46 találat a(z) készenlét cimkére

Készenléti ídő Kérdés

Tisztelt szakértő! Kérdésem a következő lenne, mennyi lehet a készenléti idő egy alkalommal? Lehet akár 24 óra? Mennyit bért kell minimum fizetni készenlétre, megállapodhatnak abban, hogy 10 alkalom (teljesen mindegy, mennyi óra) benne van a munkaszerződésben és a fennmaradó készenlétre 500 Ft/óra bért fizetnek? A rendes munkaidő ledolgozása után azonnal lehet készenlétet vállalni korlátozás nélkül, illetve lehet-e megállapodni úgy, hogy van, hogy nem rögtön műszak után kezdődik a készenlét, mert még vannak a klinikán, és így felesleges? (Tehát nem a dolgozó hibájából, hanem a klinika megoldja – de nem mindig.) Válaszát köszönöm

Nem kaptak készenléti díjat – pereltek Cikk

Készenlétben kellett lenniük jogviszonyukban a hatósági állatorvosoknak, erre azonban nem kaptak ellentételezést. Pereltek, az ügyben a Kúria mondta ki a végső szót.

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató készenléti jellegű munkakörben szeretné foglalkoztatni a portásokat, mégpedig: hétfőtől-péntekig 18-06 h-ig, hétvégén 24 órában, azaz 06-18 és 18-06 h-ig, valamint munkaszüneti napokon is 24 órában, 3fő alkalmazottal. Szerintem ez az Mt. szerint nem megoldható. Jól gondolom? Készenléti jellegű munkakör esetén – ha ennek a feltételnek megfelel a munkakör, amit a munkavállaló is elfogad – a munkavállaló a beosztás szerinti 12 óra munkaidőből csak 8 órára kapja meg a munkabérét? Vasárnapi és éjszakai pótlékra sem lenne jogosult? Köszönöm válaszukat!

Készenléti munkakör: ráfizethet a munkáltató, ha nem jól alkalmazza Cikk

A vállalkozások minél alacsonyabb munkavállalói létszámmal törekednek a költségeiket leszorítani, illetve a versenyképességüket megőrizni. Ennek egyik eszköze a munkakör készenléti jellegűvé minősítése, mivel ennek munkajogi szabályai – elsősorban a munka- és pihenőidő területén – lényegesen nagyobb szabadságot biztosítanak a munkáltatóknak, ráadásul a fizetési kötelezettségeiket is csökkentik. Gyakran így olyan esetekben is élnek a lehetőséggel, amikor annak törvényi feltételei nem állnak fenn. Ennek azonban a hatályos szabályozás és a bírói gyakorlat alapján komoly jogi következményei lehetnek.

Teherfuvarozók munkaidő-elszámolása: erre kell odafigyelni Cikk

Közúti árufuvarozó vállalkozás két munkavállalója Németországba szállított, és 21 órát dolgozott egyfolytában. Hogyan kell a munkaidejüket elszámolni? – kérdezte olvasónk. dr. Kéri Ádám, ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Kezdődnek a szabadságok – így kell kiszámolni a távolléti díjat Cikk

Nem egyszerű távolléti díjat számolni, különösen, ha annak során a bérpótlékokat is figyelembe kell venni. Példán keresztül mutatjuk be, hogy milyen esetekben és hogyan kell beszámítani a pótlékokat.

Napi pihenőidő Kérdés

Az Mt 104. § (2) bekezdése szerint a napi munkaidő vége és a másnapi munkakezdés között legalább 8 óra egybefüggő pihenőidőt kell biztosítani a munkavállaló részére. Kérdésem: ha a készenlét megszakításával munkavégzésre kerül sor (túlóra), akkor is jár nekik a munkavégzést (akár fél óra munkavégzést) követően a 8 óra pihenőidő a munkakezdésig? (Például hajnali 2-3-ig munkát végez a készenlét megszakításával, reggel 7-kor pedig kezdődhet-e a rendes munkaideje?) Előre köszönöm a válaszát!

Készenlét díjazása ünnepnapon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérjük tájékoztatásukat, hogy a munkavállalót milyen jogcímeken illeti meg munkabér a következő esetben: A munkavállaló általános munkarendben (hétfőtől péntekig dolgozik) informatikus munkakörben. Havidíjas bérezésű. A munkáltató nem tartozik a munka törvénykönyve 101. § (1) bekezdésében felsorolt munkáltatók közé. Nem alkalmaz munkaidőkeretet. Ha munkaszüneti napra szeretne készenlétet elrendelni a munkavállalónak, milyen jogcímen illeti meg díjazás a dolgozót erre a napra (alapbér, pótlékok stb.)? Válaszukat előre is köszönjük! Üdvözlettel, Lévay Tünde

Ebédidő munkaidőkeret esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy virágboltban dolgozó eladó munkaidejét havi munkaidőkeret alkalmazásával állapítják meg. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben kötelező-e a munkáltatónak ebédidőt biztosítania, és ebben az időben az üzletet zárva tartani, vagy mivel a munkavállaló napi feladatai nem töltik ki a munkaidejét, többnyire csak készenlétben várja az esetleges vevőket, elvárható-e tőle, hogy az étkezését ezekben az időkben oldja meg? Köszönettel: Erdélyi Andrea

Ennyit kell fizetni az állásidőre, a napidíjra, külföldi munkára Cikk

A cég átmenetileg nem tud munkát adni dolgozóinak, mennyi bért köteles fizetni? Külföldi munkánál mennyi a napidíj, figyelembe kell-e venni az adott ország előírásait? Olvasói kérdésekre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd munkajogászunk válaszolt.

Rendelkezésre állás, készenlét, napidíj Kérdés

Tisztelt Adózóna.hu! Építőipari vállalkozásunk túlnyomórészt külföldön végez munkát. Mivel van olyan hónap, amikor nem kell dolgozniuk, mert nincs megrendelésünk, ezért a dolgozókkal úgy szeretnénk megállapodni, hogy arra az időszakra, amikor otthon lehetnek és dolgozniuk sem kell, kevesebb bért kapnának, mint azokban a hónapokban, amikor külföldön dolgoznak. Kérdéseink: 1. Van-e minimális előírás a készenléti idő bérezésére vonatkozóan? Egyáltalán ezt lehet-e készenléti időnek nevezni? 2. Külföldi munkavégzés esetén, ha jól tudjuk, nincs minimális előírás napidíj fizetésére, viszont 30 százalék, max. 15 EUR adható adómentesen? 3. Figyelembe kell-e vennünk külföldi munkavégzés esetén, hogy az adott országban mekkora a helyi minimálbér? Köszönettel, Szentesi Péter

Vasárnapi munkavégzés díjazása Kérdés

Cégünk távfűtéssel (idényjellegű tevékenység) és melegvíz-szolgáltatással (megszakítás nélküli tevékenység) foglalkozik. Eddig hétfőtől péntekig 8 órában végeztünk munkát. Munkaidőn túl és hét végén készenlétet láttunk el. Most olyan munkánk adódott, amit csak hét végén tudnánk végezni, hogy ne kelljen szünetet elrendelni: óvodában korszerűsítjük a fűtésrendszert. Kérdésem: elrendelhetek-e vasárnapra rendes munkaidőben munkavégzést és kell-e pótlékot fizetnem?

Készenlét és túlóra Kérdés

A dolgozóink júniusban a fizetett ünnep alatt készenlétbe voltak beosztva a lakásukon, ebben az esetben hogy kell elszámolni ezt az időt? A másik kérdésem a túlórára vonatkozik, ha délután például 16-21 óráig túlóráztak, akkor jár éjszakás pótlék vagy csak a túlóra? És milyen mértékben?

Nem akar munkaügyi bírságot fizetni? Ezt kell tudni a nyilvántartásokról Cikk

Milyen az a jelenléti ív, munkaidő-nyilvántartás, amelyet, ha vezetek, biztosan elkerülhető a munkaügyi bírság? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Távolléti díj: újabb kérdések a számításban Cikk

Bérszámfejtők gyakran szembesülnek azzal, hogy gondot okoz az olyan munkavállalóknál a távolléti díj kiszámítása, akik nem az általános munkarend szerint dolgoznak. Olvasónk is ezzel kapcsolatban kérdezett, kérdésére szakértőnk, Hajdu-Dudás Mária válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségen belüli bérmunka

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Régi Art. 24/A § adószám-felfüggesztés jogszabályi törlése

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

SZÉP-kártya elfogadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close