18 találat a(z) jelentés cimkére

Masszőr PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő, A kérdésem az lenne, hogy a masszőr, aki pénztárgép használatára kötelezett, de ezt számla kibocsátásával váltja ki, minden esetben köteles-e a PTGSZLAH nyomtatványon minden hónap 15-éig jelenteni a számláit? Előző könyvelő egy adózónás cikkre hivatkozva eddig nem jelentette őket, amiben ezt írja a válaszoló szakértő: Azon vállalkozók, akik pénztárgép-használatra kötelezettek, de ennek ellenére számlát állítanak ki, kötelesek az adott hónapot követő hónap 15-éig napjáig ezen számlákról adatot szolgáltatni (már amennyiben a számlát a nyugta helyett állítja ki és nem kötelező részére a számla kiállítása). Én ezt úgy értelmezem, ha magánszemélynek állít ki, aki nem adóalany, azt jelenteni kell. Ha jelenteni kell akkor azt visszamenőleg 5 évre meg kell tenni? Köszönettel: Gubányi Anett

Nyílászáró-beépítés anyaggal PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílászáró-beépítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó megvásárolja az ablakokat és beszereli. Üzlete nincs. A számla kiállításakor feltünteti a szerelés mellett a beépített ablakok árát is. Ilyen esetben kell jelenteni a számlát a NAV felé a PTGSZLAH nyomtatványon? Válaszát előre is köszönöm!

Belföldi adóalanyrészére kiállított fordított számla Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kérdésem hogy belföldi adóalany részére kiállított fordított számla melyen nincs áfa, kell-e jelenteni a NAV felé a számla kiállítójának, ugyanis az áfát a vevő fizeti.. Továbbá a fordított számla befogadónak milyen jelentési kötelezettsége van a NAV felé, amennyiben fizetendő áfát is vall és levonandó áfát is? Válaszukat köszönöm

Országonkénti jelentések cseréje Magyarország és az USA között Cikk

A Parlament honlapján elérhetővé vált Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között az országonkénti jelentések (más néven country-by-country report, CbCR) cseréjéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló T/3360. számú törvényjavaslat.

CbCR bejelentési kötelezettség 2018 Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! A CbCR bejelentési kötelezettséggel kapcsolatban szeretnék egy rövid kérdést feltenni. 2017. december 31-éig kellett bejelentést tenni az adóhatóság felé a 2016-os, valamint a 2017-es pénzügyi évére vonatkozóan. Ezt meg is tettük, és csupán arról kellett nyilatkoznunk, hogy ki az a szervezet, aki a CbCR jelentést el fogja készíteni. Cégünket – leányvállalatként – az anyavállalat nem kötelezte a jelentés elkészítésére, hanem az anyavállalat tette ezt meg az összes – konszolidációjába bevont – leányvállalatára tekintettel. A kérdés arra vonatkozik, hogy ezt a bejelentést idén a 2018-as pénzügyi év vonatkozásában is meg kell-e tennünk? Megítélésem szerint nem kell idén is nyilatkoznunk, mert a tavalyi évhez képest nem következett be semmilyen változás fentiek tekintetében, a CbCR jelentést ugyanaz a jogi személy adja be az idei évre vonatkozóan is. Szíves válaszukat előre is köszönöm, Üdvözlettel: György Krisztina

Online számlázás Kérdés

Egy vállalkozásnak van több visszatérő ügyfele. Többször értékesít számukra. Az egyedi számlák áfatartalma 100 ezer forint alatti. Az elektronikus számlázás esetén a 100 ezer forintos értékhatárt 2018. július 1-jétől kell figyelni? Ha átlépi a 100 ezer forintos értékhatárt például az 5. számlával, akkor a többi négyet is rögzíteni kell az 5. számla dátumával? Válaszukat előre is köszönöm.

EP: korlátozni kell a csapvizben lévő szennyező anyagokat Cikk

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el a csapvíz minőségének javítása és a műanyagszemét csökkentése érdekében – közölte az uniós parlament sajtóirodája kedden.

Áfabevallás online számlázás esetén Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy ha egyéni vállalkozó online számlázóprogrammal állít ki számlát, tehát látja a NAV a 100 ezer forint feletti áfatartalmú számláit, akkor is kell az áfabevallásban az M lapon jelenteni számlánként?

Bírságolt és az előírások betartására figyelmeztetett az MNB Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű SET GROUP Nyrt.-t, mivel a kibocsátó a 2016. évre és 2017. első félévre vonatkozó jelentése részét képező összevont (konszolidált) beszámolóját nem a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal állította össze. A jegybank emellett – a 2017. évről szóló éves jelentéseket érintő kisebb hiányosságok miatt – a tájékoztatási előírások fokozott betartására figyelmeztette az ERSTE BANK HUNGARY Zrt.-t, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt-t., valamint a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-t is.

Főként étrend-kiegészítőkkel és pékárukkal volt gond tavaly Cikk

Megjelent a RASFF 2016-os jelentése az EU élelmiszerbiztonsági helyzetéről. Az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében közzétett csaknem háromezer bejelentés kevesebb mint 1%-a érintett magyar előállítású terméket 2016-ban. A 141 hazai vonatkozású ügy főként különleges táplálkozási célú élelmiszerekre, étrend-kiegészítőkre, gabona- és pékáru termékekre vonatkozott – írja a Nébih.

100 ezer forint adótartalmú számlák jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk alanyi adómentes az áfa szempontjából. Kérdésem, hogy nekünk is van jelentési kötelezettségünk a 100 ezer forintos adót meghaladó számlákra? Ha igen, milyen módon?

Itt a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodájának első félévi jelentése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás Elleni Információs Iroda (a továbbiakban: Pénzmosás Elleni Információs Iroda vagy FIU) 2016. év I. félévére vonatkozó tájékoztatója.

Itt a jelentés az MNB-alapítványok fb-vizsgálatáról: minden oké? Cikk

Nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló felügyelőbizottsági jelentést.

Nem árt az óvatosság, ha a könyvvizsgáló ellenvéleménnyel látja el a jelentést Cikk

Az MNB mától visszaállította a Norbi Update Lowcarb és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátók eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Nonprofit kft közhasznúsági jelentés letétbe helyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új civil törvény 46. § (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a közhasznú nonprofit kft a közhasznúsági jelentését a beszámolóval azonos módon letétbe helyezi és közzéteszi. Az elektronikus elküldésre rendelkezésre álló beszámolónál nincs lehetőség a közhasznúsági jelentés csatolására. Kérdésem: hogyan kell megoldani a közhasznúsági jelentés letétbehelyezését és a közzétételét. Válaszukat várom és köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kapcsolt vállalkozás kft. és egyéni vállalkozás között

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close