110 találat a(z) import cimkére

Importáfa visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk bérmunkát végez egy német vevő számára, aki Törökországból vásárolja az alapanyagot. Mivel sürgős lenne számára az áru, arra gondolt, hogy egyenesen Magyarországra szállíttatná az alapanyagot úgy, hogy a török szállító által kiállított számla az ő nevére szólna. Azt már kiderítettük, hogy az ATR megfelelő kitöltése esetén és a német parnertől kapott proforma számlával, mi itt Magyarországon vámoltathatunk, és a nevünkre kiállított vámhatározat alapján be is fizethetjük az importáfát. A kérdésem az lenne, hogy ezt vissza is tudjuk igényelni úgy, hogy a fizetős számla nem a mi nevünkre szól? Köszönettel, Kovarszki Zsuzsanna

Importáru Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném az alábbi eset helyes kezelésében, könyvelésében: Egy kft. árut rendelt Kínából. 2017. november 27-én átutalta az áru teljes értékét az előlegbekérő alapján. Ezt az árut 2018. március 07-én vámkezelték Magyarországon. A kft. tulajdonképpen ekkor jutott hozzá a már 2017-ben megrendelt árujához. A kínai partner a számláját 2017.12.01. dátummal állította ki. A szállítólevél szerint a hajóra 2018. 01. 21-én került az áru. A kft. az MNB árfolyamot választotta és nem mikrogazdálkodói beszámolót készít. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Többet vittünk ki, mint amennyit behoztunk Cikk

Februárban az export euróban számított értéke 5 az importé 4,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 72 millió euróval 838 millió euróra duzzadt – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Árubeszerzés Kínából Kérdés

Ügyfelünknek webáruháza van Magyarországon. Tervei között szerepel, hogy Kínából hoz be termékeket, amiket az unión belül értékesítene. Közösségi adószámmal rendelkezik. Milyen módon szerezhet be árut Kínából? Hol célszerűbb vámoltatnia? Más EU-tagállamban lehetséges ez? Válaszát előre is köszönjük!

Kínai válasz az amerikai importvámokra Cikk

Importvámokat vezetett be Kína bizonyos amerikai termékekre, válaszul az új amerikai importvámokra, ezek hétfőtől hatályosak is – jelentette be a pekingi pénzügyminisztérium, miután kínai tisztségviselők már hetek óta figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy nem maradnak tétlenek a két ország közötti kereskedelmi vitában.

Amerika egyelőre megkegyelmezett az EU-nak Cikk

Az Európai Unió és további hat ország egyelőre mentességet kap az Egyesült Államokba importált acélra és alumíniumra kivetett vámok megfizetésére – jelentette be az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője csütörtökön.

Nőtt a külkereskedelmi többlet decemberben Cikk

2017. decemberben a kivitel volumene 2,5, a behozatalé 2,7 százalékkal nőtt, az aktívum 513 millió euró volt, amely 23 millió euróval több az előző év decemberinél. 2017-ben a külkereskedelmi mérleg többlete 8,1 milliárd euró volt, jelentette a KSH.

Uniós válasz az amerikai importvámokra Cikk

Az Európai Unió napokon belül „határozott és arányos” választ fog adni az Egyesült Államok által bejelentett kereskedelmi korlátozásokra – közölte csütörtök este Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

30-50 százalékos importvámot is kivet Amerika Cikk

Donald Trump amerikai elnök néhány importáru magas vámjáról írt alá rendeletet, sajtóértesülések szerint a kormányzat újabb magas védővámokat készít elő.

Termékimportálás, németországi teljesítési hellyel Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő ügylethez kérnék segítséget. Egy magyarországi cég importál terméket harmadik országbeli cégtől, mégpedig úgy, hogy a termék Németországban van, valószínüleg vámszabadterületen. A terméket Németországba fogja tovább értékesíteni. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a magyar cégnek Németországban kell-e kérnie adószámot? Az ügylet ott telephelyet keletkeztet-e vagy csak regisztrációs adószámot kell kérnie? A számlát a német partner felé a a magyar vagy a német szabályoknak megfelelően kell-e kiállítani? Magyar vagy német adószámot (kell-e német adószám) kell feltüntetniük? Nagyon köszönöm.

Import használt személygépkocsi bt.-nek Kérdés

Betéti társaság közösségi adószámmal rendelkezik, áfaalany. Használt személygépkocsit szerez be Németországból. A beszerzést igazoló számlán 19 százalékos áfa került feltüntetésre, a bt. közösségi adószám nincs a számlán. (Csak a bt. neve és az ügyvezető neve került feltüntetésre, közösségi adószám nem szerepel.) Magyarországon terheli-e áfafizetési kötelezettség? Az áfabevallásban szerepeltetni kell-e a behozott gépkocsi értékét és milyen összegben?

Importáfa levonása Kérdés

Ügyfelem 2017 novemberében fagyigépet vásárolt Kinából. Ez a gép a tevékenységéhez kell majd. Sajnos a kínai fél nem erről adott számlát és kisebb összegben. A vámosok megnézték a csomagot, a vételár alapján vetettek ki 114. ezer forint áfát a cégre. Még annyit, hogy a kis összegről a számla nem a cég nevére szól, hanem a magánszemély tulajdonos nevére. A cég befizette az importáfát a vámhatározat alapján, csak nekem mint könyvelőnek kérdésem, hogy most a decemberi áfabevallásnál levonhatom-e számla hiányába az áfát? Kérdeztem a NAV-ot, ők sem tudják. Válaszukat köszönöm

Ettől mindenkinek leesett az álla Németországban Cikk

Megemelte a 2017-es GDP-növekedési becslését a német kormány: a tavaly októberben prognosztizált 2 százalék helyett már 2,2 százalékos bővülésre számít. Németországban – nyolc éve a legnagyobb ütemben –, az előző havihoz képest 3,4 százalékkal nőtt a német ipari termelés.

Ennyire függ a magyar gazdaság az Európai Uniótól Cikk

Tavaly novemberben 6,1 százalékkal haladta meg az egy ével korábbit a kivitel euróban számolt értéke, a behozatalé pedig 7,8 százalékkal nőtt, így a kereskedelmi többlet 79 millió euróval 718 millió euróra mérséklődött – közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fejenként legalább két palack pezsgő csúszik le a torkokon Cikk

Magyarországon évente mintegy 20 millió palack, megközelítőleg 150 ezer hektoliter pezsgő fogy, az idén mennyiségben enyhe, értékben kétszámjegyű növekedést prognosztizálnak a szakemberek – közölte a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close