213 találat a(z) napidíj cimkére

Sofőr külföldi munka Kérdés

Belföldi napidíj Kérdés

Kiküldetés díjazása: így változtak a tb-törvény egyes rendelkezései és az uniós irányelv Cikk

A koronavírus jelentős hatást gyakorol a külföldön munkát végző magánszemélyek utazásaira. A rövidtávú kiküldetések, üzleti utazások száma jelentősen csökkent. A személyes munkavégzés helyett sokan videokonferencia-beszélgetéseket szerveznek. Azonban nem lehet minden szolgáltatást a webes felületek segítségével lebonyolítani. Bizonyos megrendelések elvégzéséhez elengedhetetlen a személyes jelenlét, nem beszélve a hosszabb távra szóló szerződésekről, melyek teljesítése érdekében a dolgozók külföldi munkavégzése elkerülhetetlen.

Nemzetközi sofőr bérkifizetése Kérdés

Kiküldetés Kérdés

Külföldi napidíj elszámolása Kérdés

Napidíjszámítás Kérdés

Külföldi kiküldetés napidíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetésre kapott adómentes napidíj beszámít-e a végkielégítés összegébe?

2008-as bevallás, a kiva és a 60 eurós napidíj Kérdés

1.) Nemzetközi árufuvarozással foglalkozó cég a gépkocsivezetőknek adómentesen fizet 60 euró napidíjat. A 2008 bevallás M lapján hová kell beállítani, és milyen kóddal? 2.) Az adómentesen fizetett külföldi 60 euró napidíj képez-e kivaalapot? Köszönettel: Négyökrűné

Megbízási szerződés, plusz külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy külföldi kiállításra köt megbízási szerződést valakivel. Megbízási díjat nem akar neki adni a megbízó, kizárólag napidíjat, a külföldi kiküldetés idejére. Kérdésem, hogy ezt megteheti-e? Ha igen, akkor kell-e a T1041-en jelenteni? Köszönjük!

3000 forintos napidij Kérdés

Tisztelt Juhász Úr! Nagyon köszönöm kimeritő válaszát, melynek utolsó bekezdése alapján: "Ha nem rendelkezik egyetlen 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű teherjárművel sem, akkor nem lesznek a járművei engedélykötelesek, ebben az esetben nem alkalmazhatja ezt az adómentes napidíj átalányt." Olvasatomban: amennyiben a vállalkozás rendelkezik ugyan 1 db engedélyköteles járművel, de annak nincs meg a szükséges hatósági engedélye, akkor is alkalmazhatja a szóbanforgó napidíjat? Szíveskedjen véleményemet megerősíteni, avagy megcáfolni! Köszönöm válaszát!

Külföldi út – napidíj Kérdés

Kedves Kneitner Lea! A január 08-án a "Külföldi üzleti út költségelszámolása" tárgyban feltett kérdésemre adott válaszát szeretném az alábbi kérdésekkel kiegészíteni: – kell-e kiküldetési rendelvényt kiállítani a napidíj elszámolásához; – mekkora összeg adható adómentesen EU-s tagállamba vagy harmadik országba (Vietnám) történő utazás alkalmával napidíjként? Üdv.: Molnár Ilona Anna

3000 forintos napidíj Kérdés

Tisztelt Válaszadó! A fuvarozásban adható 3000 forintos adómentes napidíj feltételeivel kapcsolatban lennének az alábbi kérdéseim: Saját számlás fuvarozásnál: 1. Amennyiben csak 3,5 tonna alattiak a járművek, elégséges-e csak egy járműre fuvarozói engedélyt szerezni, hogy mindegyik járművel kapcsolatosan kifizethető legyen a 3 ezer forint? 2. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik egy 3,5 tonna feletti járművel is, de annak nincs engedélye, akkor egyetlen járműre sem alkalmazhatja a szóban forgó adómentes napidíjat ? Köszönöm válaszát!

Külföldi kiküldetés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetés elszámolásával kapcsolatban szeretnénk tájékoztatást kérni: Külföldi kiküldetés alapján a munkavállaló részére 15 euró/nap összeget fizethetünk ki adómentesen. A kiküldetés során keletkezett étkezési számlákat hogyan kell helyesen elszámolni abban az esetben, ha a számla összege több mint 15 euró? A munkáltató vagy a munkavállaló köteles az adót megfizetni a számlák után? Milyen tételeknek kell szerepelni a munkavállaló bérszámfejtésében? Tájékoztatását előre is köszönjük! Tisztelettel. S. Ildikó, Szepi Sped Kft.

Magánszemély adózása Kérdés

Az Európai Bizottság egy közigazgatás-fejlesztési projekt keretében támogat egy EU-n kívüli országot. Ezt a projektet egy EU tagállami (esetünkben francia) vállalkozás valósítja meg, amely szakértőként magyar szakértőt vesz igénybe, aki 75 munkanapot EU-n kívüli projekthelyszínen tölt. A díjazás szakértői óra díj + ott töltött éjszakánként napidíj konstrukcióban történik. Tudomásunk szerint EU-n kívüli 3. országnak juttatott EU-támogatásból EU tagállam nem szedhet adót. Kérdés: ebben a konstrukcióban az EU tagállami cég (francia) által megbízott magyar szakértőt milyen adókötelezettség/adókedvezmény terheli/illeti meg? (Az ország Trinidad és Tobago – nincs vele Magyarországnak adóegyezménye.) Köszönettel: Fábik-Balogh Éva (Féba Bt.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close