10 találat a(z) károkozás cimkére

Hárommilliárdos károkozással vádolnak tatabányai gabonakereskedőket Cikk

Hárommilliárd forintos csalással vádolja a Tatabányai Járási Ügyészség egy tatabányai gabonakereskedő cég két vezetőjét, akik a társaság fizetésképtelensége ellenére kötöttek szerződéseket és ezzel 191 sértettnek okoztak kárt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Hivatásos állomány károkozó tagjának felelőssége: bruttó vagy nettó? Cikk

A hivatásos állomány szolgálati jogviszonyban álló tagja gondatlan károkozás esetén nem az alapilletménye 50 százalékával felel, hanem az azzal megegyező összeggel. Az illetmény, pótlék, egyéb díjazás – kifejezett rendelkezés hiányában – bruttó összeget jelent – mondta ki a Kúria.

Kiterjedt szolgáltatásokat kínálnak a kíberbűnözők, több ezer milliárdos kárt okoznak Cikk

Kétszeresére nő a kiberbűnözők által okozott károk értéke a következő három évben, az ESET IT-biztonsági szakembereinek elemzése szerint amíg 2015-ben 3 ezer milliárd dollár kiadást jelentett világszerte, 2021-ben már 6 ezer milliárd dollárra emelkednek a kiberbűnözés miatti kiadások.

Tagországi vállalkozónak károkozás Kérdés

Óvakodjon a csaló pénzváltóktól! Cikk

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte egy bolgár állampolgárságú magánszemély letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája. A gyanú szerint a letartóztatott személy mindössze 69 ezer forintot adott a sértettnek 4 ezer euróért cserébe – írja a szabolcsihir.hu.

Fegyelmi és kártérítés együttes alkalmazása Kérdés

Kötelező biztosítás: ötmillió forintos büntetéssel is sújthat a biztosító Cikk

Az eddigi másfél millió helyett az idén akár ötmillió forintot is behajthat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okoz nagy anyagi kárral járó balesetet – hívja fel a figyelmet a CLB.

Kisvállalkozás kamatkedvezmény Kérdés

Kárt okoz a munkavállaló? Így lehet kártérítésre kötelezni Cikk

A munkavállaló felelősséggel tartozik a munkaviszonyból származó kötelezettségének megszegésével okozott kárért a munkajogi szabályok, az ezen kívüli károkozásért a polgári jog általános szabályai szerint. Cikkünkben megvizsgáltuk a gondatlan és a szándékos károkozást, a munkavállaló által adható pénzbeli biztosítékot és a minimálbér háromszorosát meg nem haladó igény esetén érvényesíthető fizetési felszólítást.

Mikor, mennyi a távolléti díj? Táblázatos összefoglaló Cikk

Szabadság, betegszabadság, végkielégítés, elmaradt jövedelem miatti kártérítés: mind olyan eset, amikor a (volt) dolgozót távolléti díj illeti meg. De előfordulhat, hogy a munkavállaló nem kapja, hanem ő fizeti a távolléti díjat. Összefoglaltuk a távolléti díj fizetésének, időtartamának és mértékének szabályait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan bérbeadás mindkét oldalról

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Megbízási díj

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close