19 találat a(z) nyugdíjkiegészítés cimkére

0,5 százalékos nyugdíjemelés 2019. évi befizetett nyugdíjjárulékra Kérdés

Nyugdíjemelés: itt a kormányrendelet, ennyi lesz a kiegészítés Cikk

November 1-jétől – január 1-jéig visszamenőleges hatállyal – 1,2 százalékkal kell megemelni azt az öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, amely nyugellátást megillette a 2020. január 1-jei nyugdíjemelés – derül ki a Magyar Közlöny 228. számában kihirdetett vonatkozó kormányrendeletből.

Azonnali nyugdíjkiegészítést és dupla családi pótlékot követel a DK Cikk

Folytatódik az élelmiszerdrágulás, ezért az állami bértámogatás újraindítására, dupla családi pótlékra és azonnali nyugdíjkiegészítésre van szükség! – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Előrehozott nyugdíjkifizetést, egyszeri nyugdíjkiegészítést javasol az MSZP Cikk

Az MSZP a koronavírus-járvány miatt azt kezdeményezi, hogy a kormány április 6-ára hozza előre a nyugdíjkifizetéseket – közölte pénteken az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

Nyugdíjprémium Kérdés

Ha a 2020 eleji nyugdíjba menetelt választom, akkor, ha lesz jövőre nyugdíjprémium, illetve év végi nyugdíjkiegészítés, az megillet engem?

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Több kormányrendelet, illetve bírósági döntés is felkeltette az utóbbi hetekben az adózási témákkal hivatásszerűen is foglalkozók érdeklődését.

Nyugdíjkiegészítés Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! 2018. szeptemberben állapítottak meg özvegyi nyugdíjat részemre. Kérdésem az lenne, hogy jár-e a nyugdíjkiegészítés, függetlenül attól, hogy novemberben ezt a fajta ellátást már nem kapom. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Nyugdíjkiegészítés, nyugdíjprémium 2019 – itt vannak a részletes szabályok Cikk

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjak novemberi kiegészítését, valamint az úgynevezett nyugdíjprémium mértékét szabályozó két kormányrendelet.

Orbán ígérete a nyugdíjasoknak: prémiumot és kiegészítést kapnak Cikk

A nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén, a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Jó hír a nyugdíjasoknak, itt a kormányrendelet a rezsiutalványról Cikk

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-áig, olvasható a kormány portálján.

Jár-e nyugdíjkiegészítés és prémium a IX. hóban elhunyt nyugdíjasnak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jár-e nyugdíjkiegészítés és nyugdíjprémium a 2017. IX. 10-én elhunyt öregségi nyugdíjas egyetlen lányának/örökösének? Amennyiben igen, kihez/hová kell benyújtani a kérelmet és milyen iratot kell csatolni a kérelemhez? Kérjük, hogy válaszát a kormányrendelet idevágó részének megjelölésével szíveskedjék megadni! Előre is köszönettel: az elhunyt nyugdíjas hozzátartozója

Novemberben utalják át a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót Cikk

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét – erősítette meg az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.

Megnyílt a lehetőség nyugdíj-kiegészítési igények benyújtására Cikk

A totalitárius diktatúrák áldozatai társadalombiztosítási és munkajogi helyzetének rendezése, a sérelmek orvoslása érdekében már a ’90-es évek legelején megszülettek a jogszabályok, ám napjainkban újabb igények előterjesztésére már nem adtak módot. Egy augusztusban kihirdetett kormányrendelet révén azonban azok számára is lehetővé vált ilyen irányú kérelem benyújtása, akik annak idején nem éltek vele.

Eva – 0,5%-os nyugdíjkiegészítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjasként kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó, evás bt. beltagja esetében milyen lehetőség van a 0,5%-os évenkénti nyugdíjkiegészítés igénybevételére? Amennyiben lehetséges, mi képezi a 0,5%-os számítás/igénylés alapját?

Amputált nyugdíjasok nyugdíjkiegészítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Anyósom (83 éves, öregségi nyugdíjas) lábát tavaly – jóval térd fölött – kellett amputálni cukorbetegségből adódó érszűkület miatt. Jár neki nyugdíjkiegészítés? Ha igen, mi a módja, hogy megkapja? Köszönettel, Szilvásy Hanna

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close