125 találat a(z) megállapodás cimkére

Szabadságkiadás eltérő megállapodással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Mt. 122. § (2)–(4) bekezdései nem szerepelnek az eltérést nem engedő szabályaok között, akkor miért nem lehet ezekre külön megállapodást kötni? Egy korábbi válaszában azt olvastam, hogy csak a 122. § (3) bekezdésre lehet. https://adozona.hu/kerdesek/2017_12_18_megallapodas_szabadsag_kiadasrol__ncr

Brexit: az EU kitart a korábbi megállapodás mellett Cikk

Az Európai Unió és intézményei egységesek abban, hogy kitartanak a Brexit feltételrendszerét rögzítő, már elfogadott megállapodás mellett – jelentette ki Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló szerdán Brüsszelben.

Új határértékéket vezetnek be az unióban egyes rákkeltő vegyi anyagokra Cikk

Megállapodás született az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság között a munkahelyeken előforduló, elismerten rákkeltő vegyi anyagok és mutagének listájának további anyagokkal történő kiegészítését célzó javaslatról, amely új határértékeket vezetne be öt vegyi anyag esetében – közölte az Európai Unió Tanácsa kedden.

Ez vár a kamionosokra, ha nem lesz Brexit-megállapodás Cikk

Csaknem egyhetes torlódásokat okozhatna a legforgalmasabb angliai kompkikötőbe, Doverbe vezető utakon már az is, ha a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése esetén egy percnél alig hosszabb ideig tartó vámvizsgálatnak vetnék alá a kontinensre átkelő teherjárműveket – állapítja meg a legfrissebb hatástanulmány.

Brexit: készül a brit kormány arra, ha nem lép életbe a megállapodás Cikk

Kompokat bérel a brit kormány arra az esetre, ha nem lépne érvénybe a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás, és emiatt fennakadások keletkeznének a nagy-britanniai áruellátásban. Ha a francia oldalon minden egyes teherjárművet csak négypercnyi vámvizsgálatnak vetnek alá, az a brit oldalon, a Dover kikötőjébe vezető autópályán, csúcsidőben 47 kilométeres torlódást okozna.

Vám- és áfaügyek a Brexit után Cikk

A Brexittel összefüggő vámkérdésekben hasznos – magyar nyelvű – tájékoztatókra hívja fel a figyelmet honlapján az állami adóhatóság.

Brexit: nem szavaz kedden a brit parlament a megállapodásról Cikk

Az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz kedden a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodásról - mondta soron kívül tartott ma délutáni parlamenti felszólalásában a brit miniszterelnök.

Budapestre költözik az orosz fejlesztési bank Cikk

A magyar fővárosba költözik a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB, angolul: International Investment Bank) székhelye – írja az Index Varga Mihály pénzügyminiszterre hivatkozva.

Osztalékfizetés követelés terhére Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünknek az egyik tagjával szemben bruttó 5 millió forintos osztalékfizetési kötelezettsége van. Ugyanezen taggal szemben azonban 5 millió forint követelése is van a cégnek, egy kölcsön miatt. Kérdéseink: 1.) Köthetnek-e olyan megállapodást, melyben az osztalékfizetési kötelezettséget és a kölcsönkövetelést egymással szemben elszámolják egymással? 2.) Hogyan történik ebben az esetben az adó- és a 14 százalékos ehofizetés? Mivel pénzmozgás nem történne, így helyes az, hogy a tag fizeti meg a közterheket a negyedévet követően? Vagy mivel egyébként munkabért is kap a cégtől, abból kell esetleg levonni a szja- és az ehotartozást is? Ha ez utóbbi a megoldás, akkor van valamilyen levonási korlát a munkabérből?

Adóügyi megállapodást kötött Magyarország és az USA Cikk

Adóügyi információcsere-megállapodást írt alá ma Varga Mihály pénzügyminiszter és David B. Cornstein, az USA magyarországi nagykövete, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a nemzetközi adókikerüléssel szemben, valamint elősegíti, hogy a multinacionális vállalatok is maradéktalanul megfizessék az adott államot megillető közterheket.

Le kell mondania Musknak a Tesla elnökségéről, és büntetést kell fizetnie Cikk

Távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről Elon Musk, de a vállalat vezérigazgatója marad; ő és a vállalat 20-20 millió dollár büntetést fizet, mert a cégvezető a Twitteren a cég részvényárfolyamát befolyásoló, félrevezető üzenetet tett közzé – tudatta helyi idő szerint szombaton a megállapodás részleteit az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC).

Együttműködik a NAV és a Közbeszerzési Hatóság Cikk

A szakmai kapcsolatok erősítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV).

Határozott idejű megbízási szerződés felbontása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Határozott idejű megbízási szerződést kötöttünk egy munkavállalóval, melynek lejárati ideje 2019. november hó. Időközben bejelentette, hogy babát vár és a várható szülés ideje 2019. március 23-a. A kismama szeretne dolgozni ameddig el tudja látni munkáját, de mi csak november, vagy december hónapig kívánjuk igénybe venni a munkáját, amíg betanítja a helyette alkalmazni kívánt kollégát/kolléganőt. Ebben a nem várt helyzetben hogyan kell eljárni cégünknek, van-e lehetőség kompromisszumos megállapodásra / felajánlásra, hogy ne a szülés előtt 1 hónappal kelljen közös megegyezéssel megszüntetni a megbízási jogviszonyt? Előre is megköszönve válaszukat.

Aggódnak a britek: lesz vagy nem lesz megállapodás? Cikk

Aggasztó és rendkívül kellemetlen, de annak is megvan a kockázata, hogy megállapodás nélkül szűnik meg Nagy-Britannia tagsága az Európai Unióban – jelentette ki Mark Carney, a brit jegybank kormányzója a BBC rádiójának Today című pénteki műsorában. Ugyanakkor úgy vélekedett, "viszonylag valószínűtlen", hogy nem lesz megállapodás, de megvan ennek a lehetősége.

Olcsóbban köthető nyugellátásra megállapodás – pontosítás Cikk

2019 januárjától a július 20-án elfogadott adócsomag értelmében a mostaninál olcsóbban köthető megállapodás nyugellátásra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó szünetelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Átalányadózásra áttérő 2358-as bevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs