276 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Fokozottan ellenőrzik a veszteséges cégeket, idén 30-50 ezer új online pénztárgép Cikk

Mintegy 30-50 ezer új online pénztárgépet helyeznek üzembe 2017 januárjáig – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken a NAV Egerben tartott kétnapos konferenciájának zárónapján.

Online pénztárgép támogatás és értékcsökkenés elszámolása egyéni vállalkozónál Kérdés

2014. évben beszerzett pénztárgéphez 50 ezer forint támogatást kapott az egyéni vállalkozó. 2014. évben az 50 ezer forint elszámolása, valamint a pénztárgép értékcsökkenésének elszámolása hogyan történik? 2014. évben az 50 ezer forint támogatásnak megfelelően az értékcsökkenés ugyanannyi? A többi években pedig a leírási kulcs alapján? Az szja-törvény 11. sámú melléklet 7. pontja erre is vonatkozik?

Online pénztárgéppel kapcsolatos teendők Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, foglalja össze, hogy a hatályos jogszabályok szerint milyen teendője van az online pénztárgépeket üzemeltető cégeknek 2016. év elején a 2015. évre vonatkozóan. Ki kell-e íratni a pénztárgépek memóriáját, szervizeltetni kell? Egyéb fontos teendők vannak még? Köszönöm előre is a válaszát!

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozó szeretnék lenni 2016-ban. Tevékenységem kozmetikus tevékenység lenne. Kérdésem az lenne, hogy kell-e online pénztárgépet vásárolnom ehhez 2016-ban? (Vagy elég-e a nyugta?)

Online pénztárgép-használatra kötelezettek 2016. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfélkörömben megtalálható autószerelő, gumiszerelő és karosszérialakatos vállalkozás. Kell-e 2016-tól online pénztárgépet üzemeltetniük az esetlegesen felhasznált és beépített alkatrészek értékesítésekor (számlázásakor)? Minden esetben nyugta, illetve számla kerül kiállításra. Válaszát megköszönöm! Sinka Béla

Karácsonyi vásár online pénztárgép/nyugta Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy egy luxusszálló halljában megrendezendő karácsonyi vásáron – pavilonokból – árusítva milyen számla-, nyugtaadási kötelezettségünk van abban az esetben, ha nem áll módunkban erre az egy eseményre online pénztárgépet vásárolni? Hogyan teszünk eleget a termékek értékesítési adminisztrációjának, ha nem kér konkrétan számlát a vevő, és mi a helyzet a külföldi vásárlókkal? Köszönöm szépen előre is a válaszát!

NAV adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás Kérdés

A NAV által a számlázóprogramokra előírt „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkciójának a vendéglátásban már használt online pénztárgépek esetében is működnie kell? (Ezek a pénztárgépek állandó online kapcsolatban állnak a NAV-val, az ezek belső programja által kiállított számlákat a NAV bármikor láthatja.)

Használt online pénztárgép üzembe helyezése Kérdés

Megszűnő cég értékesíti online pénztárgépét egy újonnan alakult cégnek. 1. A megszűnő cégnek ezzel kapcsolatosan a NAV felé kell-e, és ha igen, pontosan mely nyomtatványt/nyomtatványokat beadnia? A PTGTAXUZ nyomtatványt be kell beküldenie? 2. Az új cégnek kérnie kell a NAV-tól üzembe helyezési kódot, ezt simán a PTGREG nyomtatványon kell kérnie, ugyanúgy, mintha új pénztárgépet venne? Itt nincsen semmi különbség a kitöltésben sem? Szükség van esetleg más nyomtatványok beküldésére? Válaszukat előre nagyon köszönöm.

Kemény bírsággal sújthatja a NAV a mulasztásért Cikk

Az online pénztárgépek adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közvetlen lekérdezéssel éri el. Az így megvalósuló adatszolgáltatáshoz szükséges online kapcsolat lehetőségét a pénztárgép üzemeltetőjének folyamatosan biztosítania kell – hívja fel közleményében a figyelmet a NAV.

Üzlet szabadság miatti bezárása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Online pénztárgéppel rendelkező virágüzlet tulajdonosa (katás egyéni vállalkozó, de nincs alkalmazott) egy hétre szeretne nyári szabadságra menni, így az üzlet zárva lesz. Kell-e jelentenie valahová? Nagyon köszönöm a segítséget!

Őstermelés vagy egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó családi gazdaságot alapított, juh- és kecsketenyésztéssel, valamint saját kecske- és juhtejből előállított sajtok értékesítésével foglalkoznak. A sajtot elsősorban nagy tételben, viszonteladónak értékesítik, de alkalomszerűen a gazdaságból közvetlenül magánszemély fogyasztó részére is történik kecsketej- illetve sajtértékesítés. Az engedélyek és a kistermelői regisztrációs szám megszerzése miatt szükséges volt a telepen egy üzletet létesíteni, napi 2 órás nyitvatartási idővel. Egyéb tevékenységet a gazdaság nem folytat. A kedvezőbb járulékfizetés miatt (egyéni vállalkozókra vonatkozó adózás helyett az előző évi bevétel 20 százaléka után) a családi gazdaság vezetője szeretné megszüntetni az egyéni vállalkozását. Kérdésem egyrészt az lenne, hogy ez a bolti értékesítés miatt megtehető-e, vagyis a boltban értékesített sajt és tej eladásából származó bevétel után is lehet-e őstermelőként adózni (egyéni vállalkozói bevétel helyett)? A másik kérdésem az lenne, hogy vonatkozik-e a bolti értékesítésre az online pénztárgép-használati kötelezettség, vagy választhatja azt is, hogy minden vevőnek számlát állít ki (aki nem adja meg a számla kiállításhoz szükséges adatokat, azt nem szolgálja ki)? Megoldás lenne-e, ha az üzletet bezárná, és kizárólag őstermelőként, háznál történő értékesítés keretében folytatná a tevékenységet? Köszönettel: Erdélyi Andrea

Online pénztárgép mellett többféle valuta kezelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adva van egy kis szálloda, ahol a vendégek fizethetnek forinttal és más valutával is. A szálloda online pénztárgép használatára kötelezett. Kérdésem: a forintot és a más valutát hogyan lehet nyilvántartani szabályosan az online pénztárgépben, ha kap a szálloda egy NAV-ellenőrzést? A pénztárgépek jelenleg nem tudják a többféle valuta kezelését. A főkönyvi könyvelésben ez megoldott, csak az online kasszánál érdekelne szabályos megoldás. Köszönöm: Juhász Gabriella

Online pénztárgép más társasággal közös telephelyen Kérdés

Társaságunk illatszer-kiskereskedelmi tevékenységet (is) folytat. A boltunkban rendelkezünk online pénztárgéppel, de egy másik társaság telephelyén (magánrendelő) szeretnénk forgalmazni a termékünket saját néven. Kérdéseink: 1.) Ha bejelentjük telephelyként, üzemeltethetünk-e ott pénztárgépet a másik cég jóváhagyásával? 2.) A másik társaság alkalmazottai, a rendelő dolgozói kezelhetik-e a pénztárgépünket? Válaszukat várva, üdvözlettel.

Mindent bevet a NAV Cikk

Július elsején indult a NAV nyári ellenőrzéssorozata. A turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére. A megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Online kasszák használatával kapcsolatos szabályok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfeleim, akik online pénztárgépeket használnak, tőlem kérdeznek olyan dolgokat, hogy be kell-e ütni a váltópénzt a gépbe, ha igen, akkor hogyan, hogyan lehet sztornózni vagy javítani a géppel, be kell-e ütni, ha kifizetünk egy szállítót a kasszában lévő pénzből, vagy kiveszünk belőle, mert mondjuk bevisszük a bankba.....és még sorolhatnám a kérdéseket. Én magam nem használok pénztárgépet, nem tudok a gyakorlatomból segíteni, azt szeretném kérdezni, hogy hol találom meg ezeket jogszabályba öntve, hogy mit kell, illetve mit lehet csinálni, miket ellenőrizhet a NAV a pénztárgéppel kapcsolatosan, milyen dokumentálási kötelezettségeink vannak....... Köszönöm szépen a segítséget: Krcsik Eszter

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs