55 találat a(z) munkaidő-nyilvántartás cimkére

Megszakítás nélküli 24 óra megjelenítése Kérdés

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

Az ilyentájt szokásos adócsomag helyett idén csupán pár adókönnyítéssel kapcsolatos rendelkezés és ígéret jelent meg a Magyar Közlöny, illetve a sajtó hasábjain – ilyen a termelőtevékenységhez felhasznált gázolaj után visszaigényelhető jövedékiadó-mérték növelése és az új lakásokra vonatkozó áfakedvezmény tervezett meghosszabbítása. E havi VálaszAdónkban ismertetjük a már kihirdetett és a várható módosításokat.

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan Cikk

Mire kell figyelni, ha a munkáltató felhőalapú HR-szoftver vezetésére szeretne átállni? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Munkaidő-nyilvántartó rendszer Kérdés

Indul a kórházi kommandózás: az orvosok mellett a betegek jelenlétét is ellenőrzik Cikk

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására legalább kétfős mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A Válasz Online értesülése szerint a revízió a betegekre is kiterjed: náluk azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Óvatosan a hétvégi hazaengedéssel! Ha a zárójelentésen más szerepel, baj lehet belőle – írja a valaszonline.hu.

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan Kérdés

Digitális munkaidő-nyilvántartási megoldások: figyeljen a buktatókra! Cikk

A munkáltatót többféle nyilvántartási kötelezettség terheli a munkaviszonyhoz kapcsolódóan. Az egyik ilyen, és ha súlyozni kellene, talán a legfontosabb, a beosztás szerinti és a rendkívüli munkaidő vezetését írja elő. A jogalkotó célja az, hogy egyrészt a felek közötti elszámolást segítse (a munkabér – ideértve a bérpótlékokat – számításának az alapja lesz), másrészt ellenőrizhető és igazolható legyen, hogy a munkaidőköz kapcsolódó követelmények (pl. pihenőidő megfelelő biztosítása) teljesülnek a társaságnál.

Munkaidő-nyilvántartás bt.-beltag személyes közreműködése esetén Kérdés

Hosszú betegállomány és a munkaidő-nyilvántartás Kérdés

Munkaidő-nyilvántartó rendszer saját fejlesztésben történő létrehozása Kérdés

Kötetlen munkarend sofőrnek Kérdés

Ki viseli a szabadság nem megfelelő nyilvántartásának következményeit? Cikk

A munkaidő-nyilvántartás vezetése, benne a szabadság nyilvántartása a munkáltató alapvető kötelezettsége. Habár ezen kötelezettség elmulasztásának következménye perben, bizonyítás útján mérsékelhető, a bizonyítás sikertelenségének a következménye mindenképpen a munkáltatóra hárul. Cikkünkben az e tárgyban született friss bírósági döntést (BH2023.75.) mutatjuk be.

Bt.-ügyvezetőre mint sofőrre vonatkozó munkaügyi kérdés Kérdés

Állásfoglalás kérése munkaügyben Kérdés

Munkaidő-nyilvántartás távmunkában Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink