125 találat a(z) szünetelés cimkére

Nők 40 éves nyugdíja alatti egyéni vállalkozás szünetelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét: a nők 40 éves nyugdíjában részesülő nő egyéni vállalkozásának szüneteltetése idejére kötelezett-e egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére? Válaszát tisztelettel köszönöm: Szabó Jánosné

Szünetelő egyéni vállalkozó Kérdés

Kneitner Lea okl. adószakértő! Köszönöm a további válaszát! Elnézését kérem, de az szja törvény 57.paragrafus. (5) bekezdés b)pontjának mondatát hogyan kell értelmezni? így kezdődik: "A szünetelés megkezdése adóévéről szóló adóbevallás benyújtását követően az előzőekben nem említett befolyó bevételre, illetve felmerült kiadásra minden olyan adóévben, amelyben a tevékenység szünetelt, az önálló tevékenységből származó jövedelem megállapítására vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni." Esetleg ez nem azt jelenti, hogy magánszemélyként adott el készletet?

Szünetelő, majd szünetelésből megszűnő egyéni vállalkozó Kérdés

Kneitner Lea okleveles adószakértő válaszát köszönöm! Az egyéni vállalkozó szünetelésből, megszűnésbe ment át. A megszüntetést a NAV kezdeményezte. A megszüntetés: 2015.0 9. hó. Ebben az esetben a szünetelés kezdetekor meglévő leltárkészletet bevételként kell kezelni? Selejtet, a kár miatt keletkezett csökkent értéket nem mutathat ki? Vagyis a leltárértéket nem csökkenheti? Ez nem költségelszámolás az egyszeres könyvelésnél. Az 53-as bevallásban tájékoztató adatként közöljük A kár ténylegesen felmerült.

Szünetelő egyéni vállalkozó Kérdés

A szünetelés ideje alatt az egyéni vállalkozó eladhatja-e a szünetelés megkezdésekor meglévő anyag- és árukészletét? A szünetelés alatt ha készletben káresemény történik (selejtes lesz, csökken az értéke) mi a teendő ?

Egyéni vállalkozónál alkalmazásban lévő kismama táppénzen van és az egyéni vállalkozást szünetelni szeretné Kérdés

Mi az eljárás, ha az egyéni vállalkozó szüneteltetni szeretné a vállalkozását? Szüneteltetheti-e az egyéni vállalkozást, ha a munkavállaló várandós és táppénzen is van? A szüneteléssel rendkívüli felmondást alkalmazhat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész értékesítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyam kiva elszámoló bevallásban

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Nyugdíjas tag jövedelme

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31