59 találat a(z) munka nyugdíj mellett cimkére

Kjt. - Mt. átmeneti időszak Kérdés

Rokkantsági nyugdíj melletti munkavégzés: miért nem számít szolgálati időnek? Cikk

Rokkantsági nyugdíj melletti munkavégzés idejét nem ismeri el szolgálati időként a nyugdíjfolyósító, mi alapján teheti ezt meg? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Mikor mehetek nyugdíjba? Kérdés

Nők 40 nyugdíj visszamenőleg Kérdés

Munka öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás mellett II. Cikk

A nyugdíjfolyósító szerv az állami adóhatóság adatszolgáltatása alapján hivatalból intézkedik az ellátások szüneteltetéséről, ha a nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülő személy keresőtevékenységből származó jövedelme meghaladta a kereseti korlátot, azaz a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb havi bruttó munkabér – minimálbér – tizennyolcszorosát, ami 2020-ban 2 millió 898 ezer forint. A kereseti korlát átlépésének tényét viszont az érintett magánszemélynek kell 15 napon belül bejelentenie.

Négygyermekes adókedvezmény Kérdés

Nyugdíjasként vállalok munkát. Jogosult vagyok-e a négygyermekes adókedvezményre? A gyermekeim 1978-ban, 1981-ben, 1982-ben és 1997-ben születtek.

Nyugdíjemelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nők negyvennel nyugdíjban lévő nyugdíjas nyugdíjemelését kizárja-e, ha ő munkát végez a nyugellátás mellett? Köszönettel!

Korengedményes nyugdíjas munkavállaló Kérdés

Korengedményes nyugdíjas munkavállalót be kell jelenteni, és ha igen, milyen járulékkötelezettségei vannak?

Öregségi nyugdíj mellett hozzátartozói ellátás Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert Úr! Rokkantnyugdíjas (1955-ben született ), aki 2012. január 1-jétől rokkantsági ellátást kap, mellette hozzátartozói ellátást is kapott. Közben – 2013-ban – kapott a két ellátás mellett ideiglenes özvegyi nyugdíjat, amit 2014-től nem kap. Ha 2019-ben kéri az öregségi nyugdíjazást, akkor továbbra is kapja a hozzátartozói ellátást, és feléled az özvegyi nyugdíj, mert nem telt el 10 év az élettárs halála óta? Kaphatja az öregségi nyugdíjat, a hozzátartozói ellátást és özvegyi nyugdíjat együtt? Mikor rokkantnyugdíjas lett, 21 év 25 nap szolgálati időt vettek figyelembe nála. 2012-től 4 órában dolgozik, a mindenkori garantált bérminimum 4 órára eső munkabéréért. Ha kevesebb lesz az öregségi nyugdíja, mint a mostani rokkantellátás, mondhatja azt, hogy nem kéri az öregségi nyugdíjat, vagy csak az választhat, aki 1954. december 31. előtt született? Válaszát előre is köszönöm.

Nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíja melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a nők 40 éves munkaviszonya alapján ment el nyugdíjba a munkavállaló, akkor van-e korlátozás, ha mellette dolgozik, illetve külföldön (EU-n belül) végez munkát? Milyen feltételekkel lehet dolgozni? Kell-e Magyarországon a külföldi jövedelméről bevallást készíteni? köszönöm!

Munka öregségi nyugdíj és korhatár előtti ellátás mellett Cikk

Fontos változás 2019. január 1-jétől, hogy az a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő személy, aki a nyugdíj folyósítása mellett munkaviszony keretében végez munkát, ezen munkaviszonya alapján nem válik biztosítottá, és a keresetei után nem fizet nyugdíjjárulékot. Erre való tekintettel esetükben ezen munkaviszonyukból származó kereseteket nem kell figyelembe venni a kereseti korlátnál, azaz a nyugdíj mellett fennálló munkaviszonyukból származó kereseteik alapján a nyugellátásukat nem lehet megszüntetni.

Nyugdíjas munkavállaló különleges esetekben Cikk

Az öregségi nyugdíj melletti keresőtevékenység jövő évi szabályaival az elmúlt időszakban számos cikkünk dolgozta fel. Ennek ellenére – legalábbis az e tárgyban érkezett kérdések ezt jelzik – nem haszontalan néhány speciális helyzetre felhívni a figyelmet segítve az érintettek optimális döntését.

Nyugdíj melletti munkavégzés II. Kérdés

Köszönöm a válaszát. A 2016-os év sem lett elszámolva. Ennek az okáról esetleg tudna valamit mondani? Üdvözlettel: Dominek József

Nyugdíj melletti munka Kérdés

Családorvosi tevékenységet ellátó betéti társaságban foglalkoztatható-e nyugdíj mellett az orvos asszisztense munkaviszonyban és jövedelemkorlátozás nélkül? Nem minősül-e közalkalmazottnak az asszisztens? Kell-e szüneteltetni a nyugdíjat? Az asszisztens öregségi nyugdíjas.

Munkavégzés nyugdíj mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017. május 31-éig rokkantsági ellátásban részesültem, 2017. június 1-jétől nők kedvezményes (40 év utáni) nyugdíját állapították meg számomra. Munkaviszonnyal rendelkezem. Kérdésem, hogy vonatkozike rám a kereseti korlát? Várom szíves válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás adókötelessé tétele

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Exportszámlák árfolyama

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close