Hozzászólások 0

Szolgáltatás adományba

Tisztelt Szakértő! Hogyan lehet megoldani szabályosan az alábbi gazdasági eseményt? Egyesület egy rendezvényt hoz létre. Támogatói nem pénzt adnak, hanem egy-egy fellépő tiszteletdíját fizetik ki, de nem az egyesületnek szeretnék, hanem közvetlenül a fellépőnek számla ellenében. A fellépő arra vállalkozik, hogy az egyesület által megrendezésre kerülő rendezvényen fellép. A fellépő a támogatónak fog számlázni. Ez így helyes? Vagy az egyesületnek kell szerződnie a fellépővel? Milyen "jogon" tartózkodik majd ott a rendezvényen a fellépő, amennyiben a támogatóval kell szerződnie, és nem az egyesülettel? Az egyesület miről állít ki a támogatónak igazolást? A fellépés értékéről? A támogató (ha egyéni vállalkozó, ha cég) rendelkezni fog egy fellépésről számlával, ami az igazolás alapján azért lett megrendelve, hogy azt rögtön adományként továbbadja? Ebben az esetben a vállalkozók azt (bármivel is foglalkoznak) leírhatják költségként? Köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X