321 találat a(z) lakás cimkére

Lakásfelújítás Kérdés

CSOK Plusz – mit is kapunk az első gyerek születésekor? Cikk

A CSOK Plusznál a futamidő alatt született második babától kezdve minden újabb gyermekáldás után 10-10 millió forintot elengednek a fennálló tartozásunkból. De mi a helyzet az első gyermek érkezésekor? Mekkora segítséget jelent a törlesztési kötelezettségünk egy éves szüneteltetése és ezért milyen árat kell fizetnünk? – a felmerülő kérdéseket a Bankmonitor.hu járja körbe elemzésében.

Lakás bérbeadása kiskorú társtulajdonossal Kérdés

Megfizethetetlen árak a budapesti lakáspiacon Cikk

Az új építésű lakások piacán az áremelkedés üteme a harmadik negyedévben szinte megállt, és éves viszonylatban is bőven tíz százalék alá esett; a fajlagos árak között azonban továbbra is nagy az eltérés: Budapesten már egymilliótól hárommillió forintig terjed a négyzetméterár – közölte az Otthon Centrum (OC) csütörtökön az MTI-vel felmérése alapján.

Nem állt meg a zuhanás: Észak-Magyarországon 63 százalékkal csökkent az átadott új lakások száma Cikk

2023 első három negyedévében 10 808 új lakás épült, 21 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 14 894 volt, 43 százalékkal kisebb, mint 2022 azonos időszakában, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Novembertől életbe lépnek az új energiatanúsítvány-szabályok – mutatjuk, mi változik Cikk

Az épületek energiaigényének csökkentése, átláthatóbb tanúsítvány létrehozása céljából a kormány új alapokra helyezi az épületenergetikai szabályozást: 2023. november 1-jétől új energiatanúsítvány szabályok lépnek életbe. Megnéztük, mi változik a lakásvásárlók, eladók, bérbeadók és bérlők számára – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Lakás bérbeadása Kérdés

25-30 százalékos visszaesés várható idén az ingatlanpiacon Cikk

A magyarországi lakáspiaci forgalom 25-30 százalékos visszaesésével számolnak az előző évhez képest az OTP szakértői, akik szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón ismertették várakozásaikat.

Ráijesztettek a viharok a lakástulajdonosokra: nőtt a biztosítást kötők száma Cikk

A hét elején az ország számos részét elérő vihart követően megnőtt a biztosítások iránt érdeklődők száma a Netrisknél. Lakásbiztosítást 4 százalékkal többen kötöttek, mint egy héttel korábban, közel 33 ezer forintos átlagdíjért. Cascobiztosításokra pedig 24 százalékkal kalkuláltak többen.

Visszatérnek a 7 százalék alatti kamatok a lakáshiteleknél Cikk

A bankok között egyre nagyobb a verseny a jó ügyfelekért, ami miatt a hitelkamatok is végre csökkenésnek indultak. Ezen az úton fontos mérföldkő a Bankmonitor szakértői szerint, hogy újra 7 százalék alatti kamatokkal találkozhatunk a lakáshiteleknél. Utoljára tavaly októberben kaphattunk hasonló ajánlatokat – írja közleményében a Bankmonitor.

Lakóingatlanhoz kapcsolódó garázs, gépkocsibeálló áfája Cikk

Az áfatörvény szerinti új építésű – társasházi – lakóingatlanok kivitelezése során a lakóingatlanokhoz kapcsolódóan sok esetben önálló helyrajzi számmal azonosított garázst, illetve az ingatlan alapját képező, közös tulajdonban álló telken úgynevezett felszíni – tehát az épületen kívüli, önálló helyrajzi számmal nem rendelkező – gépkocsibeállót (tulajdonképpen egy felfestett gépkocsi-megállóhely) is építenek, amelyeket – pontosabban azok kizárólagos használati jogát – a lakóingatlanok vevői jogosultak megvásárolni.

Mennyi ideig kell dolgoznunk egy lakás megvásárlásához? Cikk

Az Európai Unióban fekvő városok közül Párizsban és Münchenben a legdrágábbak az új lakások. 2022-ben a korábbi években tapasztalt drágulás lendülete több európai országban is megtört és éves összevetésben az új lakások ára Dániában és az Egyesült Királyságban is csökkent a Deloitte Property Index 27 európai országra kiterjedő felmérése szerint. Egy új lakás vásárlásához Szlovákiában és Csehországban kell a legtöbbet dolgozni, a visegrádi országok közül pedig továbbra is a magyar fővárosban lehet a legolcsóbban lakást bérelni – állapította meg Deloitte kutatása.

Egyre több magyar vesz lakást Horvátországban Cikk

Tízen évvel ezelőtt még inkább az volt a jellemző, hogy nyaralónak vásároltak magyarok horvát ingatlanokat, mára azonban egyre többen ki is költöznek: ott a tenger, jó az idő, kedvesek a szomszédok, könnyen megközelíthető. És egészen más a hangulat – írja a hvg.hu.

A vihar miatt megugrott a biztosítási kedv Cikk

A múlt héten országszerte pusztító vihart követően 104 százalékkal nőtt a lakásbiztosítások iránt érdeklődők száma és 64 százalékkal több szerződés született az egy héttel korábbihoz képest a Netrisknél. A lakásbiztosítások átlagdíja közel 38 ezer forint volt, és a cascobiztosítások is népszerűbbek lettek.

Zuhanórepülésben az építőipar: itt vannak az adatok Cikk

2023 I. félévében 7353 új lakás épült, 19 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 10 880 volt, 39 százalékkal kisebb, mint 2022 azonos időszakában, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megszűntnek nyilvánított cég

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Külföldi kiküldetés – alkoholos ital elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3