114 találat a(z) nyugdíjba vonulás cimkére

A nap kérdése: mennyiben befolyásolja az utolsó évek keresete a nyugdíj összegét? Cikk

A hatályos törvény "nők 40" szabálya szerint, ha egy munkavállalónak a kedvezményes nyugdíjba vonuláshoz még 28 hónapja van hátra, mennyire fontos az, hogy mennyit keres a még hátralévő időszakban? Van ennek jelentősége a nyugdíj összegének megállapításakor, vagy már szinte mindegy, mennyi a keresete az utolsó 28 hónapban, nagyságrendekkel már nem emeli a várható nyugdíj összegét? Jól gondolom, vagy nagyon is fontos még ez az időszak is, hogy mennyi a jövedelem, vagy csak töltse ki a szolgálati időt, mindegy már, hogy mennyit keres? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjba vonul a munkáltató: csoportos létszámleépítés ügyében döntött az EUB Cikk

A csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó irányelv a munkáltató nyugdíjba vonulása esetén is alkalmazandó. Az Európai Unió Bírósága honlapján ismertette a Bíróság C-196/23. számú ügyben hozott ítéletét.

Bejelentési dokumentum Kérdés

Nyugdíj előtti kiléptetés - mikor? Kérdés

Leszázalékolt ember nyugdíja Kérdés

Közalkalmazott felmentése nyugdíj miatt Kérdés

Nyugdíj összege Kérdés

Nagyszülői gyes: alternatíva a nyugdíjjogosultságig? Cikk

Amikor a nyugdíjjogosultsághoz (tehát a nyugdíjkorhatár betöltéséhez vagy a nők kedvezményes nyugellátásához szükséges 40 év jogosultsági idő eléréséhez) viszonylag rövid idő hiányzik, akkor a munkanélkülivé váló személy vagy csődhelyzetbe kerülő vállalkozó számos megoldást sorra vesz: a nyugdíj előtti munkanélküli segélytől, az ápolási díjon át, egészen a nagyszülői gyesig; cikkünkben utóbbi lehetőséget vizsgáljuk meg tüzetesebben.

Nők 40-nel kapcsolatos kérdés Kérdés

Nőknek mikor éri meg nyugdíjba vonulni? Cikk

Mennyivel számíthatnak kevesebb nyugdíjra azok a nők, akik élnek a lehetőséggel, hogy 40 év jogosultsági idő után nyugdíjba vonuljanak, ahhoz képest, mint ha várnának az öregségi nyugdíjkorhatárig? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjba vonulás: a 2023. decemberi vagy a 2024. évi megállapítással lehet-e jobban járni? Cikk

"Bizonytalan vagyok, hogy édesapám 2023. decemberi vagy 2024. évi nyugdíjmegállapítással jár-e jobban? A 65. évet betöltötte 2023. szeptemberben, 50 év szolgálati idővel rendelkezik, de még nem ment nyugdíjba. Hol tudják kiszámolni neki hozzávetőlegesen a nyugellátás összegét a két évre vonatkozóan?" – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Végkielégítés Kérdés

A nap kérdése: valóban kapkodni kell a nyugdíjkérelmek beadásával, hogy megkapja a 13. havi nyugdíjat is? Cikk

Egyik tévéadón az hangzott el, hogy mindenki siessen beadni a nyugdíjkérelmét, hogy 2024.01.01. naptól megkapja az illető a 6 százalék emelést, és a teljes 13. havi nyugdíjat – írja olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszából megtudhatja, valóban kell-e kapkodni.

Nyugdíjkérelem Kérdés

Nyugdíjba vonulás vállalkozóként táppénz alatt Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink