365 találat a(z) kkv cimkére

GDPR: ezt kell tudni a gigászi mértékű adatvédelmi bírságról Cikk

Az adatvédelmi kötelezettségek mellett a mulasztás (jogsértés) jogkövetkezményeit is jelentősen átalakítja az Európai Unió 2018. május 25-én hatályba lépő Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR). Sokszorosára nőhet a kiszabható bírság összege.

Kkv beruházási kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem vásárolt két raktárhelyiséget, melyeket év közben fel is újított, és szeretnénk erre az új beruházásra a Tao tv. 7. § zs. pontja alapján tao-alap kedvezményt igénybe venni, de megoszlanak a vélemények hogy a "korábban még használatba nem vett ingatlan, illetve műszaki gép és berendezés" pontosan hogyan is értendő. Abszolute új építésűnek kell lennie, illetve a targoncának is vadonatújnak kell lennie vagy csak a cég által kell eddig használatba nem vettnek lennie? És mi a helyzet akkor, ha ai ingatlan régi, de menet közben még az előző tulajdonosa társasháznak minősítette, és a cég már ebben az új formájában vásárolta meg? Válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel, Sárköziné Annamária

Kisvállalkozások, amelyek állami pénzből vettek fel új dolgozókat Cikk

Munkahelyteremtő beruházásokra több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 mikro-, kis- és középvállalkozás a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján.

17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k Cikk

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, a teljes keretösszeg 17 milliárd forint – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Transzferár Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetője vagyok. Házastársam egy másik kft. 81 százalékos részesedésű tagja és ügyvezetője. Az egyszemélyes kft. ingatlant és járműveket ad bérbe a másik kft.-nek. Kapcsolt vállalkozás vagyunk-e, és kell-e transzferár-nyilvántartást vezetni 2017-ben, ha mindkét kft. kkv-nak minősül?

Kölcsönzött munkaerő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég esetében a rehabiltációs hozzárulásnál az éves átlagos statisztikai állomány létszám számításánál, illetve a kkv-minősítés esetén a foglalkoztatottak létszámának meghatározása során kinél kell figyelembe venni a kölcsönzött munkaerőt: a kölcsönbe vevőnél vagy a kölcsönbe adónál? Válaszát előre is köszönöm.

Transzferárak: többeknek több papírmunkája lesz Cikk

A Magyar Közlöny 169. számában jelent meg a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló rendelet. A legfontosabb változásokat ismertetjük.

Újabb pályázat kkv-knek Cikk

Új pályázati felhívás jelent meg 3,3 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a mikro-, kis és középvállalkozások (kkv) versenyképességének és hatékonyságának növelésére – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Jelentős megtakarítást ígér a felhő alapú automatizálás Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv) az üzleti folyamatok felhő alapú automatizálásával, a workflow-val mintegy 30 százalékos költségcsökkenést és ehhez hasonló profitnövekedést érhetnek el.

Támogatás közpénzből a tőzsdére készülő kkv-knak Cikk

Napokon belül indulnak a 20 milliárd forintos tőzsdefejlesztési alap pályázati kiírásai, amelyről még tavaly döntött a kormány.

Ötmilliárd forint fejlesztési támogatás 45 kis- és középvállalkozásnak Cikk

Versenyképességének javítására és kutatás-fejlesztésre 4,5 milliárd forint kutatás-fejlesztési támogatást nyert el 15 Pest megyei kis- és középvállalkozás (kkv), további fél milliárd forintot nyert 30 vállalkozás versenyképességének javítására, illetve egy Pest megyei intézmény bölcsődei fejlesztésre a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) négy pályázata keretében.

Súlyos bírságok jöhetnek, jelentősen nőhetnek a kkv-k terhei? Cikk

A jelenleginél komplexebb és bonyolultabb nyilvántartás terhelné a kapcsolt vállalkozásokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemrégiben közzétett tervezete szerint, amely már nemcsak a nagyvállalatokat, hanem a kis- és középvállalkozásokat is érinti, jelentős adminisztrációs terhet rakva ezzel rájuk – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Lízing lízing hátán Európában és Magyarországon is Cikk

Tavaly 333 milliárd euró értékben kötöttek új szerződéseket az európai lízingcégek, a kihelyezett lízingállomány 10,3 százalékkal nőtt 2015-höz képest. A magyar piac is dinamikusan bővül, az első fél évben a finanszírozott összeg 279,4 milliárd forintra rúgott, ami éves összevetésben 19 százalékos gyarapodást jelent.

"Mintagyárakat" hoznak létre kis- és közepes vállalatoknak Cikk

Néhány hónapon belül elindulhat a kis- és közepes vállalkozások technológiai fejlesztését célzó úgynevezett "mintagyárak" létesítése – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Kisvárdán.

Milliárdokat kaptak a kkv-k Cikk

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs