26 találat a(z) nők kedvezményes nyugdíja cimkére

Beteg gyermek 10 éves koráig gyesen Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíjának jogosultsági ideje tarós beteg gyermek esetén Kérdés

Nők 40: amit a nők kedvezményes nyugdíjazásáról érdemes tudni Cikk

Már több, mint 10 éve, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően a nők részére lehetőség nyílik öregségi nyugdíj megállapítására, azonban a kedvezményes – a köznyelvben csak „nők 40” nyugdíjaként ismert – öregségi nyugdíjra való jogosultsági feltételekkel az igénylők túlnyomó része még mindig nincs tisztában.

A nap kérdése: meg kell-e szüntetni a munkaviszonyt, ha nők 40 nyugdíjat kérelmezünk? Cikk

Ha valaki a nők kedvezményes öregségi nyugdíját szeretné igényelni, akkor a kérelem benyújtásához meg kell szüntetnie a munkaviszonyát? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj megállapítása folyósítás nélkül Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíj-megállapítás és folyósítás feltételei Kérdés

A nap kérdése: nők 40 esetében lehetséges-e a szolgálati idő megváltása? Cikk

Ha valakinél csak kevés szolgálati idő hiányzik ahhoz, hogy a nők kedvezményes nyugdíját igénybe tudja venni, akkor van-e lehetőség a szolgálati idő megváltására? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

A nap kérdése: kinek jár a 13. havi nyugdíj? Cikk

Olvasónk a 13 havi nyugdíjjal kapcsolatban kérdezett, Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nők kedvezményes nyugdíja Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíja: szolgálati idő számítása munkaviszony nélküli gyes alatt Kérdés

Nők kedvezményes nyugdíja: szolgálati idő számítása Cikk

Olvasónk a különféle jogcímeken szerezhető szolgálati idő értelmezésének tisztázása érdekében fordult hozzánk. A kérdést Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolta meg.

Őstermelő jogosultsági ideje Kérdés

Nők 40: évekig magas, majd nagyon alacsony jövedelem – így befolyásolja a nyugdíjat Cikk

Olvasónk felsővezető volt éveken át átlag feletti fizetéssel, most részmunkaidőben dolgozik a korábbi fizetésének töredékéért. Hogy befolyásolja ez a nők 40 kedvezményes nyugdíjához számítható jogosító időt, illetve a majdani nyugdíj mértékét? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nők kedvezményes nyugdíja Kérdés

Annak érdekében, hogy a munkában töltött idő meghatározó jellege ne csökkenjen, a kedvezmény igénybevételének további feltétele a minimum "32 év kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idő. Ez a követelmény súlyosan fogyatékos gyermekre tekintettel megállapított ápolási díj esetén, illetve a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultság esetén legalább 30 év." Kérdésem, hogy annak a nőnek, aki "súlyosan fogyatékos" több gyermeket is nevelt, de nem kapott ápolási díjat, mert például egyéni vállalkozó volt folyamatosan, az akkori szabályok szerint, és mivel személyes közreműködése esetén abban az időszakban még nem volt ismert a szüneteltetés, és "dolgozott" folyamatosan a gyermek nevelése mellett, annak nem jár a kedvezmény? Őrá nem vonatkozik a tényleges munkával töltött 30 éves szabály? Köszönöm válaszukat.

Kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 4o lehetősségel élve idén nyugdijba vonuló hölgy, katás egyéni vállalkozó. Úgy tudom, hogy semmi bejelentési kötelezettsége nincs a NAV felé ezzel kapcsolatosan – jól tudom? Viszont több helyen láttam már, hogy nem vonatkozik rá ebben az esetben a kereseti korlát, de azt is, hogy vonatkozik rá. A kérdésem az, hogy nyugdíjba vonulást követően – ebben az évben is a 12 millió forintos értékhatárt (amit úgysem ér el) alkalmazhatja, azaz nincs kereseti korlátja, vagy mégis van?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3