186 találat a(z) nők 40 nyugdíj cimkére

Nők 40 Kérdés

dr. Radics Zuzsanna: Nők 40 nyugdíj melletti kereset című cikkével kapcsolatban kérdezem: "a kisadózó a naptári évi bevételének legalább 50 százalékát nem az adatszolgáltatásra köteles személytől szerezte" Ezt a feltételt nem értem. Azt jelenti, hogy az adatszolgáltatásra kötelezettől kell a bevételem legalább 50 százalékának származnia, hogy ne legyen kizáró ok? 100 százalék is származhat tőle? Köszönöm.

Álláskeresési járadék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 40 éves szolgálati időbe beletartozik-e az álláskeresési járadék? Őstermelőként mennyi járulékot kellene fizetnem, hogy az keresőtevékenységnek számítson, és azzal a hiányzó szolgálati időmet megszerezzem? Köszönöm.

Nők 40 év utáni nyugdíja Kérdés

38 év szolgálati idővel rendelkező nő vagyok. Nemsokára munkanélküli leszek, mert a munkahelyemen leépítések vannak. Jól tudom, hogy azok a nők, akik elmúltak 55 évesek, és rendelkeznek minimum 37 év szolgálati idővel, és minimum 1 hónapja munkanélküliek, akkor kérhetik a nyugdíjazásukat a nők 40+ kedvezményébe? Válaszukat előre is köszönöm.

Nők 40 nyugdíj meletti katás vállalkozás Kérdés

Szeretném megkérdezni, hol találom meg a jogszabályi hátterét annak, hogy ha valaki a nők 40 éves nyugdíja mellet kiváltja a katás egyéni vállalkozást, nem kell figyelembe vennie a kereseti korlátot? A kereseti korlátot mi szabályozza: a tb-törvény vagy az szja-törvény, illetve hol kereshető ez me? Köszönöm előre is a választ.

Nők 40 nyugdíj újraszámítása Kérdés

Tisztelt Széles Imre Szakértő! 2015. 08. 14-ei "Korhatár előtti ellátás:..." című cikke utolsó bekezdésében azt írja, az irányadó nyugdíjkorhatár betöltésekor módja van újraszámoltatni nyugdíját annak is, aki a 40 év jogosultságra tekintettel ment el nyugdíjba. Kérdésem, aki a nők 40 éves jogviszony alapján öregségi nyugdíjas, és a korlátok betartásával dolgozott, lehetősége van újraszámoltatni a nyugdíját, 1954-ben születettként 62 év 183 naposan? Kérem szíveskedjen a rendelkező jogszabályt is megadni. Köszönöm fáradozását!

Nők 40 éves szolgálati idővel nyugdíjba vonulása Kérdés

Tavaly szeptember 1-jével mentem nyugdíjba, és az ellátással kapcsolatban az NYUFIG azt írta, hogy ez teljes jogú öregségi nyugdíjnak számít. Az irányadó öregségi nyugdíj rám nézve 63,5 éves koromban lenne elérhető, ennek ellenére 60,5 éves koromban mentem nyugdíjba. Akkor most ez nem teljes jogú öregségi nyugdíj? Én kiegészítő tevékenységűnek nem minősülő heti 36 órát meghaladó egyéni vállalkozó voltam, folytatom a vállalkozásomat nyugdíjasként, és ez után milyen további ellátást kérhetek, ha betöltöm a 63,5 évemet? A nyugdíjam újraszámítását, vagy az évente a 0,5 százalékos nyugdíjemelést?

Nők 40 éves nyugdíja Kérdés

Tisztelt Nyugdíjszakértő! Kettő kérdésem lenne: – 1995. évben a nyugdíjjárulék-alapot képező juttatásom 344 348 forint volt, ezután le is vonták, és megfizették a nyugdíjjárulékot. Kérdésem hogy a nyugdíjszámításba miért csak 225 000.forintot vettek figyelembe? A következő jogviszonyom: 04. 01-től főfoglalkozású egyéni vállalkozó voltam. Itt a minimálbér után fizettem járulékot. Éves szinten nem értem el a napi 2 500 forintos plafont, valamint a teljes bérem (ami után a teljes járulékot megfizettem), milyen alapon nem számít bele a nyugdíj alapjába? – A másik kérdésem: a nők 40 éves nyugdíjával kapcsolatban mindenhol teljes nyugdíjról beszélnek. Igazából a havi átlagkereset 80 százalékát állapítják meg a nyugdíj havi összegének. Hol van ez a jogszabályban leírva, és, ha betöltöttem a rám irányadó nyugdíjkorhatárt (65 év), akkor is csak a 80 százalék marad vagy az átlagkereset 100 százalékára emelkedik? Úgy tudom, a teljes nyugdíjhoz 40 év szolgálati idő kell. Válaszát előre is köszönöm szépen! Reményik Anikó

Nyugdíj nők 40 évével Kérdés

A nyugdíjtörvény módosítást szeretném elérni. Nem tudom, kinek írjak. 58 éves nő vagyok. Egyetem nappali tagozatán tanultam. Ismerem az ide vonatkozó nyugdíjtörvényt. Nem az egyetemi éveket szeretném elismertetni, hanem az egyetem alatti gyermeknevelést. Az egyetem alatt szültem két gyermeket, ellátás nélkül. A törvény alkotó célja az volt,hogy a nők dupla szerepvállalását elismerje. Mivel tett többet az a nő, aki munkaviszony alatt szült két gyereket, otthon volt hat évig és a munkahely visszavárta? Az én esetemre a törvényalkotó nem gondolt. Nem sokan lehetünk az országban.

Nők kedvezményes öregségi nyugdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társas vállalkozás tagja nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíját kapja. Ha továbbra is a kkt.-ben személyesen közreműködik – a társaságban még van másik tag is – mi után kell járulékot fizetni? Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozónak minösül-e, elég megfizetni a 6 930 forintot, vagy továbbra is a teljes járulékot fizetni kell? Tisztelettel: Benedekné

Nyugdíj összege nők 40 éve után Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 40 évnyi munkavégzése alapján történő nyugdíjba vonulás esetén a nyugdíj összegének megállapításánál a 40 éves (80 %) szorzó érvényes, vagy a felsőfokú tanulmányokat is figyelembe vevő teljes szolgálati idő alapján számolják a nyugdíj összegét? Köszönettel.

Nők 40 nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A május 10-én megjelent cikk (Kft.-ügyvezető, egyéni vállalkozó és őstermelő egyben?) alapján kérdezem: mikor számít az őstermelői igazolvánnyal rendelkezés jogosultsági időnek? Pontosítva, 1977-től volt folyamatos munkaviszonyom 2015. 03. 17-éig. Jelenleg családi őstermelői igazolvánnyal rendelkezem, de ezen a jogcímen nem fizetek tb-t és egyéb járulékot.

Mi számít bele a 40 év jogosultsági időbe? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretném megkérdezni, hogy a táppénzen töltött időszak beleszámít-e a nőknél a 40 év kedvezményes jogosultsági időbe? A táppénzes állomány alatt és előtte is folyamatos munkaviszonyban álltam.

Nyugdíj melletti munkavégzés Kérdés

Nők 40 éves szolgálati idejével nyugdíjas egyéni vállalkozó kata alapján adózik. A jövedelme a minimálbér 18-szorosa lehet. Mi alapján számoljuk ki? Kétszemélyes bt. esetében a jövedelem feleződik?

Kereseti korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nők 40 éves kedvezményes nyugdíj mellett külföldön munkát vállalóra hogyan vonatkozik a kereseti korlát? Munkaviszonyban áll alkalmazásban egy külföldi vállalkozónál. Magyarországon a nyugdíjon kívül nincs egyéb jövedelme. Figyelni kell-e a külföldi bevételnél a jelenleg érvényes kereseti korlátot? Válaszukat előre is köszönöm.

Nők 40 év nyugdíj melletti munka – járulékok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy a nők 40 éves szolgálati jogviszony alapján történő nyugdíjazása esetén, ha a nyugdíjazott hölgy ismét munkát vállalna, akkor tőle a 3 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, illetve a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulékot vonni kell-e? Kérem, indoklásában térjen ki rá, hogy mely törvény(ek), mely pontja(i) szabályozzák ezt a kérdést. A nők 40 éves saját jogú nyugellátásnak minősül? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vadászkutya könyvelése vadásztársaságnál

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Egyéni vállalkozás bevétele

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5