74 találat a(z) kiadás cimkére

Komoly gondot okozhatnak a ki nem adott szabadnapok Cikk

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.

13 életmentő tipp, ha bankkártyával fizetnénk külföldön Cikk

Ma már természetesnek számít, hogy utazásainkon bankkártyával fizetünk, hiszen kényelmes, és pénzügyileg is előnyösebb lehet annál, mintha valutát vennénk, készpénzben fizetnénk. Ugyanakkor a Bankmonitor szakértői szerint van néhány dolog, amivel célszerű tisztában lenni, nehogy csalódás érjen bennünket – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Már a harmadik negyedév végén magasabb volt a hiány az egész évre tervezettnél Cikk

2023 első három negyedévében a kormányzati szektor hiánya 2997 milliárd forint, a GDP 5,4 százaléka volt – írja jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez borzasztó rossz adat, a költségvetés eredeti hiánycélja az egész évre a GDP 3,9 százaléka volt. Ezt a Pénzügyminisztérium ősszel emelte 5,2 százalékra. A tárca december végén közzétett prognózisa szerint a hiány 5,9 százalékra várható – olvasható a hvg.hu-n.

Devizapiaci kilátások 2024-re – mire számíthatnak a magyar kkv-k? Cikk

A magyar kkv-k szűkösebb likviditással és csökkenő fogyasztói kiadásokkal szembesülhetnek, mivel a gazdaság recesszió felé tart, a befektetők pedig a stabilabb eurót részesítik előnyben a forinttal szemben – derül ki az iBanFirst elemzéséből.

Megszavazta az államadósság emeléséről szóló törvényt az amerikai képviselőház Cikk

Megszavazta az államadósság emeléséről és költségvetési kiadások csökkentéséről szóló törvényt az amerikai képviselőház szerdán késő este, amivel elkerülhetővé válhat az ország fizetésképtelensége.

Óriási a magyarok vesztesége: átlagosan havi 46 ezer forinttal vannak rosszabb helyzetben, mint tavaly Cikk

A havi megélhetési kiadások jóval nagyobb mértékben nőttek a bevételeknél – derül ki a K&H biztos jövő felméréséből, amely a 30-59 éves korosztály helyzetét vizsgálta. A válaszadók 92 százaléka havonta átlagosan 64 ezer forinttal költ többet a mindennapi életre, mint egy évvel korábban. A bevételek emelkedésével együtt pedig 46 ezer forinttal rosszabb helyzetben vannak, mint egy évvel ezelőtt.

Több mint 390 milliárd forintot von el a kormány a lakossági rezsivédelmi alapból Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 20. számában, február 8-án megjelent a Rezsivédelmi Alap fejezet terhére történő előirányzat-átcsoportosításról szóló 1020/2023. kormányhatározat, kihirdetésre került ezen felül további 11 határozat és 4 új kormányrendelet.

Apai szabadság Kérdés

Szabadság átvitele következő évre Kérdés

1825 milliárd forint hiánnyal zárta a kormányzati szektor 2022 első három negyedévét Cikk

Az előzetes adatok szerint 1825 milliárd forint, a GDP 3,7 százaléka volt a kormányzati szektor 2022. I–III. negyedéves hiánya. Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 366 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,7 százalékponttal lett kedvezőbb – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A családok négyötöde próbál takarékosan bánni az energiával Cikk

A magyar családok 60 százalékának nőttek a lakásfenntartási költségei a rezsicsökkentés szabályainak módosítása óta. Egy átlagos háztartásnak 12 ezer forinttal kell többet fizetnie az energiáért, az áremelésben érintettek havi 22 ezer forintos többletkiadásról számoltak be. A megkérdezett családok csaknem négyötöde próbál takarékoskodni a rezsin – derül ki GKI és a Masterplast közös, decemberi kutatásának eredményeiből.

NAV-tájékoztató a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „A gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolása 2023” című információs füzete.

Szülői szabadság kiadása, levonásának módja Cikk

Milyen módon és kinek adhatja ki a szülői szabadságot a munkáltató, hogyan történik az ellátás megállapítása? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő és dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Turizmusfejlesztési hozzájárulás apartmankiadás után Kérdés

2,6 százalékra faraghatja le költségvetési hiányát 2024-re a szlovén kormány Cikk

A 2023-as és 2024-es költségvetési tervezet olyan dokumentum, amely megalapozza a gyors és rugalmas fellépést a magas energiaárakkal szemben – jelentette ki Robert Golob szlovén miniszterelnök hétfőn a parlamentben a költségvetési eljárás elindítása előtt, közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink