158 találat a(z) munkavégzés cimkére

Táppénz terhesség alatt Kérdés

Gyes alatti munkavégzés – szabadságszámítás Kérdés

Egyéni vállalkozó külföldi munkavégzése Kérdés

Quiet quitting, avagy az épphogy csak dolgozó munkavállaló esete: mit tehet a munkáltató? Cikk

Egyre gyakrabban használt munkaügyi fogalom a "quiet quitting", amely a Covid-19 járvány következményeként hatványozottan előtérbe kerülő jelenséget írja le: azt a helyzetet, amikor a munkavállaló nem mond fel, de csak a minimum munkavégzési követelmények teljesítésére törekszik, nem motivált, nem szocializálódik, mindennapi szóhasználattal élve "elvan”.

Home office, távmunka – lehetőségek és kötelezettségek Cikk

A távmunkavégzés intézményének szabályrendszere jelentős változáson ment át: a veszélyhelyzet átmeneti szabályait a jogalkotó átemelte a normál jogrendbe. A módosítás következményeként a távmunkavégzés korábbi szabályozási rendszerével szemben a jelenleg hatályos – rugalmasabb – rendelkezések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a felek szabadon határozzák meg távmunkavégzés feltételeit. Cikkünkben a távmunkavégzés szabályozási módszerét mutatjuk be majd lehetőségeket a távmunkavégzés kereteinek kialakítására példákon keresztül.

Egyéni vállalkozó szerződése szünetelés alatt Kérdés

Adóilletőség spanyolországi munka, hazai tőkejövedelem szempontjából Cikk

A helyzetem a következő: szeptember óta Spanyolországban dolgozom és adózok a munkajövedelmem után. Viszont még idén értékesíteni fogom egy magyarországi cégben meglévő részesedésem. Szeptemberig Magyarországon voltam biztosított. Kérdésem: Igaz, hogy bár jelenleg Spanyolországban élek és adózok a munkám után, de mivel a 2022-es adóévben ez a helyzet nem haladja meg a 183 napot, nem számítok spanyol adóilletőségűnek, ezért a cég értékesítéséből származó jövedelmem csak Magyarországon adózik? Olvasónk kérdésére Horváthné Szabó Beáta válaszolt.

Szombati munka a kiskereskedelemben Cikk

Adott egy kiskereskedelemmel foglalkozó cég, az üzlet szombaton is nyitva van, de kizárólag délelőtt (4 órát). Helyesen jár-e el a munkáltató, ha a szombati munkavégzés fejében egy egész nap pihenőnapot ad a munkavállalóknak egy másik napon? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Szombati munkavégzés – kereskedelem Kérdés

Megbízási díj Svájcba Kérdés

Készenlét Kérdés

Munkavégzés és díjazás munkaszüneti napon Cikk

Közeledik az ünnepi időszak, ezért ismét érdemes áttekinteni, hogy mely munkavállalók, milyen feltételekkel végezhetnek ilyenkor munkát. Összefoglaltuk a lényeges tudnivalókat.

Hol végződik a munka, hol kezdődik a szolgáltatás? Cikk

Egy gazdasági társaság életében jól elkülöníthető az, hogy a munkavállalóként dolgozó informatikus, asszisztens vagy könyvelő a személyi jövedelemadó szabályai alkalmazásával kapja a fizetését, míg a külsős szolgáltatók (mondjuk ügyvédek, adótanácsadók) számlát állítanak ki, és a munkadíjukat áfával növelten (vagy éppen alanyi adómentesen) fizeti ki a cég.

Nyes melletti munkavégzés Kérdés

Munkavégzés rokkantsági ellátás mellett Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ingatlanvásárlás készpénzért

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Személygépjármű-értékesítés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs