244 találat a(z) reklámadó cimkére

Adók befizetése Esemény

Egyéb kiadói tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég részünkre névjegykártyákat, munkavédelmi táblákat készít. A cég fő tevékenysége az 5819 egyéb kiadói tevékenység. Szeretném megkérdezni: a számlájukon kötelesek-e nyilatkozni, hogy a reklámadótörvény hatálya alá tartoznak-e vagy sem, fizetési kötelezettség terheli őket, vagy sem? Tisztelettel köszönöm szíves válaszukat!

Reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az, hogy a 6312 SZJ szám alá tartozó világháló portál szolgáltatás a reklámadó hatálya alá tartozik-e? A szerződésben az szerepel,hogy a "Szolgáltató a szerződés szerint, a Megrendelő részére a www.internettudakozó.hu internetes keresőrendszer adatbázisában biztosítja a Megrendelő honlapjának igényelt paraméterek szerinti megtalálhatóságát, és linkelési lehetőséget biztosít saját weboldalára". Köszönettel a választ.

Reklámadó rendezvényszervezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendezvényszervezéssel foglalkozik. Ennek keretében valamely cégnek, mint megrendelőinknek, a termékeit népszerűsítjük. Ehhez igénybe veszünk például molinogyártást, terembérlést, kisebb értékben valamilyen reklámtárgyak gyártását, melyeket a helyszínen osztogatunk, stb. A megrendelő felé pedig rendezvényszervezésről számlát állítunk ki. Szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben mi vagyunk az alanyai a reklámadónak, és amennyiben igen, akkor a számlára rá kell írnunk a nyilatkozatot? Valamint az igénybe vett szolgáltatások esetében, nekem figyelnem kell-e arra, hogy a molino, a nyomtatás, stb számlán rajta legyen a nyilatkozat? Ha nincs rajta, és alanya vagyok az adónak, akkor az adóalapomat meg kell növelnem? Avagy nekem az 500 millió forintos határba a kimenő és a bejövő számlák összege együttesen beletartozik? Válaszát előre is köszönöm!

Reklámadó: kinek, min és mikor kell bevallania? Cikk

A reklámadó bevallásával kapcsolatban már megjelent a 2015.évi 1594-es nyomtatvány is, és egyszerre fut a 2014. évi 1494-es nyomtatvánnyal. Tekintettel arra, hogy már január 15-én kell először használni az új nyomtatványt, bemutatjuk azokat az eseteket, amikor erre sor kerülhet.

Baleseti adó, reklámadó befizetése Esemény

Bevallás baleseti adóról, reklámadóról, elszámolás készletekről Esemény

Reklámadó weboldal Kérdés

Tisztelt Ügyfélszolgálat! A kérdésem az, hogy a weboldalkészítés a reklámadó hatálya alá tartozik-e? A másik kérdésem az, hogy a világháló-portál szolgáltatás a reklámadó hatálya alá tartozik-e? Köszönettel.

Reklámot közöl? Így lehet tiszta a NAV előtt Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményben tudatja, hogy a reklámadótörvény új rendelkezése szerint kik szerepelhetnek az ezzel kapcsolatos nyilvántartásában.

Reklámadó értelmezése Kérdés

Egy kft. reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik, a Facebook és Google szolgáltatásainak igénybevételével. Az alábbi kérdések merültek fel a "többségében magyar nyelvű oldal" megfogalmazással kapcsolatosan: 1. az adott domain egészére al-site-okkal együtt, vagy csak az adott oldal? Azon oldalak esetében (Facebook), ahol beállításfüggő a nyelvi környezet, ezt hogy' tudom mérni? Facebook esetében a news feed részt ebből a szempontból hogy' kell megítélni? 2. A Google számlákból nem látszik még az sem, hogy milyen nyelvű hirdetés jelent meg, nemhogy milyen oldalon, akkor mi alapján tudom az adókötelezettséget megállapítani összes kampány/magyar nyelvű kampány arányában? 3. az adwords-ben nem csak egy adott szó, hanem annak helytelenül írt verziója is szerepel kampányban az elirások miatt, ezek a szavak (hirdetések) magyar nyelvűnek minősűlnek akkor is, ha azokban nincs értelmes magyar szó? 4. Utólagosan egy ellenőrzésnél hogy' tudom bizonyítani, hogy azért nem fizettem adót, mert hirdetésem egy nem egy "többségében magyar nyelvű oldal" -on jelent meg, esetleg hónapokkal vagy évekkel korábban? Várom válaszukat, köszönettel.

Facebook számla értéke utáni áfa kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Havonta kb.15 000-20 000 forint közötti számla érkezik cégünkhöz, hogy a Facebookon mennyien látogattak el az oldalunkra. A 1465A nyomtatványon a 18. sorban az összeget bevallottuk, valamint a 14A60 összesítő nyilatkozaton 04-es lapján szerepeltettük. Kérdésem, hogy ez így helyes-e, illetve hogy az előzetesen felszámított áfa oldalán is szerepeltethetjük-e ugyanezt az összeget? Köszönöm! Üdvözlettel, Turcsányi Katalin

Uniós jogba ütközhet a reklámadó? Cikk

A reklámadót már eddig is heves támadások érték politikai szempontból és a reklámszakma oldaláról egyaránt. Az Európai Bíróság néhány héttel ezelőtt közzétett ítélete azonban arra is rávilágít, hogy a reklámadó – akár részben vagy egészben – a közösségi joggal ellentétesnek is bizonyulhat, mutat rá a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Reklámadó: szigort és bizonytalanságot hoz a módosítás Cikk

Tovább szigorítaná a reklámadót a törvényalkotási bizottság (tab) 2015-ös adócsomaghoz november 13-án benyújtott javaslata, és várhatóan nőni fog a fogalmak értelmezése miatti jogbizonytalanság is.

Külföldön hirdetés Facebookon keresztül és a reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az Adózónán több kérdést és arra megadott választ olvastam, mely szerint nem látok fix álláspontot már az ügyben sem, hogy a Facebook, mint nem Magyarországon letelepedett vállalkozás – mint a hirdetés közzétevője – reklámadóalany vagy sem. Így nem tudom, hogy szükséges-e tőle nyilatkozatot kérni. Amennyiben szükséges, úgy nyílvánvaló, hogy ez nem lehetséges, ezért aki a Facebooktól valójában megrendeli a hirdetést, ő válhat olyan megrendelővé, aki a reklámadó alapján adóalany. A valódi kérdés egy összetett helyzeten alapul. Tegyük fel, hogy a fenti kérdésre a válasz alapján a Facebook-adóalany, aki nem ad nyilatkozatot, akkor a hirdetést megrendelő magyar vállalkozás egy külföldi cég megbízásából, külföldi és magyarországi régiókban is történő hirdetésekor a teljes költéskeret, vagy csak a magyarországi régióra vonatkozó költéskeret reklámadó köteles, és ez vagy a teljes költéskeret társaságiadóalap-növelő tétel? Fontos tudni, hogy a Facebooktól kapott számlák alapján az sem bizonyítható, hogy többnyire magyar nyelven írt, vagy többnyire Magyaroszágon megjelenő lapokon (ha egyáltalán a facebook.com teljes egészét, vagy részeit lehet vizsgálni) jelennek-e meg a hirdetések. Ha csak a magyarországi régióban futtatott hirdetések reklámadó- és/vagy társaságiadó-kötelesek, de a külföldön megjelenők nem, akkor szükséges-e jelezni az adóhatóság felé, hogy az egy számlán feltüntetett egy összegű költéskeret mely részeit költötték el Magyarországon?

Adóváltozások 2015: jönnek az új módosítók Cikk

A jogalkotás menetéről folyt a legélesebb vita az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén, ahol összegző módosító javaslat formájában a testület kormánypárti többsége elfogadta az adótörvényekhez benyújtott változtatások egy részét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költség-továbbszámlázás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Jogdíj továbbhárítása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Üdülő áfalevonási jog

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink