2654 találat a(z) koronavírus cimkére

Oltási akció: ismét időpontfoglalás nélkül lehet jelentkezni az oltópontokon és a szakrendelőkben Cikk

Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának.

Covid alatti jogviszonymegszűnés Kérdés

Már lehet online is időpontot foglalni a 12-17 évesek harmadik oltására Cikk

Eddig a háziorvosok adták be ennek a korosztálynak a megerősítő oltást, illetve az oltási akcióhetekben nyílt meg a lehetőség – írja a 444.hu.

Február 1-jétől a SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni Cikk

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert is vásárolni – olvasható a kormányzati portálon csütörtök délben közzétett tájékoztatásban.

Szja-visszatérítés: pénteki határidő Cikk

Még két napjuk van a nyilatkozat beküldésére a családi pótlékot nem kapó, gyermeket nevelő szülőknek. December 31-én ugyanis lejár a családi adó-visszatérítés februári kiutalásához szükséges nyilatkozat benyújtásának a határideje, amelyből szerda reggelig 743 ezer érkezett az adóhivatalhoz – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Olaszországban káoszhoz vezetett a tesztelési és karanténszigor Cikk

Hosszú sorok kígyóznak az olaszországi koronavírus-tesztelési pontokon, miközben már több mint 2,5 millióan vannak karanténban a szigorú kontaktkeresési szabályok miatt, melyek enyhítését sürgették a gazdasági tevékenységek leállásától tartó tartományok kedden.

Oltómunka háziorvosoknak: 5 millió forint is lehet a bírság Cikk

Müller Cecília kötelező oltómunkát rendelt el a háziorvosoknak, aki nem végzi el, 5 milliós bírságot is kaphat – írja a hvg.hu.

A nap kérdése: magzati életkor igazolása szja-visszatérítésnél Cikk

Érdekes kérdést vetett fel az Adózóna egyik olvasója az szja-visszatérítés kapcsán. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Meghosszabbodnak a Széchenyi Újraindítási Hitelek Cikk

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban – tájékoztatta az Invovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményben az MTI-t kedden.

NAV: még öt nap van a VISSZADO-nyilatkozat kitöltésére Cikk

December 31-éig lehet kitölteni és benyújtani a VISSZADO-nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A gyermeket nevelő szülők csak akkor kaphatják meg 2022. február 15-éig az idén befizetett adójukat, ha a NAV ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat.

Tovább marad hatályban az építőanyagok kivitelét korlátozó rendelet Cikk

A Magyar Közlöny 241. számában megjelent kormányrendelet június 30-áig meghosszabbította az építőanyagok kivitelét korlátozó kormányrendelet hatályát.

Januártól újra fizethetnek osztalékot a bankok Cikk

2022 januárjától ismét fizethetnek osztalékot a hitelintézetek, lehetővé válnak a részvényesek díjazását célzó részvény-visszavásárlások és a teljesítményjavadalmazást szolgáló kifizetések is. Az MNB – összhangban az EKB szeptember végi hasonló döntésével – ugyanis nem hosszabbítja meg ezek korlátozását, mivel jelentősen csökkentek a törlesztési moratóriummal kapcsolatos kockázatok és megfelelő a bankok értékvesztés-fedezettségi szintje.

Koronavírus: újabb korlátozások Skóciában, Walesben és Észak-Írországban Cikk

Új egészségvédelmi szabályokat vezet be vasárnaptól Skócia, Wales és Észak-Írország a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt, Angliában a politikusok ugyanakkor hétfőig valószínűleg nem tárgyalnak további intézkedésekről.

Megjelent a kormányrendelet a lakossági hitelek kamatfixálásáról Cikk

2021. december 24-én megjelent a rendelet a lakossági hitelek átmeneti kamatfixálásáról, amelyet kamatstopnak is neveznek. A rendeletből számos eddig tisztázatlan részletre fény derül. Az intézkedés előreláthatóan közel fél millió családnak jelent majd komoly segítséget. A részleteket összeszedték a Bankmonitor szakértői.

Oltási igazolások ezreit hamisították Svájcban Cikk

Oltási igazolások ezreit hamisították az északkelet-svájci Sankt Gallenben – közölte a kanton vezetése csütörtökön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Katás bt. kiszámlázhat-e ügyvezetést 2.0

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás vállalkozó iparűzési adója 2021-ben

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyugta

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs