2 találat a(z) kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó egyezmény cimkére

Ukrán magánszemély megbízási díjának adó- és járulékvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ukrán állampolgár Magyarországon 8 órás előadást fog tartani egyházi témakörben magyar egyházi jogi személy megbízásából. A foglalkoztatás megbízási szerződéssel történik, a 8 órás előadásra bruttó 25 000 forint megbízási díj kerül elszámolásra. Ukrajnával van kettős adóztatást kizáró egyezményünk, ez alapján a szabad foglalkozásból, önálló tevékenységből származó jövedelem Ukrajnában adózik. Kérésem, hogy a megbízási szerződés alapján tartott elődás minősülhet-e szabad foglalkozásnak, vagy a munkviszonyra vonatkozó szabályokat kell rá alkalmazni, illetve szocho járulék fizetés fennáll-e esetében, a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékokat le kell-e vonni a kifizetőnek?

Kirendelt külföldi munkavállalókkal kapcsolatos adózási kérdések Cikk

Magyarország és Törökország közötti megállapodás alapján munkaerőt rendeltek ki magyarországi építőipari munkavégzésre. A nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékokat a török munkáltató rendezi Törökországban. Magyarországon a vendégmunkások nem kapnak taj-számot. Milyen adófizetési kötelezettségei vannak a munkavállalóknak és a magyarországi bejegyzett fióktelepnek? Olvasónk kérdésére Horváthné Szabó Beáta adószakértő adott választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés feltételekkel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vasárnapi bérpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő közlése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close