Hozzászólások 0

Online pénztárgépről, néhány kérdés, röviden

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszait az alábbi kérdésekre, előre is megköszönve azokat. 1. Ha valaki online pénztárgép használatára kötelezett (olyan tevékenységet végez), rendelkeznie kell (meg kell vásárolnia) online pénztárgéppel, abban az esetben, ha minden értékesítéséről számlát bocsát ki, vagy ez mentesítési oknak minősül? 2. Be kell-e jelenteni a NAV felé, ha valaki számlát akar kibocsátani online pénztárgépes nyugta helyett? Ha igen, akkor milyen nyomtatványon, és milyen határidővel? 3. A 2. pontban említett számlákról kell-e adatokat szolgáltatni a vállalkozónak a NAV felé? Ha igen, akkor milyen nyomtatványon, milyen gyakorisággal, milyen határidővel kell ezt megtennie? 4. Akkor is kell adatot szolgáltatni a számlákról a NAV felé, ha ezeknek a számláknak a pénzügyi rendezése átutalással történik, és nem készpénzzel? 5. Ha egy cég (vagy egyéni vállalkozó) tevékenységi körében szerepel online pénztárgép használatára kötelezett tevékenység is, de abból nem származik bevétele az adóévben (nem végzi ténylegesen a tevékenységet), akkor kell-e rendelkeznie online pénztárgéppel? 6. Van-e lehetősége a vevőnek arra, hogy számla helyett nyugtát kérjen a fenti paraméterekkel rendelkező cégtől? Ha igen, akkor a cégnek vásárolnia kell először online pénztárgépet, és csak utána szolgálhatja ki a vevőt, vagy nem vesz pénztárgépet, és nem szolgálja ki a vevőt? Tisztelettel: Szekeres Zsolt


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close