39 találat a(z) munkavégzés külföldön cimkére

Saját cég külföldön, munkavégzés Magyarországról: hol adózik a magánszemély jövedelme? Cikk

Magyarországon élő adózónak Angliában bejegyzett cége van, angliai címmel (ami tulajdonképpen a kinti könyvelő címe), angliai cégeknek nyújt szakértői szolgáltatást, amin keresztül a magánszemély fizetést, valamint osztalékot kap angliai bankszámlájára. Magyarországon vagy Angliában kell-e adóznia? Ha home office-ban dolgozik Magyarországról angliai cégeknek (nem saját cégnek), teljes munkaidőben, alkalmazottként, szintén angliai címet és angliai bankszámlát használva, akkor hol kell adót fizetnie, ha egyik esetben sem tölt pár napnál többet Angliában? – kérdezte olvasónk. Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Távmunkában külföldön: mire figyeljen a munkáltató, mielőtt engedélyezi? Cikk

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a munkavállaló kérésére a munkáltató engedélyezi a külföldön történő munkavégzést, különösen aktuális ez a nyári időszakban. A munkáltatónak körültekintően kell eljárnia, mivel külföldi munkavégzésnél előfordulhat, hogy megváltozik az adókötelezettség, mely hatással bír a járulékkötelezettségre is.

Munkavégzés két országban Kérdés

Szolgáltatásnyújtás EU-ba Kérdés

Külföldi munkavállalás Kérdés

Kínai foglalkoztatása Kérdés

Katás egyéni vállalkozó külföldi munkavégzése Cikk

Katás egyéni vállalkozó Ausztriában költöztetést vállalna. Áfamentes katás vállalkozó kérhet-e közösségi adószámot? Milyen számlát kell kiállítania erre a tevékenységre: 27 százalékos magyar áfásat, vagy áfamenteset? Magyar vállalkozó, a munka teljesítési helye Ausztria, a megbízók többnyire osztrák magánszemélyek. És ha osztrák cégnek számlázna? Lehet-e áfamentes katás? – kérdezte olvasónk. Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Katás egyéni vállalkozó munkavégzése külföldön Kérdés

Tevékenység ellenértéke Kérdés

Román-magyar kettős állampolgár adózása és társadalombiztosítása munkaviszonyban Kérdés

Külföldi munkavégzés, majd magyarországi szülés utáni ellátások Cikk

Milyen ellátásokra jogosult a szülő nő, illetve a család, ha külföldön dolgozott az utóbbi években, de a gyermek már Magyarországon születik meg? Ismertetjük.

Magyar vállalkozás izraeli munkavégzése Kérdés

T. Szakértő! Magyar társas vállalkozás Izraelben fog munkát végezni. A megbízó németországi cég, részükre kell számlázni, a munkavégzés helye lenne Izrael. Mi a teendő, milyen bejelentési kötelezettségek terhelik a társas vállalkozást? 12 fő alkalmazottból 2-3 fő munkavégzésére lenne szükség, kb. 2-3 hónap időtartamra. Köszönöm szépen a választ.

Kiküldöttek adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy indiai kiküldött kevesebb mint 183 napot töltött 2017-ben Magyarországon. A kettős adóztatást elkerülő egyezmény alapján jövedelme Magyarországon nem adóköteles. Az egyezményben nem találok arra vonatkozó információt, hogy ezt hányszor ismételheti meg?2018-ban újra jöhet? És, ha benne van az időkorlátban, akkor ugyanez vonatkozik rá? Másik esetem kicsit más: magyar állampolgár tartózkodik Dániában, 2017-ben kevesebb, mint 183 napot tölt ott, de ha ez folyamatos, és 2018 -ban is kevesebb mint 183 napig tartózkodik kint, akkor sem kell adóznia? Minden esetben a tárgyévre kell csak figyelni? Válaszát előre is köszönöm.

Egyszemélyes kft. ügyvezetője külföldi munkaviszonnyal? Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetőjének felajánlottak – egyelőre fél évre – külföldi foglalkoztatást, ahol bejelentenék, és munkaszerződéssel, biztosítással dolgozna. Most a kft. főállású vállalkozója. Amennyiben vállalja ezt a féléves mun kát, milyen kötelezettségei lesznek? Kell-e itthon továbbra is a főállású társas vállalkozói emelt, 127 500 forint után fizetnie a járulékokat, vagy bejelenti a kinti munkahelyét, és itthon csak a 7110 forint egészségügyi szolgáltatási járadékot fizeti? Jövedelemszerző tevékenységet addig itthon nem végez, miből fizetné a kötelezettségeit?

Külföldi munkavégzés jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem rendszeresen dolgozik munkatársaival Ausztriában egy-két napot. Rendszerint ugyanannál a cégnél. Most felkérést kapott a cégtől, hogy egy osztrák online felületen jelentse minden alkalommal, ha mennek hozzájuk dolgozni, és a bérről is jelentést kell adnia. Az én ismereteim szerint ez csak a fuvarosokra vonatkozik, és az osztrák minimálbér megadása is ezekre a napokra. Sajnos az OEP-nél sem tudtak ebben segíteni. Mindenesetre a német nyelvre lefordított munkaszerződést mostantól magukkal viszik, és minden dolgozónak igényeltek A1-es nyomtatványon igazolást az itthoni biztosítottságról. Valóban minden kinti munkavégzésre érvényesek azok a szabályok, amik a fuvarosokra? Köszönettel: Szalánczi Dóra

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink