23 találat a(z) lopás cimkére

750 kiló áru nem ért célba: a dolgozó által okozott kár megtéríttetése Cikk

Amikor az alkalmazott megérkezett a célállomásra a fuvarozott vasáruval, jelentősen kevesebb mennyiséget adott át, mint amennyi elinduláskor volt a rakomány. 750 kilogramm különbözetről van szó, 2000 eurót kell emiatt a vállalkozónak megfizetnie a jegyzőkönyv alapján. Milyen lehetőség van rá, hogy hogy az alkalmazottal meg lehessen téríttetni az okozott kárt? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Több mint százmillió forintot csalt ki ismerőseitől egy férfi Cikk

Letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy férfit, aki több mint százmillió forintot csalt ki az élettársától és annak rokonaitól, valamint két másik nőismerősétől – közölte Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Lopással, sikkasztással, csalással szerzett autókkal üzletelő bűnbandára csapott le a rendőrség Cikk

Nagy értékű autókkal üzletelő román-olasz-magyar bűnbandára csapott le a rendőrség. A társaság tagjai Olaszországból hoztak lopással, sikkasztással, csalással érintett gépkocsikat Magyarországra, illetve más európai országokba, majd értékesítették azokat – közölte Némedi Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ezredese hétfői online sajtótájékoztatóján.

Trükkös csalók próbálják meglopni a Tigáz ügyfeleit Cikk

Az utóbbi időben újra a Tigáz Zrt. nevével visszaélve próbálják csalók meglopni a társaság ügyfeleit – hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A bűnözők a Tigáz Zrt. megbízottjainak adva ki magukat, gázmérőóra-csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

Regisztrálja online kerékpárját, törzskönyvet kap hozzá! Cikk

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba – közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Így loptak el 62 millió forintot egy magyar bankszámláról Cikk

Egy banki ügyintéző bevonásával több mint 60 millió forintot loptak el egy nő bankszámlájáról – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Újabb internetes átverés: túlfizetés színlelése lopott bankkártyadatokkal Cikk

Közel fél éve új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, főként online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi, olvasható a usernet.hu közleményében.

Ellopott számlatömb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk telephelyére betörtek, és a kasszával együtt ellopták az egyik, már megkezdett számlatömböt is. Rendőrségi jegyzőkönyv készült. Kérdésem, hogy a NAV felé milyen jelentési kötelezettség áll fenn ebben az esetben? Köszönettel! Jánosiné Balla Ágnes

Lopás miatt mondtak fel neki, sérelemdíjat kért Cikk

Ha a bizonyítékok alapján nem állapítható meg, hogy a munkavállalóra nézve sérelmes, állítása szerint személyiségi jogát sértő, az azonnali hatályú felmondásban szereplő okok a munkáltató magatartása miatt kerültek nyilvánosságra és a munkavállaló lakókörnyezete azokról tudomást szerzett, a sérelemdíj iránti igény nem megalapozott – mondta ki a Kúra.

Fuvarozás helyett ellopták a rájuk bízott árut Cikk

Négy év alatt közel ötven kamionnyi árut lopott el az a szlovák-magyar bűnbanda, amelynek tagjai ellen üzletszerű csalás miatt tett vádemelési javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.

Így loptak több millió dollár értékben kriptodevizát Cikk

Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

Minimálisra csökkent a fém- és kábellopás Cikk

A kormány által 2013-ban bevezetett fémkereskedelmi szabályozásnak köszönhetően ma Magyarországon minimálisra csökkent a fém- és kábellopások, az illegális fémkereskedelem, valamint a rongálások száma – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az ország, ahol évi 250 millió euró értékű áramot lopnak el Cikk

Hatalmas összeggel, 2,5 milliárd euróval tartoznak a görög fogyasztók a DEI állami áramszolgáltatónak – adta hírül a vállalat közlésére hivatkozva a Kathimerini című görög lap.

Nyílt végű lizing ellopott autó esetén Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Van egy kft., amely nyílt végű lízing keretében személygépjárművet lízingel. Az autót 5 hónap után ellopták. A nagyobb összegű kezdőrészlet áfát az üzemi használat arányában igényeltük vissza és minden hónapban ennek változása szerint korrigáltuk. A lopáskor ez az arány 78% volt. 1. kérdés: A lopás után a kezdő részletből vissza nem igényelt 22% áfaésszel mi a teendő? Vissza lehet ilyen esetben igényelni ezt a részt, vagy egyéb ráfordításként ki kell vezetni? 2. kérdés: Az öt hónap után fennmaradt lízingdíjat a lízingbe adó egy összegben kiszámlázta a vállalkozás felé. Ezt az áfát vissza lehet-e igényelni? Ha igen teljes egészében, vagy csak valamilyen arányban? Köszönettel: Szennai István

Ellopott pénz könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A házipénztárból a pénztáros ellopott 2 millió Ft-ot 2016-ban, amit elismert. Rendőrségi feljelentést is tettünk, az eljárás még folyik, bírósági tárgyalás még nem volt kitűzve. A pénztárhiány egyéb ráfordításként könyvelendő a pénztárral szemben. De a feljelentés alapján a követelésünket előírhatom T 36 - K 96, még a 2016-os évre? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Áfakérdés

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Kivaalap

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close