198 találat a(z) rehabilitációs ellátás cimkére

Értelmezés kereseti korlátra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném, ha példával tudnánk értelmezni az alábbi jogszabályt. A vállalkozói kivét összege 2014-ben 118 000 Ft/hó és a rehabilitációs ellátás összege 61 800 Ft. Megzavar az "és" kifejezés. Ha lehetne sürgős volna. Köszönöm szépen. "Az átmeneti időszakra vonatkozó korlát) Ha a korábbi ellátás III. csoportos rokkantsági nyugdíj volt: megszűnik az ellátás, amennyiben a hat egymást követő hónapra vonatkozó jövedelem havi átlaga meghaladja- a folyósított ellátás összegének kétszeresét, és - a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét (2013. évben 98 ezer forint)".

Kereseti korlát Kérdés

2012-től rehabilitációs ellátásban (és a mai napig még nem volt soros komlex felülvizsgálaton) részesülő egyéni vállalkozó kereseti korlátjával kapcsolatosan kérdezném. Az egyablakos rendszer keretében figyeli-e a hatóság a bevallások megküldésével a kereseti korlát átlépését? Ha átléptük, akkor mennyi időre visszamenőlegesen követelheti vissza az ellátást? Sajnos mi nem jelentettünk semmit, bízva az egyablakos rendszerben. A hatóságoknak itt van-e felelőssége?

Szociális hozzájárulási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2011.12.31-én III. csoportos rokkantnyugdíjas egyéni vállalkozó 2013. júliusi felülvizsgálatáról szeptemberben hozott határozata szerint: "a 2012.01.01-től rehabilitációs ellátásként folyósított ellátást 2013.11.30. napjával megszünteti, és a komplex minősítés alapján 2013.12.01-től 2016.11.30-ig rehabilitációs pénzbeli ellátást állapít meg. Egészségi állapot:55%, B1 minősítési csoportba tartozó." Szeretném megkérdezni, hogy a 2012.07.01-től érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezmény 2013.12.01.napjától is megilleti-e, érvényesíthető lesz-e? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Vállalkozói kivét rehabilitációs ellátás mellett Kérdés

2011-ben rokkant nyugdíjas, 2012-től rehabilitációs ellátásban részesülő egyéni vállalkozó kereseti korlátjával kapcsolatosan kérdezném. Az egyablakos rendszer keretében figyeli-e a hatóság a bevallások megküldésével a kereseti korlát átlépését? Ha átléptük, akkor mennyi időre visszamenőlegesen követelheti vissza az ellátást? Sajnos mi nem jelentettünk semmit, bízva az egyablakos rendszerben. A hatóságoknak itt van-e felelőssége?

Egyéni vállalkozó rehabilitációs ellátás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Rehabilitációs ellátás mellett lehetek-e egyéni vállalkozó? Ha igen, akkor vonatkozik-e rám a kereseti korlát? Szeretnék törvényi hivatkozást is kérni. Köszönöm. Sürgős volna a kérdésem.

Főállású őstermelő Kérdés

2013.07.01.-től főállású őstermelő vagyok, ezt megelőzően is rendelkeztem őstermelői igazolvánnyal, mint kiegészítő foglalkozású. Kérdésem, hogy milyen összegű járulék fizetésére vagyok kötelezve július 01.-től? 2012.évben az őstermelésből származó jövedelmem 500 ezer forint volt. Még annyit, hogy rehabilitációs ellátásban részesülök, melyet 2012.év előtt állapítottak meg, összege: 28 ezer forint. Kérném tisztelettel hogy számtani alapon levezetni szíveskedjen, azért, hogy könnyebben megértsem.

Felülvizsgálatra vár? Ezzel kell számolnia Cikk

Lassan már két éve, hogy az Országgyűlés új rendszert vezetett be a megváltozott munkaképességű személyek ellátására. Az átalakításban érintettek közül mintegy 193 ezer rehabilitációs ellátásban részesülő kérte komplex újraminősítését (ellenkező esetben ellátásuk megszűnt). A nyilvánosságra hozott adatok szerint a felülvizsgálat rendkívül lassan halad, az érintettek mintegy 35 százaléka esetében zajlott le az újraminősítés. Előnyös vagy hátrányos, ha valaki még nem eset át a felülvizsgálaton?

Pénzbeli egészségbiztosítási járulék visszaigénylése Kérdés

Egyik munkavállalónk 2009.10.24-től 2013.10.23-ig rehabilitációs járadékban részesült, de ezt felénk nem jelezte, így járulékfizetés szempontjából ugyanúgy kezeltük, mint egy normál munkavállalót, tehát vontuk tőle a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot (pedig a rendelkezések szerint ezt nem kellett volna). Kérdésem, hogy ezt a járulékot hogyan tudja visszaigényelni a munkavállaló? A munkáltatón keresztül egy összegben, úgy hogy a munkáltató visszamenőlegesen önellenőrzéseket végez a 08-as bevalláson havonta? Esetleg a NAV felé teljesített bevallással, amit a munkavállaló teljesít? Fura a helyzet, mivel nem a munkáltató hibázott, csak nem volt a megfelelő információk birtokában.Várom mielőbbi válaszát.

Rehabilitációs ellátás melletti munka Kérdés

Sikerült egy 4 órás állást kapnom. Nagyon félek, nehogy veszélybe kerüljön az rehabilitációs ellátásom, rokkant nyugdíjból alakult át. A felajánlott jövedelem 49 000 forint brutto, én 56-éves vagyok, végleges, de be kellett adnunk a felülvizsgálati kérelmet. 2012 januárjában be is adtam, most rehabilitációs kártyával helyezkedtem el. Hálásan meg köszönöm előre is ha tud nekem segíteni, egyedülálló vagyok, minden fillért be kell osztanom. Maradok tisztelettel: Marika

Ennyit kereshet, ha rehabilitációs ellátást kap Cikk

Bonyolult előírások szabályozzák, hogy mennyit kereshet az a mintegy 193 ezer ember, aki egészségi állapotának komplex újraminősítéséig rehabilitációs ellátásban részesül. Megmutatjuk.

Rehabilitációs járulék melleti munkavégzés Kérdés

2009 óta rehabilitácios járulékban részesültem, ami 2012-ben lejárt. Jelenleg 44 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg nálam, szeretném megtudni, részesülők-e valamilyen jutatásban vagy kedvezményben, mint egyéni vállalkozó? Válaszát előre is köszönöm.

Őstermelő nyugdíja Cikk

Lehet-e főállású őstermelő az, aki rehabilitációs ellátásban részesül? A nagyobb nyugdíj reményében érdemes-e több járulékot fizetnie? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Széles Imre válaszolt.

Rehabilitációs ellátás Kérdés

Az alábbi kérdésben kérek segítséget: 42%-os megváltozott munkaképességű vagyok rehabilitációs ellátásom összege 27 000 forint, melyet 2011 év előtt állapítottak meg. Vállalhatok-e főállású őstermelő tevékenységet úgy, hogy a rehabilitációs ellátást nem kell megszüntetni? További kérdésem, hogy mivel szükséges igazolni az előző évi őstermelői tevékenységből származó bevételt és kérném tisztelettel, hogy egy példán keresztül levezetni szíveskedjen a járulékfizetési kötelezettségemet. 2012.évi bevételem: 3 000 000.-Ft akkor ebből mennyi szolgálati időt állapítanak meg. Én úgy szeretném ha 365 napos szolgálati időt vennének figyelembe mivel a nyugdíj évem kevés. Kérem ebben segítségemre lenni szíveskedjen.

Betegszabadság idejére jár-e rehabilitációs ellátás Kérdés

Rehabilitációs ellátás folyósítása mellett, heti 20 órában munkaviszonyban van a munkavállaló. Keresőképtelen lett, először 15 nap betegszabadságot számfejtünk részére, majd utána igényel táppénzt. Azt tudom, hogy a táppénz folyósítás igénylését be kell jelenteni,mivel a két ellátást egy időben nem kaphatja. Kérdésem az, hogy a betegszabadság idejét is jelenteni kell? Arra az időre sem jár részére rehabilitációs ellátás?Tisztelettel: Supka Sándorné

Rehabilitációs ellátás adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő!Ha valaki 2012-ben rehabilitációs ellátáson kívül semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett, kell-e szja bevallást benyújtania?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink