulságok miatt. Miről is van szó?

Óriásit téved, ha azt hiszi, nincs dolga a reklámadóval! Csapás százezrekre Cikk

Egyetlen vállalkozás vezetője sem dőlhet kényelmesen hátra a karosszékében, gondolván, hogy az ő cégét nem érinti a reklámadó: az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosításban az önreklámozásra is kiterjesztett kötelezettség miatt minden vállalkozásnak plusz terhekkel kell szembenézni, legalábbis a jelenleg ismert rendelkezések szerint – hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Reklámadó módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a reklámadó törvényt a Magyar Közlönyben. Láttam a parlamenti közvetítést a módosítás megszavazásáról, cikkek is megjelentek róla, de sehogyan sem találom a módosított törvény szövegét. Van egy ügyfelünk, aki havi 2,5 millió forintnál többet költ Facebook és Google reklámra, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a törvénymódosítás hogyan fogja őket érinteni, hogyan kell az adót bevallani, megfizetni, egyáltalán mi lesz az adó alapja? A 2,5 millió feletti reklámköltségre vonatkozik az adó, vagy ha valaki ezt meghaladja, akkor a teljes összegre? Mikor lép hatályba, és visszamenőlegesen is kell-e fizetni az évre? Tudnának nekem segítséget nyújtani, hogy a nem médiavállalkozásokat pontosan hogyan is fogja érinteni ez az adó? Válaszukat előre is köszönöm!

Itt a törvénymódosítás: többen kaphatnak lakáshitel-támogatást Cikk

Még a nyári szünet előtt megszavazhatják az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/264. számú törvényjavaslatot, amely egyebek mellett a személyi jövedelemadóról szóló (szja) törvényt érintő módosításokat is tartalmaz. A javasolt változtatások kiterjesztik a munkáltatói „mentőövet” azok körében, akik a hatályos rendelkezések szerint eddig nem kaphattak adómentesen a bedőlt lakáscélú hitelt kiváltó munkáltatói támogatást.

Áfaszabály-változás! Mikor kötelező utólag csökkenteni az adóalapot? Cikk

Január 1-jétől jelentősen átszabta az Országgyűlés az általános forgalmi adóról szóló törvénynek az áfaalap utólagos csökkentésére vonatkozó szabályait. Mikor kötelező csökkenteni az áfa alapját?

Kiszámoltuk, mennyi családi kedvezmény jár 100 ezer forint után, ha módosítják a törvényt Cikk

Cikkünkben megkíséreljük a jogalkotók figyelmét felhívni azokra a problémákra, amelyeket az okozhat, ha 2014-től valóban bevezetik a családi kedvezmény kiterjesztését az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulék terhére.

Így igazodnak a pénzügyi és gazdasági törvények az új Ptk.-hoz Cikk

Igazodnak az új polgári törvénykönyvhöz (Ptk) a pénzügyi és gazdasági törvények, a pénzügyi és gazdasági törvényeket módosító törvény tervezete megjelent a kormány honlapján.

Módosult a számvitel és társasági adó is: mi rejtőzik még a „távolléti díj” törvény mögött? Szakértői Kommentár

Még egy esélyt kapnak a kapcsolt vállalkozások elszámoló áraik korrigálására. Mikor törölhető a könyvviteli szolgáltató a nyilvántartásból? Szigorított sporttámogatási szabályok pontosítása. Összefoglaltuk a társasági adó és a számvitel legutóbbi módosításait.

Törvénymódosítás: új belső szabályzat kell könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak Cikk

Egy törvénymódosítás miatt új szabályzatot kell készíteniük az adótanácsadóknak, könyvvelőknek, könyvvizsgálóknak - figyelmeztet a NAV. Az adóhatóság közzétette, kinek kell jóváhagyást kérnie, s kinek nem a szabályzatra.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a megalapozó törvénymódosításokat Cikk

A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az idei költségvetést és az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvényeket módosító törvényjavaslatait. Ezekben az államháztartási hiány alacsonyan tartása érdekében hozott intézkedések szerepelnek, közöttük a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék megemelése, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztése, valamint az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után egy egyszeri, 7 százalékos banki befizetés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close