72 találat a(z) iroda cimkére

Több cég közös ingatlan tulajdona Kérdés

Átminősített ingatlan értékesítése Kérdés

Bérelt ingatlanon végzett felújítás Kérdés

Nemzetközi lapszemle: velünk marad a home office, vagy a hibrid munkavégzésé a jövő? Cikk

Az Egyesült Királyságban dolgozó irodai munkaerő több mint harmada még mindig otthonról dolgozik, miközben több vállalatvezető próbálja rábírni vagy rákényszeríteni munkavállalóit arra, hogy teljes munkaidőben üljenek vissza irodai asztalukhoz. Kérdés, hogy a hibrid munkavégzés vagy a home office lehet-e a jövő munkarendje – tette közzé honlapján a The Guardian.

Nőhet a kihasználatlan kereskedelmi ingatlanok aránya Cikk

Az élesedő geopolitikai feszültségek, a romló gazdasági kilátások, a kamatkörnyezet emelkedése keresleti és kínálati oldalon is negatív hatást fejtenek ki a kereskedelmiingatlan-piac valamennyi szegmensében. Az ingatlanbefektetések hozamfelárának szűkülése ellenére a növekvő infláció elleni védekezés, a jó minőségű ingatlanok stabil pénzárama és a rendelkezésre álló likviditás továbbra is fenntartják a befektetők érdeklődését – olvasható az MNB honlapján. Az emelkedő finanszírozási- és építési költségek, valamint az építőanyag-ellátási bizonytalanság okozta kivitelezési kockázatok miatt az ingatlanpiaci szereplők a hitelezési feltételek jelentős szigorítására számítanak a hitelintézetek oldalán.

Áfa-visszaigénylés bérelt ingatlanon végzett felújítás esetén Cikk

Családi házban kialakított irodarész felújítási költségéről szóló számla áfatartalma visszaigényelhető-e? – kérdezte olvasónk. Bartha László adójogi szakjogász szakértőnk válaszolt.

Napelem-székhely Kérdés

Kft. magánszemélytől lakást vásárolna iroda céljából Kérdés

Egyéni cégben, többes jogviszony Kérdés

Lakásként bejegyzett iroda: levonható-e a felújítási költségek áfája? Cikk

Egy cég irodahasználat céljából 2020-ban vásárolt egy ingatlant. amely a földhivatalnál lakásként van nyilvántartva, irodává való átminősítés nem történt, azt az ügyvezető nem is szeretné. 2021. februártól bejegyzett telephelyként funkcionál. Levonható az irodakialakítás költségeinek áfája? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Lakásként bejegyzett iroda felújítási költségeire eső áfa levonása Kérdés

Családi házból iroda Kérdés

Visszatérés az irodákba: sokallják a magyarok a munkába járási költségeket Cikk

Változtak a munkakörülményekkel összefüggő elvárások a járvány hatására, és ez át fogja alakítani az irodaházak működtetésének eddigi megközelítését – véli a Skanska, Európa egyik vezető kivitelező és ingatlanfejlesztő vállalata felmérésének eredményei alapján. Magyarországon az utazással összefüggő költségek csökkentése, vagy az alternatív közlekedési módok támogatása sokat lendíthetne az irodahasználati hajlandóságon.

Ingatlanértékesítés, rendeltetésváltozás – áfa Kérdés

Nem tervezik csökkenteni irodáik alapterületét a német vállalatok Cikk

A járványvédelmi lezárások miatt általánossá vált otthoni munkavégzési konstrukciók ellenére sem kívánja csökkenteni irodái alapterületét a német vállalatok túlnyomó többsége a kölni IW gazdaságkutató intézet felmérésének pénteken publikált eredménye alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kivás bt. beltag jövedelme

Széles Imre

tb-szakértő

Kata új szabálya

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs