31 találat a(z) jelentés cimkére

Rekordalacsony szinten stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben februárban Cikk

Rekordalacsony szinten stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben februárban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteki jelentése alapján – közölte az MTI.

Itt van az MNB inflációs jelentése Cikk

A hazai fogyasztóiár-index várhatóan enyhén mérséklődik a következő hónapokban, majd az év második felében felgyorsul a dezinflációs folyamat – állapítja meg aktuális inflációs jelentésében az MNB. 2023 folyamán egyre markánsabban jelentkezik a szigorú monetáris politika, a csökkenő globális nyersanyagárak és a mérséklődő hazai fogyasztás árleszorító hatása. A magyar infláció az év végére egyszámjegyű lehet. A fogyasztóiár-index várhatóan 2024-ben tér vissza a jegybanki toleranciasávba.

Külföldi bankszámla lejelentése bankhoz. Wise, Revolut, Paypal Kérdés

Adatszolgáltatási határidő állatgyógyászati nagykereskedőknek Cikk

Április 14-éig adhatják le éves jelentésüket az antibiotikum-hatóanyagú állatgyógyászati készítmények forgalmazásáról a nagykereskedők. Az adatszolgáltatás a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén keresztül tehető meg.

Elveszett számlatömb Kérdés

Így változik a számviteli törvény 2023-tól Cikk

Az Országgyűlés elfogadta a számviteli törvényt is több pontban módosító törvényjavaslatot. A változásokat összegző 2022. évi XLV. törvényt a Magyar Közlöny 192. számában hirdették ki november 23-án.

Jól járnak a kisvállalkozók, kevésbé az önkormányzat Cikk

Az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614-es számú törvényjavaslathoz Bagdi Lajos, Niveus Consulting Group adótanácsadási partnere fűzött kommentárt.

Nébih: elkészült a 2022. évi kalászosvetőmag-helyzetjelentés Cikk

A jelentés egyik fő megállapítása, hogy 2022-ben a kánikula és a tartós csapadékhiány alapjaiban határozta meg a kalászos növények termesztését és a vetőmag-szaporítást – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Állatorvosok figyelem! Változás az antibiotikum-felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben Cikk

Fontos újítás lép életbe hamarosan az antibiotikum felhasználás jelentésére szolgáló rendszerben: az állatorvosoknak meghatalmazottjaikat konkrét tenyészetekhez kell rendelniük. A jogosultságokat mind az online, mind a papír alapú nyomtatvánnyal létrehozott meghatalmazásoknál szükséges beállítani. Az augusztus 29-én élesedő fejlesztés az átláthatóbb ügyintézést és az adatvédelem fokozását szolgálja – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Egészségpénztári számla és kata Kérdés

CbC riport Kérdés

Garázsbérbeadás körüli adminisztratív teendők Kérdés

Storno számla lejelentése Kérdés

Masszőr PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő, A kérdésem az lenne, hogy a masszőr, aki pénztárgép használatára kötelezett, de ezt számla kibocsátásával váltja ki, minden esetben köteles-e a PTGSZLAH nyomtatványon minden hónap 15-éig jelenteni a számláit? Előző könyvelő egy adózónás cikkre hivatkozva eddig nem jelentette őket, amiben ezt írja a válaszoló szakértő: Azon vállalkozók, akik pénztárgép-használatra kötelezettek, de ennek ellenére számlát állítanak ki, kötelesek az adott hónapot követő hónap 15-éig napjáig ezen számlákról adatot szolgáltatni (már amennyiben a számlát a nyugta helyett állítja ki és nem kötelező részére a számla kiállítása). Én ezt úgy értelmezem, ha magánszemélynek állít ki, aki nem adóalany, azt jelenteni kell. Ha jelenteni kell akkor azt visszamenőleg 5 évre meg kell tenni? Köszönettel: Gubányi Anett

Nyílászáró-beépítés anyaggal PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílászáró-beépítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó megvásárolja az ablakokat és beszereli. Üzlete nincs. A számla kiállításakor feltünteti a szerelés mellett a beépített ablakok árát is. Ilyen esetben kell jelenteni a számlát a NAV felé a PTGSZLAH nyomtatványon? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Folyamatos munkarend (megszakítás nélküli)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1