152 találat a(z) törvénymódosítás cimkére

Illetékmentesség a közérdekű nyugdíjas szövetkezeteknek Cikk

A közérdekű nyugdíjas szövetkezetek cégbírósági eljárását illetékmentessé tevő törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek Kósa Lajos (Fidesz).

Viszlát, nejlonzacskók? Változnak a környezetvédelmi termékdíj szabályai Cikk

A környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt (Ktdt.) módosító javaslatot terjeszt elő a szaktárca a közeljövőben – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadási üzletágvezetője. A javaslat több olyan változtatást is tartalmaz, amely érdemben érinti a gazdálkodókat, és a kötelezettek körének bővülése is várható.

Nemhogy egyszerűbb, még bonyolultabb adóigazgatási szabályok? Cikk

Nem szolgálja az adóigazgatás egyszerűsítését, hogy az eddig az adózás rendjéről szóló törvényben (Art.) található eljárási szabályokat már nem egy, hanem kettő vagy három, vagy akár még több törvény rögzíti majd – szögezi le blogbejegyzésében dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Indoklás nélkül megcsapolta a kormány a költségvetési tartalékot Cikk

Jóformán még ki sem hirdették a 2016. évi költségvetést módosító törvényt, a kormány már 22,4 milliárd forintot saját hatáskörben, parlamenti elszámolási kötelezettség nélkül el is emelt az idei büdzsé tartalékából anélkül, hogy meg kellene indokolnia, mire költi el a pénzt – hívja fel a figyelmet írásában a napi.hu.

Változások a társasági adóban: új szabályok a látványcsapatsport-támogatásban Cikk

A látványcsapatsport fejlesztése érdekében létrejött alapítvány akkor is támogatható, ha nem rendelkezik közhasznú besorolással. E módosítást a folyamatban lévő sportfejlesztési programok jóváhagyása során, és a folyamatban lévő sportfejlesztési programok megvalósítása során is alkalmazni kell. Már idén látványcsapatsporttá avanzsál a röplabda is, de mivel a támogatási program benyújtási határideje 2017. április 30-a volt, a röplabda sportág fejlesztési programja már csak a 2018-2019. évi támogatási időszakra nyújtható be – derül ki a nemrégiben elfogadott társaságiadó-törvény módosításából.

A bürokráciacsökkentés folytatását ígéri a kormány Cikk

Folytatódik a bürokráciacsökkentés – közölte Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában és az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

Reklámadó-módosítás: bírósághoz fordult, nem tágít a kormány Cikk

Bejegyezte az Európai Bíróság a magyar kormány keresetét az Európai Bizottság reklámadót elkaszáló döntésével szemben. A bizottság határozata szerint a magyar reklámadó-szabályozás tiltott állami támogatáshoz, szelektív előnyhöz juttat bizonyos vállalkozásokat. A kormány az adókulcs 70 százalékos emelését javasló törvénymódosítással és bírósági keresettel reagált.

Ismét elfogadta az Országgyűlés a közigazgatási perrendtartási törvényt Cikk

Módosítva ismét elfogadta a parlament az Alkotmánybíróság (Ab) által korábban alaptörvény-ellenesnek minősített közigazgatási perrendtartási törvényt. A képviselők 127 igen, 31 nem szavazattal, 22 tartózkodás mellett szavazták meg a jogszabályt.

Illetékmentes lesz a cégbejegyzés Cikk

Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament.

Nem katás bevétel a kapott támogatás, na, de mi számít annak? Cikk

Rövid tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kisadózó vállalkozás bevételére és a bevétel megszerzésének időpontjára vonatkozó rendelkezések változásairól.

Iskolaszövetkezet: már megint nem jár szabadság a nappalis diákoknak Cikk

Négy hónap után visszamódosította az Országgyűlés az iskolaszövetkezetre vonatkozó szabályokat. Eszerint 2017. január 1-jétől csak a személyes közreműködést teljesítő, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonyban nem álló személyek esetén alkalmazandók az Mt. szabadságra vonatkozó rendelkezései.

Utolsó esély a külföldre menekített jövedelmek utáni adózásra Cikk

Huszonkét indítványról határozott a parlament idei utolsó ülésnapján.

Itt a legújabb adócsomag! Csökken a szocho, az eho, a tánya Cikk

Benyújtotta a nemzetgazdasági miniszter a legfrissebb adócsomagot a parlamentnek. A törvénymódosítás fő eleme, hogy minden vállalkozás esetében 9 százalékra csökken a társasági adó kulcsa. Ezzel egyidejűleg az egyéni vállalkozók által fizetendő személyi jövedelemadó mértéke is egységesen 9 százalék lesz. A munkáltatók által fizetendő szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke 27-ről 22 százalékra csökken, változnak a szochokedvezmények szabályai, a 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás (eho) mértéke is 22 százalékra mérséklődik. Csökken a kiva mértéke, nő a katások ellátási alapja.

Figyelem, változik az illetéktörvény! Új mentességek 2017. márciustól Cikk

Módosítja a kormány az illetékekről szóló törvényt. A parlament elé terjesztett javaslat célja a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetése az állampolgárok és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.

Itt az Art.-módosítás! Elfogadta az Országgyűlés az új adótitkokszabályokat Cikk

Meg is szavazta ma délután az Országgyűlés kivételes eljárás keretében az adózás rendjéről szóló törvény tegnap benyújtott módosítását, amely adótitoknak minősíti az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá a tranzakciók összegét is az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, illetve a törvényileg kedvezményezett célok esetében. Az MSZP képviselői is igennel szavaztak, később viszont közleményben tudatták, tévedésből rossz gombot nyomtak...

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3