110 találat a(z) nyereség cimkére

Kata osztalék Kérdés

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 2. Kérdés

Fejlesztési tartalék elkülönítés Kérdés

Ellenőrzött tőkepiaci ügylet vesztsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből magánszemélyként 2017. évben veszteségem keletkezett, amelyről igazolással rendelkezem. A 2017. évi szja-bevallásomban a veszteség összegét nem tüntettem fel a 2019. évi tőkepiaci ügyletből nyereségem van, figyelembe vehetem-e a 2019. évi szja bevallásomban a 2017. évi veszteséget? Köszönettel

Online sportfogadás adózása Cikk

A sportfogadás manapság már nemcsak fogadóirodákon, hanem online oldalakon keresztül is megvalósulhat. Ilyenkor már nemcsak a magyar, hanem a külföldi lapokon is lehetőség nyílik a fogadásra. Mikor jár el helyesen a játékos, mikor és hogyan kell szerepeltetni a nyereményt az adóbevallásban? Hogyan kell adózni a nyeremény után? Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Kiva-áttérési különbözet Kérdés

Egy kft. 2020.03.01-jétől szeretné indítani a végelszámolást. A cég 2018.01.01-jétől 2020.02.29-éig kivás, 2020.03.01-jétől a végelszámolás miatt visszakerül a tao alá. A visszatérés miatt áttérési különbözetet kell számítani, és ebben kérném a tanácsukat. 2017. év adózott eredménye (TAO) 9 100 ezer nyereség. 2018. évi adózott eredmény (kivás) 3 000 ezer nyereség. 2019. évi adózott eredmény (kivás) -14 000 ezer veszteség. 2020.01-02. hónapra várható adózott eredmény (kivás) - 500 ezer veszteség. 2019-ben volt még 9 000 ezer jóváhagyott osztalék még a tao eredménytartalék terhére. Jól gondolom-e az áttérési különbözet számítását? Áttérési különbözet = 9 100+3 000-14 000= -1900. Vagyis nem kell lekötött tartalékot képezni. A 2019-ben jóváhagyott osztalékkal kell-e valamit tenni, mert 2019-ben csökkenti az eredménytartalékot, viszont még a taós eredménytartalékból lett jóváhagyva.

Bt. 2020. január 1-jétől katás adózó szeretne lenni Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaságnak egy beltagja és egy kültagja van. Szeretne katás adózó lenni 2020. január 1-jétől. A cégnek van felhalmozott nyeresége. A nyereséget ki kell venni? Hogyan kezdjünk hozzá? Van határideje a bejelentésnek? Köszönjük tisztelettel válaszát. Üdvözlettel.

Pótbefizetés kft.-nél Kérdés

Tisztelt Cím! Adott egy kft. 3 milliós törzstőkével, 1 millió forint eredménytartalékkal és a 2019. évi beszámoló szerint (benyújtva 2020. május 31.) 10 millió forint veszteséggel. Egyéb saját forrás hiányában -9 millió lesz a saját vagyona. A létesítő okirat szerint a tagok pótbefizetésre kötelezhetők, melyet törzsbetét arányosan készpénzben szándékoznak teljesíteni. Mi ennek a lehetséges végső határideje? Amennyiben legalább egy évvel (vagyis 2021. május 31-iég) elhúzható, adódik a következő kérdésem. Tegyük fel, hogy már ezen nap előtt benyújtotta a cég a 2020. évi beszámolóját, mely 9 milliónál nagyobb nyereséget tartalmaz, s az eredménytartalékot fogja növelni, tehát újra pozitív a saját tőke. Így is teljesítendő a pótbefizetés, vagy okafogyottá válik-e? Segítőkészségüket ezúton is köszönöm, mert hiába kerestem a választ a Ptk.-ban (különösen a 3:182-183-ban, ha jól emlékszem). Tisztelettel: Kisházi Sándor

Adómentes lehet az utolsó kivás év nyeresége Cikk

Sok írás született már abban a témában, hogy általánosságban milyen előnyöket rejt magában a kisvállalati adónem választása (mentesülés a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és megfizetése alól, kedvező belépési feltételek, egyszerű adóalap-levezetés és adminisztráció stb.). Jelen cikk – egy témára fókuszálva – azt a ritkábban publikált pozitívumot elemzi, amit a kisvállalati adóalanyiság utolsó adóévében keletkezett nyereség rejthet magában.

Visszaesett az MKB-csoport adózás utáni eredménye Cikk

Az MKB-csoport korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 11,9 milliárd forint volt az idei első fél évében, 53,5 százalékkal kisebb az egy ével korábbinál – közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján, csütörtökön.

Romlottak az Audi eredményei, de gyorsulásra számítanak Cikk

Kutatási-fejlesztési költségek, új emissziós mérési eljárásra átállás nehézségei, valamint márkák kiszervezése miatt csökkent az év első felében az Audi AG bevétele, működési eredménye és nyeresége. Éves tervében azonban a tavalyival közel megegyező forgalmat és javuló bevételarányos jövedelmezőséget vár a konszern.

Szárnyal a Wizz Air, rekordszintű nyereséget könyvelhetett el Cikk

Rekordszintű, 72 millió eurós adózott nyereséget könyvelt el a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság a június 30-ával végződött első pénzügyi negyedévben – olvasható a légitársaság honlapján csütörtökön közzétett jelentésben.

Határidős devizaügyletek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. határidős devizaügyleteket köt, ezeknek hogyan történik a könyvelése? A társaság eredményében hogyan jelentkezik ezen ügyletek nyeresége, illetve vesztesége? Amennyiben a társaságnak nem ez a fő tevékenysége, ezen ügyletek esetleges vesztesége teljes mértékben elszámolható az évvégi teljes eredményben? Köszönettel.

Szociális szövetkezet nonprofittá alakulása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem arra irányulna, hogy a szociális szövetkezet átalakulásakor a kilépő tagok csupán a részjegyet kívánják felvenni, viszont az évek alatt felhalmozódott nyereségről akként döntöttek, hogy a közösségi alappá minősítik még a szövetkezet ideje alatt, ami így a saját tőke lekötött tartalékaként mutatandó ki, de mi az eljárás ezzel a saját tőke résszel, ha átalakul, hogyan mutatom ki a vagyonmérleg leltárban? A jogutódnál is marad a lekötött tartalékként, és viszi tovább az évek során? Adóvonzata nem keletkezik? Köszönettel: Balog-Nagy Noémi

Katás bt. nyeresége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság évek óta kata adózás hatálya alatt működik, az évek folyamán nyeresége halmozódott fel. Kérdésem a következő: a kata adózás alatt az osztalék kifizetés és előírás szabálya működik vagy évente a felhalmozódott nyereséget a kata megfizetése miatt kivehették volna a tagok? Amennyiben kivehették volna, akkor mindkét tag, vagy csak az, amelyik nevéhez a kata megfizetése kapcsolódik? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházási költségek utólagos aktiválása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tb-audit és adatvédelem

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átálányadó és munkaviszony csed, gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs