• Kovács Józsefné
1

Szerződés, számlázás

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Az országos cégnyilvántartó keresett meg azzal, hogy fizessek 45 000 forint plusz áfát a megjelenésért, melyet futárral küld holnap. Közlöm, hogy nem kérem, erre közli, hogy tavaly ingyenes volt a megjelenés, és mivel nem mondtam le, ezért automatikusan meghosszabbodik,,de csak akkor leszek aktív az oldalon, ha a pénz beérkezik. Erről semmilyen irásos megerősítést nem kaptam, és nem emlékszem ilyen telefonos beszélgetésre sem. Ismét közöltem, hogy nem vagyok hajlandó kifizetni, először látni akarom az írásos papírt, hogy én ilyet aláírtam. Közölték, hogy telefonos tájékoztatás volt. Akkor azt szertném hallani, mielőtt fizetek. Közölték, hogy ezt majd csak a bizonyító eljárásban teszik meg .De adnak kedvezményt, és már csak 39 000 forint plusz áfát kell fizetnem holnap a futárnak,de holnap át kell vennem, és kifizetnem, mert hónap vége van, és ha nem teszem, akkor 9500 forint plusz áfa összegről küldik a számlát, és elveszítem a kedvezményt. Szeretném kérdezni,hogy létezik ilyen, hogy telefonos tájékoztatás alapján közlik, hogy nem mondtam le a szolgáltatást írásban, ezért fizetnem kell? Ez egy szolgáltatás, nem kell erről szerződés? Tényleg elég egy telefonos tájékoztatás?Tényleg ki kell fizetnem, ha nem kérem a szolgáltatást? Ráadásul nem is vagyok kint a cégnyilvántartón, majd csak akkor kerülök ki, ha beérkezik a pénz? Nekem bűzlik az egész? Mit tehetek? Várom, és köszönöm gyors válaszát, mert a futár holnap hozza a számlát. Üdvözlettel: Kovács Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close