125 találat a(z) megállapodás cimkére

Szépen emelkedhetnek a bérek az MVM-nél Cikk

Létrejött az MVM Csoportnál a 2017-2019-es bérmegállapodás, amelyben erre az évre 10, 2018-ra 9, 2019-re pedig 8 százalékos emelés szerepel – tájékoztatta az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetsége (TSZSZ) szerdán az MTI-t.

Megvan a bérmegállapodás a Lufthansánál Cikk

Ötéves huzavona után megszületett a bérmegállapodás a német Lufthansa légitársaság és a vállalat pilótáit képviselő szakszervezet között - jelentette a német cég szerdán.

Szabadság-megállapodás nem teljesülése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan járjon el a munkáltató, ha a tavalyi évben ki nem vett életkor szerinti szabadságokat megállapodás alapján átvitette a munkavállalóval következő év március 31-éig, de a dolgozók nem vették azt ki? A megállapodásban ez szerepel: X munkáltató és Y munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló Z nap 2016. évi szabadságát az Mt. 123. § (6) bekezdése alapján átviszi a következő évre, melyet a munkavállaló 2017.03.31-éig jogosult kivenni. Ilyen esetben határidő után a szabadságok elvesznek? Mit tud/kell csinálnia a munkáltatónak, ha a dolgozók nem vették ki?

Csődegyezségi megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég csődeljárásában csődegyezségi megállapodás született 2016.11.17.-én, melyben megegyeztek, hogy az összes követelésének a 11%-át kiegyenlítik 2017.05.31-ig. Ebben az esetben a fennmaradó 89%-os követelést ki lehet vezetni a cég könyveiből, és milyen dátummal tehető ez meg? Csődön kívül fennmaradó tartozásokat (szállítói, hitelek) – amelyek nem kerültek bele a csődeljárásba – és a csőd alatt keletkezett számlákat – melyeket a vagyonfelügyelő nem engedett könyvelni – hogyan kell kezelni; ugyanúgy könyveljük mintha nem is lett volna csőd? Üdv: Kisfaludyné

Nincs megállapodás a jövő évi béremelésekről Cikk

Egyelőre nem született megállapodás a jövő évi béremelésekről a kormány és a szociális partnerek között, jövő héten kedden folytatják az egyeztetést – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően.

Külföldi munkavállalók foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy távmunkában, részmunkaidőben foglalkoztatott külföldi munkavállaló (határon túli magyar) estében milyen megállapodást érdemes kötni alkalmazottként, és milyen megállapodást érdemes vele kötni, ha vállalkozó? És milyen közterheket kell utána fizetni?

Nyugdíjkorú? Ezekre a felmondási, végkielégítési szabályokra figyeljen! Cikk

Mivel indokolja a munkáltató a felmondást, muszáj-e végkielégítést fizetnie, ha megválna nyugdíjkorhatárt elérő dolgozójától? Ha jelentős összeggel honorálná az esetleg több évtizedes munkát, elviszi-e a plusz pénz javát a különadó?

Nyugdíjhoz így vásárolhat szolgálati időt Cikk

Előfordul, hogy valakinek hiányzik egy időszak a szolgálati idejéből, illetve egyáltalán nem biztosított, de idős korában szeretne nyugdíjat kapni. Összeszedtük, mikor lehet utólag és előre szolgálati időt vásárolni.

Megállapodás szabadság kiadásáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállalókkal kötött megállapodásban, mely a szabadság kiadásáról szól az alábbi szöveget alkalmazhatjuk-e? Felek megállapodnak abban, hogy a munkáltató a munkavállaló részére a szabadságot – az Mt. 122. § (3) bekezdésében foglaltaktól eltérően – több részletben is kiadhatja. Felek megállapodnak továbbá abban, hogy – az Mt. 122. § (4) bekezdésében foglaltaktól eltérően – eltekintenek attól, hogy a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell.

Így emelik a béreket az Audinál Cikk

Aláírta a béremelésről szóló megállapodást az Audi Hungaria Motor Kft. vezetősége és a vállalat munkavállalóit tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ), a 2016-os bérmegállapodás a munkavállalói és a munkaadói oldal kölcsönös megegyezésén alapul – közölte Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére.

Megállapodás szabadság kiadásáról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köthető-e megállapodás a munkavállaló és a munkáltató között arra vonatkozóan, hogy a munkáltató a munkavállaló részére a szabadságot több részletben is kiadhassa? Szintén megállapodhatnak-e abban, hogy a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval nem kell közölni a szabadság kezdete előtt 15 nappal?

Felrúgta a bérmegállapodást, sztrájk lesz Cikk

Leállnak a buszok és a villamosok, sztrájkolni fognak a közlekedési dolgozók Miskolcon, miután a városi fenntartó nem teljesítette korábbi béremelési ígéretét – írta keddi számában a Népszabadság.

Nyugdíjra jogosító szolgálati időt vásárolna? Ennyit kell fizetnie Cikk

Milyen esetekben vásárolható szolgálati idő, van-e erre mód visszamenőleg, mennyit kell fizetni? Összefoglaltuk a szabályokat.

Tárgyi eszköz cseréje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném egy olyan gazdasági esemény megítélésében, hogy gazdasági társaság tárgyi eszközét elcserélné, egy ugyanolyan értékű másik eszközre. Kell-e számlát kiállítani a társaságnak, vagy csak elég egy megállapodás, melyben pontosan megnevezik az eszközöket, és mindkét fél aláír? Áfa szempontjából hogyan minősíthető az ügylet, kell-e áfát felszámítani? Válaszát előre is köszönöm.

Ennyibe fáj az egészségügyi ellátás, és még előszobázni is kell érte Cikk

Magyarországon kötelező az egészségbiztosítás, illetve vannak olyanok (kiskorúak, nyugdíjasok, munkanélküli ellátásban részesülők), akik biztosítás nélkül jogosultak egészségügyi ellátásra. Összefoglaltuk, hogy mekkora összeggel válthatják meg mások, például a külföldiek az itteni egészségügyi szolgáltatást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs