49 találat a(z) kötelező cimkére

Ne feledkezzen meg a banki adategyeztetésről! Százezreket várnak még Cikk

Október végéig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést – hívta fel a figyelmet a Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna ma reggeli műsorában.

Szabadság átvitele a következő évre Kérdés

Az Mt. lehetőséget ad arra, hogy az életkor után járó pótszabadságot naptári évre kötött megállapodás alapján át lehet vinni a következő évre. Kérdésem, hogy a munkáltató megtagadhatja-e ezt a megállapodást, vagy kötelező megkötni? Köszönöm!

Jövőre már kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez Cikk

Kötelező lesz a nyelvvizsga 2020-tól a felsőoktatási felvételihez. A minisztérium nem tervezi a dátum elcsúsztatását, az ezzel ellentétes sajtóhírek tévesen jelentek meg – tudta meg a Magyar Nemzet.

Kötelező befogadni az elektronikus számlát? Kérdés

Egyik ügyfelem számlázó rogramot használ, mely alkalmas az elektronikus időbélyeg és minden egyéb kötelező előirás betartására. Viszont van ügyfele, aki visszejelzett, hogy nem kivánja a számlát elektronikus formában megkapni, ő ragaszkodik a postai úton elküldött és a kiállitó által aláirt számlához. Jogában áll a vevőnek ezt elvárni? Ugyanis nagy mennyiségü számláról van szó, annak postaköltsége jóval meghaladná a gazdaságosság határát. Kérem szives segitségüket, hogy kötelezővé teszi-e a törvény a vevő számára az elektronikus számla befogadását, avagy jogában áll megtagadni azt és a hagyományos számla formátumhoz ragaszkodhat-e.

Bélyegző kötelező tartalmi elemei Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: kereskedőként bélyegzőt kell használnom a vásárlók könyvébe, kérdésem, hogy a bélyegzőnek milyen kötelező tartalmi elemei vannak, továbbá, ha és amennyiben több üzlettel rendelkezem, akkor üzletenként az üzletek címére vonatkozóan külön bélyegzőket kell tartanom? Valamint kérem tájékoztatását, hogy milyen jogszabály vonatkozik a fenti kérdésemre! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Júliustól új kötelező biztosítást írtak elő az utazási irodáknak Cikk

Júliustól kötelező az utazási irodáknak olyan biztosítást kötniük ügyfeleik számára, amely csőd esetén a kényszerű kint tartózkodás és a hazaszállítás költségeit fedezi – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője az M1-en kedden.

Megszüntették a kötelező pénztárgép-használatot – Ukrajnában Cikk

Az ukrán kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy mostantól nem lesz kötelező a vállalkozóknak pénztárgépet használniuk elszámolásaikhoz, a számlákat regisztrálhatják mobiltelefonon, táblagépen vagy más elektronikus eszközön is.

GDPR: a vállalkozóknak kell elkészíteni? Kérdés

Szeretnék választ kapni, hogy a GFPR-ral kapcsolatos anyagot a vállalkozóknak kell-e megcsináltatni, vagy a könyvelőt kötelezik arra,hogy megcsinálja?

Angol nyelvoktatás kötelezővé tétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. az összes dolgozója részére kötelezővé szeretné tenni az angol nyelvoktatást, ez kötelezhető-e? Illetve munkaidőben történne az oktatás, ezért ezt az időt szeretnék ledolgoztatni, ezt megtehetik? Cégen belül történne az oktatás, és a cég finanszírozná. Előre is köszönöm válaszát!

Kevesebb a biztosítatlan gépjármű Cikk

Lényeges javulás állt be a magyarországi utakon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nélkül közlekedő gépjárművek számát tekintve: 2017 szeptember végén – az öt évvel korábbi 5,8 százalékkal ellentétben – a járművek 1,8 százaléka nem rendelkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Kéményseprők tüntetnek hétfőn a Parlamentnél Cikk

Hétfő reggelre tüntetést szervez a Parlament elé a Kéményseprők Országos Szakszervezete – idézi a Hír Tv-t a Klubrádió. A demonstráción több ellenzéki képviselő is felszólal majd.

Munkavédelmi képviselő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy cégünk részére, amennyiben 20 főnél több munkavállalót foglalkoztat több telephelyen is, kötelező-e munkavédelmi képviselőt választani vagy csak a lehetőség biztosított? Válaszát köszönöm előre is. Tisztelettel!

Árajánlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben az ajánlatkérő kéri, köteles-e megadni az ajánlattevő a nettó, bruttó árakat az ajánlatában? Vendéglátóipari ajánlatkérésről van szó.

Kft.-ügyvezető, jelenléti ív pontositása Kérdés

A kérdésemre szeretnék konkrétabb választ kapni, nem a jogszabályi szöveget, azt ismerem. A választ úgy szeretném megkapni, hogy a könyvelő is megértse. Kötelező-e a kft. ügyvezetőjének (munkaviszonyban) jelenléti ív vezetése, vagy nem.?

Taxis és a bankszámla Kérdés

Alanyi mentes egyéni vállalkozó nyugdíj mellett taxizik. Online pénztárgép bekötve a NAV-hoz a taxaméterrel együtt. Így is köteles lesz bankszámlát nyitni a tervek szerint?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozás külföldön

Nagy Norbert

adószakértő

Társasági adó, önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink