15 találat a(z) szolidaritási adó cimkére

Pandémia: átmeneti extra adót fizettetne a tehetősekkel az IMF Cikk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javaslata szerint a magas keresetű magánszemélyek és a koronavírus okozta gazdasági válság alatt is jól teljesítő vállalatok extra adók befizetésével fejezhetnék ki szolidaritásukat a pandémia idején leginkább sújtott rétegekkel szemben – számolt be szerdán a Financial Times című üzleti napilap.

Véglegesen elvenné a kormány az önkormányzatoktól a gépjárműadót Cikk

Rendkívül súlyosan érinti az önkormányzatokat, és a helyi közösségeket is a központi költségvetés 2021. évi tervezete – közölte Karácsony Gergely főpolgármester ma a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón.

Szolidaritási adó: vesztésre áll Budaörs Cikk

Tovább folytatódik a vita arról, hogy jogalkotással okozott kárért perelhető-e az állam. A bírói gyakorlat szerint nem, s ennek megváltoztatására egyelőre kevés a remény – olvasható a hvg.hu-n.

Jön az új adó, amit egy másik adóval indokolnak Cikk

Megadóztatja a luxusmotorcsónakok tulajdonosait Budapest III. kerületének önkormányzata január 1-jétől, az intézkedéstől ötmillió forintos bevételt várnak.

Jön a szolidaritási adó? Cikk

Szolidaritási adót javasol a menekültügy kezelésére az ENSZ főtitkárhelyettese – írja a dehir.hu.

Szolidaritási és progresszív adót terveznek Szerbiában Cikk

Szolidaritási adó bevezetésén gondolkodnak, amit a legmagasabb közalkalmazotti fizetésekre vetnének ki - írja a napi.hu.

Szolidaritási adót javasol az RMDSZ Cikk

Szolidaritási adó ideiglenes bevezetését javasolja pénzügyi és adóügyi programjában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - jelentette ki szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

A kormány szolidaritási adót vetne ki Romániában Cikk

A román kormány azt tervezi, hogy szolidaritási adót vezet be a háromszázezer forintnak megfelelő lej összeg fölötti közalkalmazotti jövedelmekre és nyugdíjakra - jelentette be Victor Ponta román miniszterelnök szerdán.

Nem lesz szolidaritási adó Romániában Cikk

Romániában elutasította kedden a parlament az úgynevezett szolidaritási adó bevezetését, ami a nagy vagyonok megadóztatását jelentette volna.

Új adót vezetne be Rogán Antal Cikk

Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal (Fidesz) a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában - a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslatban nincs szó arról, hogy az indítványozott új adó miként viszonyul a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettséghez.

Orbán nem akar szolidaritási adót, mert akkor a gazdagok elviszik a pénzüket Cikk

A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt a 2011-es költségvetésben jelentkezett 100 milliárdos "lyuk betömése" érdekében bevezetendő lépések között "lesz egy-két" adóemelés, így például a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adója - mondta a TV2-nek adott interjújában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.

Az LMP fenntartható adórendszerről egyeztetne Cikk

Az LMP azt javasolja, hogy induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről. A párt szerint Pálffy István KDNP-s politikus szerdai, a szolidaritási adó bevezetéséről tett nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánypártok is kezdik belátni: az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak.

Szolidaritási adót fizetnek négy évig a görögök Cikk

A görög polgárok többségének az elkövetkező négy évben szolidaritási adót is kell majd fizetnie az új megszorító csomag egyik elemenként - jelentette az állami tévécsatorna csütörtökön

Titkos tárgyalások: eltörölhetik a szolidaritási adót Cikk

A Népszabadság információi szerint szinte biztos, hogy eltörlik a négyszázalékos szolidaritási adót. Az MSZP és a kormány titkos tárgyalásain emellett a differenciált áfaemelés is szóba került - írta pénteki számában a politikai napilap.

A szolidaritási adó alapjából vonható le a K+F-re fordított összeg Cikk

A szolidaritási adó alapjából levonható a kutatásra és fejlesztésre (K+F) fordított összeg, és az így csökkentett nyereségalap után kell 2007-ben fizetni a 4 százalékos szolidaritási adót - jelentette be a kormány döntését Danks Emese kormányszóvivő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

5% áfa előregyártott lakóépület esetén

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa mértéke meglévő lakás bővítése esetén

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs