121 találat a(z) szálláshely cimkére

Szálláshely-szolgáltatás áfája: csomagban, illetve online felületen nyújtott szolgáltatás Cikk

Írásunk második részében a szálláshely által nyújtott szolgáltatáscsomag minősítésével és az online felületen nyújtott szolgáltatásokkal foglalkozunk.

Milyen árfolyamot vegyen alapul az adószámos magánszemély szálláshely-szolgáltatása elszámolásakor? Cikk

Adószámos magánszemély szálláshely-szolgáltatása során a vendég felé euróban számláz. Felmerült benne a kérdés, hogy milyen árfolyamot vegyen alapul az egyes tételek elszámolásánál. Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Tizenhat rendelet jelent meg az éjjel Cikk

Tizenhat rendelet – közöttük a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról, a munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló kormányrendeletet módosító 5/2024. kormányrendelet –, valamint kilenc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 5. számában.

A vendégéjszakák száma 7,5, a vendégeké 13 százalékkal nőtt 2022 novemberéhez képest Cikk

2023 novemberében a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,0 millió vendég 2,5 millió vendégéjszakát töltött el, közölte honlapján a KSH. A vendégek száma 13, a vendégéjszakáké 7,5 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 5,9, a külföldivendég-éjszakáké 8,9 százalékkal emelkedett. 2023. január–novemberben a belföldi vendégek 5,8 százalékkal kevesebb, a külföldiek 12 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában.

Szálláshely-szolgáltatás nyugdíjasként Kérdés

Szolgáltatás vagy kereskedelmi tevékenység? Kérdés

Több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak az őszi szünet alatt a szálláshelyeken Cikk

Az őszi szünetben csaknem félmillió vendég indult útnak Magyarországon. A látogatók nagyobb része külföldről érkezett, míg a vendégek 45 százalékát a belföldi vendégek adták – tájékoztatott pénteki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), közölte az MTI.

Így változott a turisztikai szálláshelyek forgalma 2022-höz képest Cikk

2023 szeptemberében a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 9,4, a vendégéjszakáké 5,8 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Lakóingatlan vagy egyéb ingatlan Kérdés

Közvetített szolgáltatás/termékértékesítés Kérdés

Itt vannak a KSH legfrisebb turisztikai adatai Cikk

2023 júliusában a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 2,2 millió vendég 6,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 4,3 százalékkal magasabb, a vendégéjszakáké 1,0 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 8,4 százalékkal csökkent, a külföldivendég-éjszakáké 13 százalékkal emelkedett. 2023. január–júliusban a belföldi vendégek 8,1 százalékkal kevesebb, a külföldiek 13 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

NAV: a balatoni és velencei-tavi ellenőrzések negyedénél talált szabálytalanságot az adóhatóság Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai idén is ellenőrzik a Balaton és a Velencei-tó környékén a vendéglátóhelyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshelyeket, eddig a vizsgálatok csaknem negyede mutatott ki valamilyen szabálytalanságot – közölte az MTI.

Booking-botrány: felmérés a probléma feltárására Cikk

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kérdőívvel méri fel a Booking.com késedelmes fizetésének hatásait a szálláshely-szolgáltatók körében. Az eddig beérkezett csaknem 6 ezer válasz alapján minden második szolgáltatót érint a fennakadás, leginkább a főként családi vállalkozások által működtetett magán- és egyéb szálláshelyeket – közölte az MTÜ kedden az MTI-vel.

Kései vagy le nem mondott foglalás díja Kérdés

Idegenforgalmi adó nem kereskedelmi szálláshely esetén Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Vasárnap, ünnepnap

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31