95 találat a(z) lakásvásárlás cimkére

Ki tud felvenni 70 millió forint lakáshitelt? Óvatosan a számokkal! Cikk

Egy átlagosan kereső magyar házaspár elméletben akár a 70 millió forintot meghaladó összegű piaci lakáshitelt is felvehet – derül ki a money.hu friss kalkulációjából, amely a KSH által ma közzétett átlagkereseti adatok alapján készült. A szakértők ugyanakkor óvatosságra intenek.

Lakásvásárlás: eladói és vevői oldalon is bőven vannak költségek Cikk

A lakás vagy lakóház vételárán felül jelentős többletköltséggel is számolniuk kell a vásárlóknak, mindemellett egy adásvétel során eladóként is keletkeznek kiadásaink. A Bankmonitor.hu honlapján összegyűjtötte ezeket, valamint megnézte, kinek mit kell fizetnie belőlük.

Illetékkedvezmény érvényesítése Kérdés

A gyermekek 24 éves koráig elvárható a szülői anyagi támogatás Cikk

Elvárható a szülőktől, hogy gyermekeiket 24 éves korukig anyagilag, illetve a lakhatás biztosításával támogassák – derült ki az Ifjúságkutató Intézet 12 országra kiterjedő közvélemény-kutatásából, amelynek eredményéről a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tájékoztat mai közleményében. A közvélemény-kutatásban a szülők szerepét vizsgálták a fiatalok önállósodásában.

Ingatlanpiac: a félreértett fordulat Cikk

Csökkentek a hitelkamatok, újra emelkednek a reálbérek, idén lesz magyar GDP növekedés, a CSOK Plusz elindult, a lakossági állampapír kamat feleződött. Mi következhetne ebből, ha nem az, hogy újra beindul az ingatlanpiac? – a kérdést összefoglalójában a Bankmonitor.hu járja körbe.

Bezuhant a budapesti ingatlanpiac, 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el Cikk

Az egy évvel korábbinál 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el idén Budapesten. Ráadásul a vevők 29 százaléka befektetési célból vásárolt. Az új és a használt lakásokat egybevéve az átlagos négyzetméterár 885 ezer forint körül alakult, ingatlanvásárlásra pedig az összes fővárosi eladás adatai alapján átlagosan 57 milliót költöttek az ügyfelek – közölte saját adatai alapján a Duna House.

Amire figyelni kell tagnak, munkavállalónak nyújtott kölcsön során Cikk

Egy vállalkozás kölcsönt szeretne adni a tagjának (a tag jelenleg munkaviszonyban áll a kft.-vel) lakásvásárlási céllal, 5 évre. Milyen feltételekkel adhat a kft. kölcsönt/hitelt a tagnak, van-e maximum korlát ilyen esetben, és hogyan kell adót vagy kamatot számolni? – kérdezte olvasónk. Dr. Buzády Csongor, ügyvéd (budlegal Ügyvédi Társulás) válaszolt.

Illetékmentesség is kapcsolódhat a CSOK Pluszhoz Cikk

A héten bombaként robbant a CSOK Plusz: a gyermeket vállalók akár 50 millió forint támogatott hitelt is kaphatnak, melyhez jelentős tőkeelengedés is kapcsolódhat. Sőt, a lakásvásárlás 80 millió forint vételárig illetékmentes marad. Ez utóbbi döntés önmagában akár 3,2 millió forint pénzügyi előnyt jelenthet – derül ki a Bankmonitor.hu október 28-ai elemzéséből.

Kamatakciók várhatják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel Cikk

Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó csok és babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd – derül ki a BiztosDöntés.hu elemzéséből.

Lakásvásárlás tagi kölcsönből Kérdés

Most vagy később vegyünk lakást? Cikk

A lakáspiac örök kérdése: kivárjunk a lakásvásárlással, vagy most azonnal lépjünk és szerezzük meg a kiszemelt ingatlant. Ha még hitelre is szükségünk lenne az ingatlan megvételéhez, akkor a helyzet még bonyolultabb – írja a Bankmonitor.hu.

Éledezik az ingatlanpiac: negyedével emelkedett az adásvételek száma márciusban Cikk

Országosan 7787 lakóingatlan-adásvétel történt márciusban, amely az előző évhez képest továbbra is jelentős, 46 százalékos visszaesés, de februárhoz képest már 25 százalékkal több tranzakciót jelent a Duna House ingatlanközvetítő vállalat saját adatain alapuló tranzakciószám-becslése szerint.

Ügyintézési szünet lesz a hivatalokban, siessen, ha még idén vásárolna lakást! Cikk

December 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivatalokban csak korlátozottan lehet ügyet intézni az ünnepi időszakban. A Bankmonitor.hu szakértői szerint ezt a lakásvásárlás és hiteligénylés előtt állóknak érdemes szem előtt tartaniuk.

Lakásvásárlási támogatás a munkavállalók részére – milyen feltételekkel adható? Cikk

Cikkünkben áttekintjük, hogy ha egy társaság a munkavállalójának munkáltatói vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatást ad, illetve ingatlanvásárlási célból hitelt nyújt, milyen adó- és járulékszabályokat kell figyelembe vennie.

Munkáltatói kölcsön korszerűsítésre Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink