120 találat a(z) nyereség cimkére

Végleges pénzeszköz-átadás – társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott "A" Kft., amely 2014. április 10-én 5 000 e forintot adott át végleges pénzeszköz-átadásként "B" Kft. részére egyéb jogcímen. "B" Kft. ezen dátummal adott részére nyilatkozatot, hogy várhatóan a kapott támogatás nélkül az adózás előtti eredménye nem lesz negatív. "B" Kft. most év végén úgy döntött, hogy él a látványcsapat-sport támogatás adókedvezményi lehetőséggel, ezért adott 2014. december 15-én 2 000 e forintot erre a célra. "B" társaság 2014. évi adózás előtti eredménye az alábbiak szerint alakul: – kapott támogatás (rendkívüli bevétel): 5 000 eFt – adott látványcsapat-sport támogatás (rendkívüli ráfordítás): - 2 000 eFt – egyéb tevékenységekből eredő adózás előtti eredménye: + 1 000 eFt Tehát a 2014. évi adózás előtti eredménye: 4 000 eFt. Kérdésünk: ebben az esetben jól értelmezzük-e a társasági adó törvényt és a 2010.07.15-én kiadott NAV-állásfoglalást, amely alapján "B" Kft. nem adhat "A" Kft.-nek nyilatkozatot arról, hogy a kapott támogatás nélkül nem lenne az adózás előtti eredménye negatív, mivel a fenti számok alapján - 1 000 eFt lenne az eredménye? Köszönettel!

További korlátozások lesznek a kereskedelemben Cikk

Az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére elfogadta azt a javaslatot, amely 2018-tól megtiltja a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.

Cégek által alapított kft. nyeresége, osztaléka? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van két belföldi magánszemélyek tulajdonában lévő kft.-m, akik közösen egy harmadik kft. alapítását tervezik azzal, hogy a a harmadik kft.-nek nem mint magánszemélyek lennének a tulajdonosai, hanem az általuk vezetett cégek! Nem találkoztam még ilyennel, ezért szeretnék segítséget kérni abban, hogy ebben az esetben a harmadik cég által elért nyereséget, hogyan kell leadózni a harmadik cégben, illetve hogyan jelenik ez meg a tulajdonos cégek adózásában, könyvelésében. Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy nem minősülnek-e ez által kapcsolt vállalkozásnak a tulajdonos cégek és a közösen alapított harmadik cégek? Fontos információ lehet még, hogy a harmadik cég, amit közösen alapítanának ingatlan-befektetéssel, -vásárlással, -felujítással, -értékesítéssel és -bérbeadással foglalkozna. Válaszukat előre is köszönöm!

Top 500: ezért maradt kevesebb nyereség a cégeknél Cikk

A korábbi években megszokott impozáns tempó helyett tavaly igencsak szerényen nődögélt a nyereség szerinti toplista cégeinek adózott eredménye, az árbevételi rekordereké pedig drasztikusan visszaesett – írja a HVG. A Top 500 fejlécében két felirat megcserélve jelent meg. Az Adózóna a helyes fejléccel közli a táblázatot.

Ennyiből élnek az egyéni vállalkozók Cikk

Az egyéni vállalkozók egyharmada veszteséges volt tavaly, s bár az egy főre jutó nyereség jócskán növekedett, így is csekély – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-as adóévre vonatkozó adataiból.

Ez az oka, hogy alig nőtt a cégek adója Cikk

A korábbinál kevesebb kettős könyvvezetésű cég társaságiadó-bevallásáról, a kkv-k térnyeréséről, jobb teljesítményekről, növekvő adóalapról, de alig gyarapodó adófizetésről adott számot mai sajtótájékoztatóján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Külföldről származó tőzsdei jövedelem adózása, bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni: ha egy magánszemély Magyarországon interneten keresztül tőzsdei ügyleteket bonyolít, melyből jövedelme/vesztesége származik, akkor azt itthon az szja-bevallásában hová, milyen adatokkal kell beállítania? Ezt milyen adók terhelik? Csak szja? Milyen nyilvántartást, kimutatást kell/kellene vezetnie a veszteségek, nyereségek megállapításához? Köszönöm szépen a segítséget!

Társasági adóbevallás: példák a nem realizált árfolyam-különbözetre Cikk

A társasági adótörvény számos adózás előtti eredményt módosító tételt fogalmaz meg, amelyek közül különösen említésre méltók a nem realizált árfolyamkülönbözet elszámolására vonatkozó rendelkezések. Cikkünkben ezeket vesszük sorra példákon keresztül.

A legnagyobb nyereségű ötszáz hazai cég Cikk

Recessziós évhez képest hihetetlen lendülettel emelkedett tavaly az ötszáz eredményrekorder nyeresége, ám éppen a legnagyobb ugrások nem nevezhetők a magyar gazdaság sikerének. Az 500 legnagyobb nyereségű hazai cégről a HVG 2013. november 16-ai száma közölt összeállítást, melyben a táblázat fejléce hibás évszámokkal jelent meg. A táblázat, az elemzéssel összhangban, természetesen a 2012. évi adatokat tartalmazza, az összehasonlító adatsor pedig 2011-es. Az összeállítás cikkeit és a táblázatot helyes fejléccel több részletben közöljük.

Több kedvezmény sporttámogatásra, mint fejlesztésre Cikk

A kimutatott nyereség mértéke csökkent a társaságoknál 2012-ben, átlagos adóterhelésük viszont 1,1 százalékponttal nőtt. Beruházás után már egyáltalán nem vehettek igénybe adókedvezményt, de fejlesztéseik után is kevesebbet érvényesítettek, mint a látványcsapatsport-támogatások után.

Átlagosan még 800 ezer forint adót sem fizettek a cégek Cikk

Összesített nettó árbevétele csökkent 2012-ben a kettős könyvvezetésű társas vállalkozásoknak, miközben társasági adójuk átlaga nem érte el a 800 ezer forintot - számolható ki a NAV ma nyilvánosságra hozott adataiból.

CO2 kvóta kereskedelem Kérdés

CO2 kvóta értékesítésével kapcsolatos a kérdésem:A Környezezetvédelmi Hatóság által cégünk részére kiosztott éves CO2 kvóta egy részét értékesíteni szeretnénk a piacon, mégpedig úgy, hogy a kapott magasabb piaci értékkel bíró EUA egységeket az alacsonyabb piaci árú, ugyanannyi egységnyi CER-re cserélnénk, és így realizálnák valamekkora nyereséget.Kérdésem, hogy hogyan kell könyvelni ezt a nyereséget? Kell-e róla majd számlát kiállítani, van-e áfa vonzata?

Elfogadott társasági- és jövedéki adótörvények Cikk

A kormány elfogadta, hogy évi 500 millió forintos adóalapig, a második félévben tehát 250 millió forintig 10 százalékos társasági adót kelljen fizetni és 50 literig lehet bárkinek gyümölcspárlatot készíteni anélkül, hogy jövedéki adót kellene fizetni utána. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentette, hogy új megállapodás készül az IMF-fel.

Adómódosítások: eltüntethető nyereség? Cikk

Az újabb 2010-es adócsomagba egy olyan passzus szerepel, amelynek kihasználásával szinte bármely magyar cég teljesen szabályosan eltüntetheti nyereségét adózás előtt. Így pedig sok milliárd vagy tízmilliárd forint adóbevételtől foszthatja meg a magyar államot - írja az Index.

APEH: feleződött a cégek profitja Cikk

A kettős könyvvezetést folytató vállalkozások 2629,6 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el 2008-ban, alig több mint felét az előző évinek az APEH társasági adóbevallásokból készített gyorsjelentése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink