373 találat a(z) szolgáltatás cimkére

Pénzügyi gondokat okoz az áfatörvény változása Cikk

Likviditási gondokat okozhat az áfatörvény júliustól hatályos módosítása azon cégeknél, amelyek a nyújtott szolgáltatásról időszakonként számolnak el. Erre a továbbiakban nem lesz lehetőség, ezért gyakorlatilag előlegezniük kell az áfát – írja a piacésprofit.hu.

Olcsóbb energia, drágább szolgáltatás Cikk

A fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, februárhoz képest pedig átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Boltok és szolgáltatók: a NAV-revizorok éjjel-nappal ott lesznek Cikk

Az évszakra jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységekre fókuszál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal március 24-én kezdődő ellenőrzéssorozatában. A húsvéthoz közeledve a revizorok nemcsak üzletekben, vendéglátóhelyeken és piacokon vizsgálják a szabályok betartását, hanem a virtuális kereskedelmet is ellenőrzik – közölte a NAV.

Volt 10 százalék körüli fogyasztóiár-emelkedés és -csökkenés is Cikk

Októberben a fogyasztói árak 0,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A háztartásienergia árak, valamint a tartós fogyasztási cikkek, a járműüzemanyagok és a ruházkodási cikkek ára csökkent, a szeszes italok, dohányáruk drágultak - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal mai gyorsjelentésében.

Anyagköltség vagy szolgáltatás Kérdés

Egy mezőgazdasági őstermelő kapott számlát vegyszerezésről, amiben külön soron szerepel a vegyszer is. Mivel szolgáltatás is van a számlán ezért a számla teljes értékét szolgáltatásba kell könyvelnem?

Szolgáltatás teljesítési helye Kérdés

Az „A” magyar kft a „B” amerikai céggel kötött megállapodás alapján promóciós és marketing munkával közreműködik abban, hogy a „B” cég eladja a szoftvereit magyar cégeknek és állami intézményeknek. Ilyen módon az „A” kft vevőket közvetít a „B” amerikai cég számára. Ezért a „B” amerikai cég az így elért éves árbevétel meghatározott százalékát jutalékként kifizeti az „A” kft-nek. Igaz-e, hogy az „A” kft fenti szolgáltatása az SZJ 4619 „Vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem” kategóriájába tartozik? Igaz-e, hogy az „A” kft fenti szolgáltatásának teljesítési helye az ÁFA törvény 37. paragrafusának (1) pontja alapján a „B” cég székhelye, és ezért a tevékenység ÁFA körön kívüli?

Térítés nélkül nyújtott szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Tulajdonos 0 forintért adja bérbe az ingatlanát a cégnek bérleti szerződés alapján /közös ktg,közüzemi szlák/ cég nevére jönnek

Szolgáltatás előre számlázása kötelezően előleg Kérdés

Van egy egyéni vállalkozó, aki web-tárhelyet és honlap-karbantartást ad el. Ezt folyamatosan végzi, és minden hónapot vagy valakinek negyedévet előre számláz. Pl. I. negyedévet előző év decemberében számlázza ki folyamatos teljesítésként (fizetési határidő ugyanaz, mint a teljesítés). Ebben az esetben ki kell állítani előleg számlát vagy így helyes, hogy a szolgáltatást számlázza ki?

Magyar diák külföldön tanul: kell-egészségügyi járulékot fizetnie és hova? Kérdés

18. életévét betöltött, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező diák külföldi (Svájc) egyetem nappali tagozatán tanul. Kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie (5.100.- Ft) a kint töltött hónapokra ? Ha igen - mivel nincs jövedelme - a szülő fizet helyette?

SZÉP-kártya: plusz költségek, új feltételek Cikk

A kormány 1,5 százalékban rögzítette a Széchenyi Pihenő Kártya használatánál a kapcsolódó szolgáltatások után fizetendő jutalékot, és módosította a társkártyák igénylésének feltételeit is - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

A körbetartozás áfája avagy ki mikor fizet? Cikk

A körbetartozás adói közül az áfa esetében már régóta létezik a vevői kezesség. Az eljárás részletei azonban homályosak.

Mikor tartozik az ingatlanhoz kapcsolódó tevékenység fordított áfa alá? Cikk

Hogyan derítsem ki, hogy az általam végzett szolgáltatás ingatlanhoz kapcsolódik-e, és valóban a fordított adózás alá tartozik-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3