226 találat a(z) különadó cimkére

Brüsszel támadja, Pankucsi védi a különadókat Cikk

Magyarország szeretné megvédeni a dohányipari egészségügyi hozzájárulást, illetve az élelmiszerlánc felügyeleti díjat, ezért a brüsszeli Bizottság még ezen a héten meg is kapja a magyar hivatalos álláspontot és választ a felvetéseire – jelentette be Pankucsi Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Varga a letiltott különadókról Cikk

A magyar álláspont szerint nem ütközik uniós szabályba az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, illetve a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás – reagált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön arra, hogy az Európai Bizottság az ügyben vizsgálatot indított, és annak lezárásáig megtiltotta a progresszív kulcsok alkalmazását.

Adók befizetése Esemény

Változások az áfában, a különadókban és a helyi adókban Cikk

Az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/4741. számú törvényjavaslat a személyi jövedelemadón és társasági adón kívül számos egyéb adónemet javasol módosítani, melyek elfogadása a jövő héten várható.

Kell-e különadót fizetni kockázati tőkealap befektetési jegyei után? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kockázati tőkealap-kezelő 2015. január elsejétől köteles-e a befektetési alap különadójának beszedésére, bevallására, illetve megfizetésére a kockázati tőkealap tekintetében? (Forgalmazó és a befektetési alap különadója.)

Adók, járulékok befizetése Esemény

Különadó Kérdés

Szeretném megtudni, hogy mi módon lehet/kell visszaigényleni a 2011-ben levont 98 százalékos különadót? Köszönettel: Gróf Erzsébet

Adóik felülvizsgálatát remélik a távközlési szolgáltatók Cikk

A távközlési szektor különadóinak felülvizsgálatát, a terhek csökkentését szorgalmazza a magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT).

Áfa, járulék, osztalék- és különadók: óriási köztehercsökkentésre készülnek Romániában Cikk

Elfogadta a bukaresti kormány az új adótörvénykönyv tervezetét, amely jövő évtől kezdődően a jelenlegi 24-ről 20 százalékra csökkentené az általános forgalmi adót (áfa), az alapvető élelmiszerek áfáját pedig 9 százalékra mérsékelné.

Magánszemély különadója Kérdés

2014-ben kifizetett végkielégítésre kell-e alkalmazni a 98 százalékos különadót, vagy ahogy én tudom a 2006.évi LIX. törvény ezen 2. §-a már nem érvényes?

Adók, járulékok befizetése Esemény

Kin csattan az ostor? Óriási elvonást generálnak a „kisadók” Cikk

Egyes gazdálkodók belerokkanhatnak, ha nem hárítják tovább a lakosságra a 2015-ös adóváltozások között szereplő új, illetve növelt terheket, például az élelmiszeradót, vagy a kollektív befektetési formák különadóját.

Pert vesztett a NAV Cikk

A Hervisnek adott igazat a bíróság az adóhatósággal szemben a cég különadó fizetéssel kapcsolatos, az EU bíróságát is megjárt perében.

Különadó, eva, kiva befizetése Esemény

Szigorodik a veszteségelhatárolás, jön a települési adó, különadó a befektetési alapokra Cikk

A jelenleginél még nehezebb lesz elszámolni az átalakulással, cégfelvásárlással átvett veszteséget, adóalap-kedvezmény vehető igénybe a felsőoktatási intézmény támogatása után, új adót vethetnek ki az önkormányzatok. Folytatjuk az Országgyűlésnek tegnap benyújtott 2015. évi adócsomag javaslatainak bemutatását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close